Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Chris Brown/Arhiva 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Chris Brown[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Am venit cu o autopropunere, întrucât sunt de părere că îndeplinește criterile pentru a deveni Articol de Calitate. Articolul este consistent, este susținut de numeroase referințe și conține recenzii acordate de criticii muzicali de specialitate. De asemenea, există un link ce oferă o pagină cu toate premiile și nominalizările obținute de artistul mai sus menționat.--Pussycat2007 (discuție) 15 septembrie 2008 21:07 (EEST)[răspunde]

Nu o sa zic nimic de continut, pt. ca nu ma prea pricep. Doar cateva chestii diverse:

  • Introducerea ar cam trebui rescrisa. Nu e o regula, dar in general nu este recomandat sa incepi propozitiile una dupa alta cu "in data de...". Desi restul articolului de la WP:en nu-i prea grozav, introducerea de acolo totusi buna. O poti folosi pt. indrumare daca vrei, si sa mai adaugi orice informatii crezi ca ar mai fi relevante.
  • Multe dintre imagini nu prea ajuta cu mult, ceea ce n-ar fi un lucru rau daca n-ar fi protejate. Decide care imagini crezi ca sunt intradevar relevante, si adauga formatul {{Material sub drepturi de autor}} pe paginile acestora. Spre exemplu copertile albumelor nu prea sunt folositoare.
  • Numele albumelor trebuie scrise cursiv si in titluri.
  • Incerca sa gasesti cateva informatii in plus despre noul album, daca se poate, pt. a mai adauga cateva propozitii la sectiunea Graffiti.
  • Se pare ca Brown a facut si actiuni de caritate. Incerca sa vezi ce ai putea adauga despre asta. Diego_pmc Discuție 17 septembrie 2008 23:23 (EEST)[răspunde]

Comentariu: Dragă Gabi, ar fi bine să consulți niște arhive de genul Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Kylie Minogue/Arhiva 1, Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Madonna, Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Epica/Arhiva 1 pentru a vedea ce greșeli au fost rezolvate acolo și ce trebuie să corectezi aicea. Spre exemplu, vei vedea cum trebuie de pus ghilimelele, ce se scrie cu italic, ce se scrie cu bold etc. etc. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 17 septembrie 2008, 23:40, ora României și RM.

Comentarii:

  • Diego pmc: O să rescriu introducerea, dacă se consideră că nu este potrivită. În legătură cu copertele albumelor și videoclipurile:

La wikipedia.ro mai există articole (de calitate) ce folosesc imagini ale single-urilor sau albumelor (Alicia Keys, JoJo), în concluzie nu aș vedea de ce le-aș scoate. Încă ceva în legătură cu imaginile: la commons nu există decât vreo trei imagini cu artistul și toate trei sunt asemănătoare cu cea folosită în cutia muzicală. Totuși, dacă consideri că sunt nepotrivite o să scot imaginile din videoclipuri, dar nu pot lăsa articolul doar cu imagine de început. O să încerc să postez și o imagine dintr-un film.

Secțiunea referitoare la Graffiti o să o îmbunătățesc iar în legătură cu filantropia... o să includ și acest aspect dar a donat 50,000 de dolari, în condițiile în care single-urile sale au vânzări destul de mari... vi se pare o sumă fabuloasă, mie nu, dar dacă este reelevantă o să includ o secțiune.

  • Problema imaginilor este ca nu sunt motivate indeajuns pt. a indeplini conditiile utilizarii cinstite (fair-use). In cele mai multe cazuri acelasi lucru s-ar putea spune si depre imagini din filme. O imagine din clipul primului hit poate indeplini conditiile, dar imagini din videoclipurile altor piese nu prea. Altfel spus in general imaginile care se afla sub drepturi de autor nu ar rebui folosite decat daca reprezinta ceva foarte important. Imaginile copertilor sunt importante in articolele despre albume, insa nu si in articolul despre autor. Diego_pmc Discuție 18 septembrie 2008 10:39 (EEST)[răspunde]
  • Rezolvat... cred: Am scos coperta celui de-al doilea album și scena din videoclipul Gimme That. Al adăugat caseta de descriere celor două imagini rămase. Am mărit și schimbat puțin introducerea și am creeat o secțiune pentru 'filantorpie'. De asemenea am marit secțiune dedicată următorului material discografic și am creeat o secțiune cu viață personală. >Astfel cred că am dus la îndeplinire obiecțile lui Diego pmc--Pussycat2007 (discuție) 18 septembrie 2008 16:42 (EEST)[răspunde]

Scuze ca am raspuns asa tarziu, dar nu prea mi-am gasit timp pana acum. Unele dintre problemele indicate data trecuta au fost rezolvate, au mai aparut si altele, si am mai observat cateva. O sa fac lista ca sa fie mai usor de urmarit:

  1. Există o legătură către New York (Biografie, paragraf 2), care duce către o pag. de diazambig. Te rog actualizazeză în așa fel încât să ducă la stat sau la oraș, în funcție de locația la care te refereai (presupun că oraș).
  2. Secțiunea nouă, Viața personală, are aceleași probleme care le avea și secțiunea Graffiti la început. Încearcă să mai găsești ceva. Același lucru și cu Filantropie.
  3. Paranteza de la început cu data nașterii ar trebui să includă și locul.
  4. Există afirmații fără sursă. De exemplu paragrafele 2 și 3 din Biografie, ultimul paragraf de la 2005 - 2006: Chris Brown, și în secțiunea Actorie, etc.

Diego_pmc Discuție 2 octombrie 2008 09:55 (EEST)[răspunde]

  • Rezolvat și Întrebare: Am soluționat legătura spre New York, paranteza de la început, am citat ce mi-ai amintit și am mărit secțiunea despre Viața Personală. Însă, la Filantropie nu am găsit altceva. Acea secțiune o voi putea îmbogății abia după apariția acelui film în care va juca Chris, alte acte caritabile nu am găsit. Sper că este o îmbunătățire față de ceea ce a fost.--Pussycat2007 (discuție) 2 octombrie 2008 17:07 (EEST)[răspunde]

Articolul e chiar ok, cuprinzător și cursiv, porțiunile cu clasamente sunt foarte documentate, ceea ce reprezintă un atu. Doar mici obiecții:

  1. te-ai repetat aici: „interpreta Rihanna, în special după interpretarea” și mai vezi tu pe unde sunt greșeli de acest gen
  2. „to write” e cu sensul de „a compune versurile” cântecului
  3. am mai corectat eu mici erori de sintaxă

Coco (discuție) 11 octombrie 2008 20:59 (EEST)[răspunde]

Deci...writer=cel care scrie versurile, composer=cel care compune cântecul (note, instrumentale, etc.), producer= cel care produce cântecul. Deci alege tu corect ce-a făcut Chris la „Disturbia”.;)

Coco (discuție) 12 octombrie 2008 12:51 (EEST)[răspunde]

De acord O ultimă obiecție: nu este referință la paragraful despre amânarea lansării celui de-al doilea album. Coco (discuție) 14 octombrie 2008 06:36 (EEST)[răspunde]
Rezovat. Am pus referință despre album atât în introducere cât și în paragraful menționat.--Pussycat2007 (discuție) 14 octombrie 2008 07:18 (EEST)[răspunde]
  • Din nou probleme cu majusculă în interiorul titlului. Exemplu: „Viața Personală”, „Cel Mai Bun Artist Urban” ș.a.m.d.
  • „#” trebuie înlocuit cu numărul.
  • „Poziția[94][95][96][12][97]maximă[98][99][100][101][102]”, ordinea și poziția notelor.
  • „50,000” înseamnă 50 de dolari sau 50 000 de dolari? Numai în engleză se pune virgulă. Așa și la „155,000”, „3,900,000” ș.a.m.d. — Sebi talk 16 octombrie 2008 16:18 (EEST)[răspunde]
Am rezolvat obiecțiile referitoare la #, majuscule, referințe și acele virgule.--Pussycat2007 (discuție) 16 octombrie 2008 20:46 (EEST)[răspunde]
Ca parabolă, explicitez că se folosește, cf. manualului de stil, 50.000 sau 50 000 (vezi codul-sursă) //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 16 octombrie 2008, 20:53, ora României și RM.
De acord cu precizarea: Eu sunt total de acord în legătură cu structura articolului și ce conține el. Sprijin promovarea sa, atâta timp cât micile probleme legate de imperfecțiuni ale fondului de scriere sunt rezolvate. Din punct de vedere al structurii, articolul este impecabil, Felicitări!- Lucian C 22 octombrie 2008 22:14 (EEST)[răspunde]

Nedumerire: În 2004 a abandonat școala. Sigur a abandonat-o? Poate a absolvit-o? Hlar. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 22 octombrie 2008, 22:18, ora României și RM.

Am rezolvat utimele două obiecții. Referitor la prima, consider că față de exemplul dat și articolul în cauză singura diferență constă în editorul știrii. La site-uri ca [www.acharts.us] nu se poate trece un editor. Și am rezolvat și obiecțiile anterioare, în consecință ar trebui să tăiați obiectiile.--Pussycat2007 (discuție) 27 octombrie 2008 21:14 (EET)[răspunde]

Le-am tăiat, dar din câte văd aici siteurile (ca de exemplu Accharts) sunt scrise aplecat și cu majusculă la început. Bănuiesc că se cuvine ca exemplul să fie urmat, dar nu pot garanta pentru că eu nu sunt expert (exagerat spus) în muzică. Poate ar trebui să îi cereți și părerea lui Impy, dar după ce va fi terminat cu celelalte articole.
Alte probleme:
  1. Titlurile coloanelor tabelelor nu ar trebui articulate (An, nu Anul), pentru că ar trebuie ca și cuvântul Single să primească această articulație, iar în limba română se încearcă evitarea cuvintelor englezești.
  2. Am luat o propoziție la îmtâmplare: „În anul 2007, au apărut numeroase știri și zvonuri, legate de natura relației artistului managerul său, Tina Davis”, unde am găsit două greșeli: virgula dintre zvonuri și legate nu ar trebui să existe pentru simplul motiv că legate este un atribut care caracterizează substantivele știri și zvonuri. A doua problemă ar fi că eu nu prea înțeleg ce vrea să spună această frază, pentru că lipsește prepoziția cu dintre cuvintele artistului și managerul.
  3. În prima cutie pentru fragmente audio, descrierea este terminată cu semnul „.” (ceea ce este corect), dar la a doua cutie descrierea nu are semnul „.”.
  4. Sunt câteva note care au următoarea greșeală: „Jayson Rodriguez Chris Brown în The O.C.” — nu există punct între editor și numele articolului (de fapt, la toate notele de acest fel lipsește punctul).
  5. Aici: „#locul 9”, eu nu mai înțeleg rostul diezului (#). Iar aici: „#1” (dar și în alte 4-5 locuri) diezul se transformă în „numărul” sau „locul” — depinde ce ați folosit până acum în articol — (pentru că în limba română diezul nu are această semnificație ca în limba engleză).
  6. Aceiași problemă cu majusculele în locuri nepotrivite (vedeți spre exemplu „19 Ani”).
În continuare l-aș ruga pe Impy, după ce termină treaba la celelalte articole, să se uite și el puțin. — Sebi talk 31 octombrie 2008 18:04 (EET)[răspunde]
Am rezolvat obiecțiile aduse. În legătură cu referințele nu am modificat nimic întrucât în opinia mea este mai bime să rămână site-ul. Dar dacă se consideră că ar fi mai bine să fie schimbate mă voi conforma. Apropo, mai aveți câteva obiecții scrise, ceva mai vechi, pe care le-am îndeplinit.--Pussycat2007 (discuție) 31 octombrie 2008 19:11 (EET)[răspunde]
Am făcut câteva modificări în text și am rezolvat și problema referințelor și aș vrea să știu dacă mai sunt obiecții.--Pussycat2007 (discuție) 30 noiembrie 2008 21:36 (EET)[răspunde]
  • Da, este foarte bine. Nu am mai găsit nimic care pe mine, ca cititor fără cunoștințe avansate de muzică, să mă supere sau să nu mă lase să înțeleg informația. Din partea mea, articolul poate primi statutul. Felicitări. — Sebi talk 6 decembrie 2008 23:05 (EET)[răspunde]

Ultima obiecție: Cu toate acestea, „Wall To Wall” a atins prima poziție în clasamentul din Brazilia: nu există referință. Coco (discuție) 7 decembrie 2008 01:58 (EET)[răspunde]

Dacă vă referiți la fraza din cadrul secțiunii dedicată albumului Exclusive am rezolvat.--Pussycat2007 (discuție) 7 decembrie 2008 17:42 (EET)[răspunde]
Cât ar mai trebui să stea aici acest articol? A primit deja patru acorduri iar Giku și Diego nu mai au obesrvații. Articolul stă aici de patru luni, o sa mai stea încă patru?--QabY (discuție) 22 ianuarie 2009 22:14 (EET)[răspunde]
Subscriu și eu la ce a întrebat Gaby. Coco (discuție) 23 ianuarie 2009 10:17 (EET)[răspunde]
  • De acord cu promovarea: am corectat și eu articolul odată. Referințe multe, clasamente fixe — ce altceva mai trebuie? //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 23 ianuarie 2009, 10:21 (EET)