Barney Bear

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Barney Bear

Titlul de generic
Gencomedie  Modificați la Wikidata
Creator(i)Metro-Goldwyn-Mayer
Regizor(i)Rudolf Ising
George Gordon
Preston Blair și Michael Lah
Dick Lundy
ActoriWallace Beery
Compozitor temă muzicalăScott Bradley[*][[Scott Bradley (compozitor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară de origineStatele Unite ale Americii
Limbă(i)Engleza
Disponibil în românăNu
Nr. de episoade27 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)Fred Quimby
Rudolf Ising
Difuzare
Cronologie

Barney Bear a fost o serie de desene animate, scurte episoade produse de Metro-Goldwyn-Mayer. Personajul titular a fost un personaj de desene animate antropomorfic, un urs leneș, somnoros, care de multe ori este în căutare de nimic altceva, decât pace și liniște.

El a fost creat pentru Metro-Goldwyn-Mayer de regizorul Rudolf Ising, care a bazat dispoziția ursului morocănos, dar plăcută pe cont propriu și derivată de mulți dintre manierele sale de actorul Wallace Beery. Barney Bear și-a făcut prima apariție în The Bear That Couldn't Sleep în 1939, și din anul 1941 a fost vedeta propriei serii, obținând o nominalizare la Oscar pentru scurt-metrajul din 1941, The Rookie Bear. Ising a părăsit studio-ul în 1943.

Design-ul original al lui Barney de Isign conținea o serie de detalii: blană pletoasă, haine șifonate și șase sprâncene; în timp ce seria a progresat, design-ul a fost treptat simplificat și raționalizat, atingând apogeul în trei scurt-metraje spre sfârșitul anilor 1940, singura ieșire de scurta durată a echipei de regizori Blair Preston și Michael Lah. Aceste desene au avut tendința de a avea un indiciu de influență al lui Tex Avery și mai stilizate, mișcări de cauciuc, care nu a fost surprinzătoare, atât au lucrat amândoi ca animatori (și Lah în cele din urmă în calitate de co-director), la mai multe filme ale lui Avery [1]. Avery el însuși nu a regizat nici un scurt-metraj Barney. Ultimele desene animate originale Barney Bear au fost realizate între 1952 și 1954, și Dick Lundy a fost responsabil pentru acestea. În filmele de la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950, design-ul lui Barney a fost raționalizat și simplificat, la fel ca cele a lui Tom si Jerry.

În desenul animat din 1941 The Prospecting Bear, Barney a fost împerechiat cu un măgar pe nume Benny Burro. Deși Benny nu a făcut decât încâ o apariție în desene animate, el va apărea mai târziu ca partenerul lui Barney în numeroase povestiri de benzi desenate.

Desenul animat din 1953 Barney's Hungry Cousin este prima menționare a Parcului Jellystone, casa de mai târziu a personajului Hanna-Barbera, Ursul Yogi. Ca și Yogi, vărul titular mănâncă (de multe ori cu furt), cantități mari de produse alimentare a altor persoane (inclusiv a lui Barney).

Barney Bear n-a apărut iarăși în material nou până în The Tom and Jerry Comedy Show a lui Filmation în 1980.

Listă de episoade[modificare | modificare sursă]

Regizate de Rudolf Ising
Regizate de George Gordon
Regizate de Preston Blair și Michael Lah
Regizate de Dick Lundy

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Adamson, Joe, Tex Avery: King of Cartoons, New York: De Capo Press, 1975

Legături externe[modificare | modificare sursă]