Ana de Armas

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ana de Armas
Date personale
Nume la naștereAna Celia de Armas Caso Modificați la Wikidata
Născută (35 de ani) Modificați la Wikidata
La Habana, Havana Province⁠(d), Cuba[1] Modificați la Wikidata
Căsătorită cuMarc Clotet[*] ()[2][3] Modificați la Wikidata
Cetățenie Spania
 Cuba Modificați la Wikidata
Etniespanioli Modificați la Wikidata
Ocupațieactriță
model Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba spaniolă[4]
limba engleză[4]
español cubano[*][[español cubano (the Spanish dialect spoken in Cuba)|​]] Modificați la Wikidata
Alte premii
Golden Schmoes Awards[*][[Golden Schmoes Awards (group of awards)|​]] (2019)
Premiul Saturn (2020) Modificați la Wikidata
Prezență online

Ana de Armas (n. , La Habana, Havana Province⁠(d), Cuba) este o actriță cubanezo-spaniolă. Și-a început cariera în Cuba și a avut rolul principal în drama romantică Una rosa de Francia (2006). La vârsta de 18 ani, s-a mutat la Madrid și a jucat în serialul despre adolescenți El Internado, între 2007 și 2010.

După mutarea la Los Angeles, de Armas a avut roluri în filmele Knock Knock (2015) și War Dogs (2016). A apărut apoi într-un rol secundar în filmul pe teme sportive Hands of Stone (2016). A ieșit în evidență cu rolul hologramei din filmul SF Vânătorul de recompense 2049 (2017). Pentru rolul Marta Cabrera din filmul Knives Out (2019), de Armas a fost nominalizată la Globul de Aur pentru cea mai bună actriță (muzical/comedie) și a câștigat Premiul Saturn pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar. A apărut în rolul Paloma din filmul Nu e vreme de murit unde joacă rolul Paloma, o agentă CIA care îl ajută pe James Bond. În 2022, a apărut în filmul The Gray Man și joacă rolul Marilyn Monroe în filmul Blonde.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://www.vogue.mx/estilo-de-vida/articulo/ana-de-armas-biografia-de-la-actriz-y-sus-mejores-peliculas  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://www.diezminutos.es/famosos-corazon/famosos-espanoles/news/g2345/marc-clotet-ana-y-yo-hemos-roto/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ https://www.lavanguardia.com/gente/20130218/54366851626/marc-clotet-ana-de-armas-se-separan.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ a b Czech National Authority Database, accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Ana de Armas la Wikimedia Commons