Wikipedia:Reevaluări articole de calitate/Heraldica României/Arhiva 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Heraldica României[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Promovat prin vot în 2007, în ciuda faptului că nu are note de subsol. Citează patru lucrări la bibliografie (dintre care o sursă primară), dar nu e clar ce din articol se bazează pe care sursă. —Andreidiscuţie 21 februarie 2013 14:46 (EET)[răspunde]

Secțiunea referințe este un dezastru. Din păcate, dacă nu se poate rezolva, e clar că acesta NU mai poate fi AC.  Alex17nico  (discuție) 21 februarie 2013 15:21 (EET)[răspunde]
Dragă Alex
Nu cred că cea mai potrivită atitudine este aceea de a da sentințe categorice, fără a încerca să facem măcar cel mai mic efort care ne stă în puteri.
Un articol de calitate are mai multe criterii de îndeplinit. Acest articol îndeplinește majoritatea lor: conținutul, stilul, lungimea, stilul neutru, structură, imagini, etc. Este adevărat că cei care l-au scris nu prea s-au priceput să-l și referențieze științific. Dar asta este viața, nu toți ne pricepem la toate.
Eu cred că munca grea și migăloasă a fost făcută de autori și cred că atitudinea corectă pe care o putem avea, dacă dorim cu adevărat să ne implicăm și să ajutăm, este să ne suflecăm mânecile, să mai dăm un "sărci" pe net, să mergem o oră pe la sala de lectură și sunt convins că reușim să-l resuscităm, cel puțin parțial. Eu asta o să fac.
Avem așa de puține articole de calitate încât a prefera să aruncăm unul la coș decât să încercăm să punem osul al treabă, pentru mine este de neacceptat. Eu cred că este un articol pentru care merită să luptăm, măcar pentru a arăta că se poate.
Cu stimă
--Macreanu Iulian (discuție) 24 martie 2013 22:11 (EET)Macreanu Iulian[răspunde]

Raport de gardă

Ieri 30.03.2013 am introdus într-o operație complexă articolul Heraldica României, aflat de mult timp la terapie intensivă, sub amenințarea de a-și pierde statutul de articol de calitate, ca urmare unei boli crezute incurabile: lipsa totală a referențierilor științifice și a bibliografiei. Unii chiar ceruseră scoaterea sa de la aparate și trimiterea la morgă.

Operația a fost executată la rugămintea mea de o echipă de heraldiști care doresc să-și păstreze anonimatul, lucrând simultan de la distanță timp de câteva zile, reușind să identifice izvoarele bibliografice folosite și sursele care susțin diferitele părți ale articolului.

Operația a fost o reușită totală și a inclus:

  • adăugarea secțiunii Bibliografie, conținând sursele documentare cele mai relevante ale domeniului
  • adăugarea secțiunii de Referențe bibliografice
  • adăugarea secțiunii de Legături externe
  • restructurarea întregului articol
  • face-lift general
  • începerea introducerii referințelor (s-a finalizat secțiunea Istoric, operațiunea este în curs de desfășurare)
  • completarea conținutului

În acest moment pacientul este restabilit hemo-dinamic și are o stare generală bună, fiind în afara oricărui pericol. Va mai rămâne sub tratament pentru o perioadă de timp până la însănătoșirea totală.

Dacă puteți să îl ajutați, nu ezitați!

Mulțumesc Beș, Deș și Ferdinant pentru efortul vostru anonim. Patria vă va fi recunoscătoare!

Cu stimă, medic de gardă --Macreanu Iulian (discuție) 31 martie 2013 13:04 (EEST)Măcreanu Iulian[răspunde]


- - - - - - - - - - - - -

Propunere de încheiere a discuției

  • Constatări: articolul este în curs de remediere a lipsurilor care i-au pus în pericol statutul, activitate care va mai dura ceva timp
  • Propunere: Pentru a nu încărca inutil pagina, propun Suspendarea temporară, a procedurii de reevaluare, cu menținerea actualului statut până la 01.06.2013.

Cu stimă --Macreanu Iulian (discuție) 16 aprilie 2013 20:40 (EEST)Macreanu Iulian[răspunde]

Articolului este pe calea cea bună și dacă vor fi completate și secțiunile fără text nu va mai fi nevoie de o nouă reevaluare.— Ionutzmovie discută 17 aprilie 2013 02:17 (EEST)[răspunde]
Discuție încheiată Articolul își păstrează statutul.— Ionutzmovie discută 17 aprilie 2013 02:17 (EEST)[răspunde]