Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Editarea pe Wikipedia/Curs 3

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Acum că aveți cont de editor Wikipedia, folosiți opțiunea de Editări sugerate de pe pagina acasă pentru a vă acomoda cu modul de editare. Nu uitați să urmăriți secțiunile Pagini urmărite sau Impactul dvs. conform sugestiilor din cursul 2 pentru a vedea ce reacții aveți din partea comunității. (Dacă nu găsiți pagina de acasă sau ea nu cuprinde secțiuni pentru editări sugerate mergeți în meniul extins de Preferințe și acolo, în partea de jos a meniului Utilizator alegeți Funcții pentru editori nou-veniți.) Acum e timpul să ne uităm mai cu atenție la ce pagini alcătuiesc Wikipedia în limba română, ce tipuri de conținut, ce tipuri de articole există și ce structuri au acestea.

Tipuri de pagini pe Wikipedia[modificare sursă]

Proiectul Wikipedia are în conținutul lui mai multe tipuri de pagini care au roluri diferite și complementare. Proporția acestor pagini diferă. Conform Wikiscan din 2003 până pe 30 octombrie 2022 doar 37% din paginile Wikipediei în limba română sunt articole. Indiferent de tipul de pagină, 100% din ele contribuie la un mediu viu și colaborativ. Avem mai jos câteva tipuri de pagini cu explicații și legături utile.

Diagramă circulară cu tipurile de pagini din Wikipedia
  • Articole - Conținutul enciclopedic e asigurat de aceste articole care sunt editate de comunitatea de editori Wikipedia. Veți lucra cel mai mult în aceste tipuri de articole.
  • Discuții la articole - Fiecare articol are o pagină de discuții unde comunitatea poate semnala aspecte ce țin de modul cum a fost scris articolul, unde se discută relevanța subiectului sau a unei abordări în editarea articolului și alte subiecte care ajută comunitatea de editori.
  • Index - Pentru a ajuta la organizarea și căutarea sistematică, există o pagină index cu toate titlurile articolelor din Wikipedia în limba română.
  • Categorii - Pentru a grupa tematic articolele și pentru o organizare mai simplă a paginilor se folosesc categoriile. Ele sunt listate în partea de jos a unui articol. Aceste categorii pot avea o pagină a lor și există, de asemenea, o pagină care cuprinde toate aceste categorii, având de asemenea opțiunea de a căuta prin lista categoriilor existente.
  • Portaluri - Portalurile tematice sunt utile pentru a grupa articole pe o anumită temă și a permite explorarea lor mai facilă. Puteți explora portalurile existente și vedea dacă temele de care sunteți interesat(ă) există deja. Portalurile necesită timp suplimentar pentru organizare și actualizare; de aceea în jurul lor se pot crea comunități de editori interesați de un anumit subiect.
  • Pagini de utilizator, fiecare cu pagina de discuții aferentă - Fiecare editor poate să își creeze o pagină de utilizator și, pentru o comunicare bună cu cei din comunitatea de editori, e util să folosească pagina de discuții aferentă. Citiți mai multe despre pagina de utilizator și îndrăzniți să vă editați propria pagină.
  • Pagini de ajutor - Ele pot fi de mai multe feluri, toate cu scopul de a informa și a oferi ajutor editorilor voluntari din comunitate. Astfel veți găsi pagini de felul: Ajutor, Manual de stil, Politica oficială, Formate utlie, Cursuri și altele.
  • Pagini ale comunității - La Cafenea au loc discuțiile dintre editorii Wikipediei. Spațiul Cafenelei este unul de întâlnire, un loc important deoarece deciziile comunității se iau prin vot în cadrul discuțiilor care au loc acolo.

Cu rare excepții toate aceste tipuri de pagini pot fi editate de orice editor Wikipedia.

Tipuri de articole[modificare sursă]

Paginile care conțin articole pe Wikipedia sunt dezvoltate urmând un anumit format, o structură care, de-a lungul timpului, a suferit unele modificări. Odată ce un subiect a fost acceptat de comunitate ca fiind valid pentru Wikipedia, forma articolului poate varia pe o scară continuă de la o formă "ciot" - adică un text minimal care necesită completări până la articole de calitate și/sau articole bune. Obiectivul este să existe cât mai multe articole de calitate în Wikipedia. E de ajutor să cunoașteți criteriile stabilite de comunitate pentru aceste articole pentru că astfel mai mulți editori pot să contribuie cu conținut de calitate, formatare și editare de texte la completarea articolelor.

Alte câteva modalități de a ne uita la tipurile de articole Wikipedia sunt:

- articole care au imagini - sunt de obicei mai atractive decât cele fără imagini

- articole care au în ele conținut al unor pagini traduse - de obicei se menționează acest aspect în pagina de discuții a articolului respectiv

- articole create/editate cu mai mult timp în urmă care necesită actualizare

- articole editate de cineva care este plătit să facă acest lucru (mai rare și adeseori în conflict cu politicile comunității)

Structura unui articol[modificare sursă]

Despre ce ar trebui să conțină un articol și cum ar trebui să arate, aveți detaliile în Manualul de stil. În mare însă există câteva secțiuni care apar în majoritatea articolelor și vom detalia câte ceva despre ele în cele ce urmează. Secțiunile din cadrul unui articol se vor semnala prin formatarea titlurilor de secțiune.

Secțiuni fixe[modificare sursă]

Tipurile de secțiuni din articolele Wikipedia listate în editorul vizual
  • Descriere sumară de început de articol
  • Corpul articolului - poate avea mai multe secțiuni: Titlu, Subtitlu 1, Subtitlu 2... în funcție de organizarea conținutului
  • Bibliografie: sursele (tipărite sau online) care au fost folosite pentru a scrie articolul
  • Vezi și: e o secțiune care are ca scop oferirea de trimiteri spre articole despre subiecte înrudite din Wikipedia în limba română
  • Legături externe: o listă cu legături pe subiectul articolului dar care sunt găzduite de situri și proiecte cu autoritate
  • Note: referințe și note din articol, care dau detalii despre afirmații individuale
  • Categorii: listă de categorii tematice în care se încadrează articolul

Articolele bibliografice, i.e., articolele despre personalități cunoscute în domeniile lor de activitate, ar trebui să conțină o introducere mai deosebită, care prezintă pe scurt persoana respectivă într-un format standard care e bine să fie cunoscut de editori pentru a asigura o standardizare a acestor articole.

Infocaseta[modificare sursă]

La începutul unui articol, mai ales al unuia bibliografic sau al unei entități/organizații, e bine să existe o infocasetă (numită și infobox, infocutie, cutie sau casetă). Rezumatul sintetic al informației despre subiectul articolului este pus într-unul dintre cele mai des folosite tipuri de formate, în formă tabelară. Infocasetele apar la începutul paginii în partea dreaptă și se leagă cu date dintr-un al proiect Wikipedia Wikidata.

Luați-vă un pic de timp pentru a explora articole din Wikipedia pentru a vedea efectiv tipurile de pagini, structura unui articol și a identifica elementele. Ca exercițiu sugerat căutați un articol care vă place cum e scris și cum arată și haideți în pagina de discuții a acestui curs să ne spuneți câte ceva despre acel articol.

Întoarcere la pagina cursului