Discuție:Baruch Goldstein

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de Irismeister în subiectul Schimb mii cu "foarte numeroşi"

Locul unde este îngropat acest terorist este prilej de pelerinaj anual pentru zeci de mii de extremişti sionişti Dan 6 martie 2007 15:19 (EET)Răspunde

Autorităţile israeliene au condamnat acest act nedemn şi, deşi au aflat numele palestinienilor care l-au omorât în bătaie pe atentator, nu i-au adus în faţa justiţiei. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Irismeister (discuție • contribuții).

Nu pricep fraza - pentru ca în statul sionist sunt adusi în justitie cei care opresc pe teroristi sa terorizeze ? Orwelianna... Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Irismeister (discuție • contribuții).

Nici eu nu o înţeleg... sunt cam multe lucruri pe care nu le înţeleg în ultimul timp - probabil că este o limitare a mea.--Laur | Discuţie 6 martie 2007 17:56 (EET)Răspunde
Este foarte bizar stilul rescrierii. Ininteligibil. Cineva se opune folosirii cuvântului de terorist. Apoi este mereu cenzurată această informaţie interesanta Dan 7 martie 2007 00:17 (EET) :Răspunde
Locul unde este îngropat acest terorist este prilej de pelerinaj anual pentru zeci de mii de extremişti sionişti

Vandalism[modificare sursă]

V-am rugat insistent a nu da buzna peste cel ce scrie sub {dezvoltare}! Daca nu sunteti de acord cu informarea corecta scrieti aici mai jos si discutati ! Acestea sunt regulile ! Dan 7 martie 2007 00:39 (EET)Răspunde

Baruch Kappel Goldstein (ebraică ברוך גולדשטיין, n. 9 decembrie 1956, d. 25 februarie 1994) a fost un doctor american israelian care a comis masacrul de la Caverna Patriarhilor în oraşul Hebron, în 1994, omorând 29 de palestinieni şi rănind alţi 150.

Teroristul evreu a deschis focul cu arma sa de rezervist asupra femeilor, copiilor si batrânilor, în timp ce aceştia se aflau la rugăciune în moschee. În momentul atacului, atentatorul era maior în rezervă (grad "de onoare" pentru faptul că era medic militar) al armatei israeliene. Nu este vorba deci de un bolnav mintal, ci de un ideolog extremist, scelerat, care a trecut la act.

Teroristul fost oprit de la continuarea crimei şi dezarmat, după care a fost ucis de victimele agresiunii, palestinienii scăpaţi cu viaţă, într-un act de legitimă apărare.

Autorităţile israeliene nu au condamnat oficial acest act de teroare îndreptat populaţiei palestiniene ocupate, străduindu-se a picta imaginea unui terorism exclusiv palestinian, din motive politice.

Locul unde este îngropat acest terorist este prilej de pelerinaj anual pentru zeci de mii de extremişti sionişti. Baruch Kappel Goldstein era un discipol al lui Meir Kahane, faimos prin acea că a declarat public televiziunii americane că arabii ar fi "câini" (sic) deoarece astfel ar fi găsit scris în Talmud.

Referiri la Wikipedia[modificare sursă]

Vă rog să nu menţionaţi Wikipedia ca sursă în articol. (Wikipedia poate fi menţionată doar în articole despre Wikipedia ca proiect, comunitate, sit de internet etc.) Dacă traducerea în engleză a epitafului provine dintr-o sursă atunci o putem păstra, indicînd şi sursa. Dacă însă traducerea a fost făcută de cei de la en.wp atunci n-o punem deloc şi lăsăm doar traducerea în româneşte. — AdiJapan  7 martie 2007 13:41 (EET)Răspunde

OK Adi, s-a notat! Dan 7 martie 2007 16:40 (EET)Răspunde

Punct de vedere neutru[modificare sursă]

M-am uitat de curiozitate la versiunea în limba engleză a acestui articol. Acolo singura menţiune a cuvântului terorist este aceasta: "A bill was passed by the Knesset in 1998 forbidding the erection of monuments to people whom it considered terrorists." Pe când aici ce scrie?

Deci noi suntem doar umbra mai mult sau mai puţin onestă a stăpânului de limbă engleză? Suntem o intreprindere de "traduceri" ? Dan 7 martie 2007 16:34 (EET)Răspunde

"Faptele

Teroristul evreu a deschis focul cu arma sa de rezervist asupra bărbaţilor musulmani, în timp ce aceştia se aflau la rugăciune în moschee. În momentul atacului, atentatorul era maior în rezervă (grad "de onoare" pentru faptul că era medic militar) al armatei israeliene. Nu este vorba deci de un bolnav mintal, ci de un ideolog extremist, scelerat, care a trecut la act.

Teroristul fost oprit de la continuarea crimei şi dezarmat, după care a fost ucis de victimele agresiunii, palestinienii scăpaţi cu viaţă, într-un act de legitimă apărare."

şi mai departe:

"Pelerinajul

Locul unde este îngropat acest terorist este prilej de pelerinaj anual pentru sute de extremişti religioşi naţionalişti."

Nu a spus nimeni că nu a fost un terorist, dar această repetare obsesivă este departe de a fi un punct de vedere neutru. --Vlad|-> 7 martie 2007 13:41 (EET)Răspunde

Deci pricep că nu veţi şterge cuvântul terorist - acela care caracterizează cel mai obiectiv faptele - orice motivaţi, dacă îl păstrez scris de un număr de ori n sub un anume prag p. Definim p-ul apoi avem n < p, deci un algoritm de consens ;-) ? Dan 7 martie 2007 16:34 (EET)Răspunde

Baruch Goldstein victimă a serviciilor secrete?[modificare sursă]

La adresa [1] există un comentariu care are intenţia să-l disculpe pe Goldstein şi să implice serviciile secrete israeliene, aceleaşi care au "aranjat" şi asasinarea lui Itzak Rabin.

Iată partea finală a aarticolului, în care se trag concluziile:

Yosef paints the following scenario: Since he was on standby duty, Dr. Goldstein would not have thought it unusual to be called into the reserves in the middle of the night. He was driven to the mosque and escorted to a side door. He entered with his two unintended accomplices. They threw two stun grenades into the crowd and shot blank bullets. Then they left the prayer hall, locking the door behind them. Goldstein was alone and armed facing the mob.

The old people were trampled by the mob and they were the only ones to die. Notes Yosef, "Dr. Goldstein wasn't capable of killing people so he followed regulations and shot at their feet to keep the crowd at bay. Many bullets ricocheted off the floor, explaining the shrapnel wounds in the legs of most victims." NO ONE, NOT EVEN THOSE SUBDUING HIM WITH METAL NIGHTSTICKS WAS SHOT DEAD BY DR. BARUCH GOLDSTEIN.

Avraham Yosef concludes, "Dr. Baruch Goldstein was found guilty of mass murder by the government media in a pre-designed campaign though he killed no one. The fingerprints of the real plotter behind this ghastly plot are on the hands of the then-head of the Jewish Department of the Shabak."

Cine poate şti care este adevărul? --Miehs 7 martie 2007 14:10 (EET)Răspunde

Este o foarte înţeleaptă rezervă filosofică. Faptele pe care le ştim însă, arată că acest "medic" nu era inconştient, ci un fanatic. A se vedea legăturile cu Kahane - un "teoretician" al terorismului. Dan 7 martie 2007 16:39 (EET)Răspunde

Apăi noi să aflăm?[modificare sursă]

Nu, noi trebuie să arătăm toate punctele de vedere. Este bine că aici se adună şi alte opinii, pentru că le vom putea integra în articol mai târziu.--Alex:D|Mesaje 7 martie 2007 15:53 (EET)Răspunde

Of course ! Dan 7 martie 2007 16:39 (EET)Răspunde

Schimb mii cu "foarte numeroşi"[modificare sursă]

Vă e pe plac? Sunteţi de acord ? Dan 7 martie 2007 19:55 (EET)Răspunde

Se ascunde adevarul ![modificare sursă]

Dau multi dolari ptr ascundrea adevarului. Cand spui adevarul inseamna ca esti anti-semit! Vreau sa nu fiu anti-semit si sa ascund adevarul, de aceea platesc oricat autorului sa-l ascunda!