Backstage

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Backstage
Copertă nedisponibilă
de Cher  Modificați la Wikidata
Lansare  Modificați la Wikidata
Genpop  Modificați la Wikidata
Durată2.177 de secunde  Modificați la Wikidata
Casă de discuriLiberty Records[*][[Liberty Records (US record label)|​]]
Imperial[*][[Imperial (American record label started in 1947 by Lew Chudd)|​]]  Modificați la Wikidata
Limba originarălimba engleză  Modificați la Wikidata
ProducătorSonny Bono  Modificați la Wikidata

Backstage este cel de-al cincilea album al cântăreței și actriței americane Cher, lansat în iulie 1968 de Imperial Records. Acest album a fost primul ei eșec comercial, nereușind să ajungă la topuri. Albumul este în mare parte un album de cover-uri.

Informații despre album[modificare | modificare sursă]

Backstage a fost lansat în 1968, a fost produs de Sonny Bono cu Denis Pregnolato și Harold R. Battiste Jr. și a fost ultimul album al lui Cher pe filiala Liberty Records, Imperial Records.

Albumul nu a fost succes și a fost primul ei album care nu a produs single-uri de succes. „The Click Song” și „Take Me For A Little While” au fost lansate ca single-uri, dar nu au ajuns în topuri. Zece dintre cele 12 piese au fost, de asemenea, lansate în 1970 ca LP pe Sunset Records (filiala bugetară a Liberty Records) sub numele de This Is Cher (piesele „A House is Not a Home” și „Song Called Children” nu au fost incluse).

În acest an, Cher a înregistrat și alte două piese: „Yours Until Tomorrow” și „The Thought Of Loving You”. „Yours Until Tomorrow” a fost lansat ca single cu „The Thought Of Loving You”.

Albumul a fost reeditat pe CD în 2007, împreună cu lansarea celor mai mari hituri Golden Greats.

În 2016, piesa „It All Adds Up Now” a fost folosită în campania NatWest Advertisement, titlul piesei fiind folosit ca slogan al companiei. Acest lucru a avut loc în urma succesului reclamei Amazon TV folosind hitul lui Sonny & Cher „Little Man”; evocând interesul publicului pentru lucrările lui Cher de la începutul anilor 1960.