Wikipedia:Pagini de șters/Cartele internaționale

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Cartele internaționale[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 12 iulie 2008. Încheierea discuției este preconizată pentru 17 iulie 2008.

Justificare: Deocamdată conține reclamă și nu știu dacă e un subiect enciclopedic în primul rând. Dacă cineva se pricepe să-l pună la punct, voi susține păstrarea lui. --Urzică 12 iulie 2008 15:59 (EEST)[răspunde]

Merge așa. Dacă se fac modificările, păstrează. --Urzică 17 iulie 2008 10:24 (EEST)[răspunde]
  • Păstrează. 1. Nu continea spam - informatia utila catre un site specializat (singurul din Romania) nu este spam (vezi calling cards pe wikipedia unde sunt link-uri catre site-uri asemanatoare din USA).Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Lucix g (discuție • contribuții).
Ba, conform politicilor de la en:wp (și de la ro:wp), e spam. --Turbojet 22 iulie 2008 00:24 (EEST)[răspunde]
Daca ma tot iei cu reguli, te rog citeste : http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Set_simplificat_de_reguli punctele 2 si 12 in care ti se cere sa ai un limbaj civilizat si sa nu mi te adresezi cu "BA". In fine, articolul imi apartine, o sa ma documentez mai bine despre reguli si vreau ca acest articol sa fie sters. Daca voi considerati spam faptul ca era un link catre singurul site specializat din domeniu din Romania in articol, va rog sa propuneti pentru stergere si http://en.wikipedia.org/wiki/Telephone_card deoarece contine link-uri catre mai multe site-uri specializate. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Lucix g (discuție • contribuții).
Tocmai pentru a se evita atfel de confuzii pe Wikipedia se cere folositea diacriticelor. Dacă voiam să spun „bă”, o spuneam așa (deși eu nu sunt din zona celor ce-l folosesc). Eu am folosit adverbul ba și mă mir că cineva a putut interpreta altfel. Faptul că în niște articole de pe en:wp s-au strecurat niște linkuri comerciale denotă lipsa de vigilență a celor de acolo, nu un model de urmat.
Aici se discută despre menținerea sau ștergerea unui articol. Informările și reclamațiile au pagini dedicate (citiți întâi la ce pot fi folosite). --Turbojet 22 iulie 2008 14:49 (EEST)[răspunde]
Ok, scuze, am interpretat gresit... nasol cu folosirea diacriticelor, pana acum am scris numai carti in engleza. Referitor la faptul ca s-au strecurat pe en:wp articole cu link-uri catre site-uri nu mi se pare anormal, acele site-uri sunt autoritati in domeniu - cand scrii despre procesoare ca-s produse de Intel si AMD nu consider spam... in fine, tot la http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Set_simplificat_de_reguli punctul 3 il vad de bun simt, daca se iau reguli asa stricte nu vad sensul in a mai contribui, prefer sa raman la cartile mele Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Lucix g (discuție • contribuții).
Ignoră toate regulile se referă la treci peste limitări în interesul Wikipediei, nu în interesul editorilor (nu se acceptă niciun interes al lor personal). Politica de spam este tradusă/adoptată foarte recent, că s-a cosntatat necesitatea. S-o și ignorăm deja? --Turbojet 22 iulie 2008 23:42 (EEST)[răspunde]
SPAM, prin definitie se refera la comunicari comerciale. In 90% din articolele wp:en pe care le-am citit pana acum sunt link-uri catre site-uri comerciale prezentate ca autoritati in domeniul respectiv. Nu am citit politica de spam, dar bunul simt si wp:en nu au nici o problema cu un articol despre autoturisme in limba romana in care mentionezi numele si site-ul celor de la Dacia. Ca discutie de principiu, pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Laptop este o poza cu un ibook sub care se face reclama la Apple, pe pagina http://ro.wikipedia.org/wiki/Automobil e o poza cu un BMW sub care este scris BMW, s.a.m.d - eu nu le consider spam, dar dupa ce am citit prin pagina asta cred ca voi ar trebui sa le considerati. In fine, nu mai am timp de discutiile astea, ideea e ca aveam de gand sa scriu ditamai articolul enciclopedic corect despre cartele internationale cu toate pros&cons mai ales ca lucrez in domeniu de multi ani. A ajuns discutia asta mai mare decat articolul initial si n-are sens sa mai scriu daca tot se sterge, plus ca, cine stie ce mai vede cineva prin el si considera spam. Oricum o sa scriu o pagina despre VoiceMarket (pe care nu prea aveti de ce sa o stergeti atata timp cat sunt pagini despre romtelecom, orange, vodafone, rds, s.a.m.d) in care voi scrie toate informatiile necesare utilizatorilor de cartele internationale - e mai simplu.
Păi, citiți politica de spam. Iar exemplul cu Dacia sau BMW-ul nu e bun, chiar în industria cinematografică s-a stabilit că prezentarea unei mașini într-un film nu este considerată reclamă la mașina respectivă. Nu prezentarea unui produs este spam, ci comunicări gen „cumpărați de la mine” (sau de la prietenul meu). Dacă ați găsit linkuri comerciale în alte articole sunteți invitat să le ștergeți, ca orice editor conștiincios al Wikipediei.
Puteți scrie în articol ce spun sursele că sunt cartelele, cum spun sursele (că ce spuneți dv. ar fi considerat cercetare originală) că funcționează etc., linkul spre un site care descrie cele de mai sus, dar nu linkul spre un site care vinde sau face legătura spre un serviciu de vânzări. --Turbojet 23 iulie 2008 23:17 (EEST)[răspunde]
Vot multiplu. --Turbojet 22 iulie 2008 00:24 (EEST)[răspunde]
  • Păstrează. 3. Furnizorii de cartele internationale din Romania sunt mai multi (RDS, Easycomm, Nobel, Globtel, Smartcall, etc...) iar singurul site specializat NUMAI pe cartele internationale care contine cea mai mare oferta de cartele este voicemarket.ro - acest lucru se numeste informatie utila si nu "oferta comerciala" care face subiectul SPAM-ului !!!! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Lucix g (discuție • contribuții).
Vot multiplu. --Turbojet 22 iulie 2008 00:24 (EEST)[răspunde]

Discuție încheiată. Rezultat: păstrează. — AdiJapan 1 august 2008 11:22 (EEST)[răspunde]