Veronica (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Veronica
Veronica (film).jpg
Afișul filmului.
Gen de familie/muzical
Regizor Elisabeta Bostan
Regizor de imagine Giulio Tincu
Operator(i) Iulius Druckmann
Muzică Temistocle Popa
Costume Nelly Merola
Lulu Mihăescu
Margareta Pâslaru
Dem Rădulescu
Premiera 1972
Premiera în România 1972
Durata 90 minute
Țara România
Limba originală română / spaniolă
Disponibil în română în original
Pagina IMDb
Pagina Cinemagia
Pagina CinemaRx
Pagina PORT.ro

Veronica este un film românesc din 1972, regizat de Elisabeta Bostan, în rolurile principale apar Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru și Dem Rădulescu.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Veronica (Lulu Mihăescu) este o fetiță zvăpăiată care trăiește într-un cămin de copii. Când împlinește vârsta de 5 ani, Zâna cea bună îi dăruiește o traistă fermecată, care-i poate îndeplini orice dorință. Există o condiție: stăpăna ei trebuie să fie cuminte, darnică și prietenoasă cu cei din jur. Veronica uită promisiunea făcută Zânei cele bune, hotărând să păstreze traista doar pentru ea. Egoismul ei o face să rămână fără cadoul minunat. Plină de regret Veronica pleacă în căutarea ei în lumea basmelor, intrând în pădurea fermecată, începând o călătorie de inițiere. Veronica va întâlni răutate, șiretenie și minciună, dar va învăța și ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, altruismul și curajul. Ajutată de mulți prieteni noi, se va întoarce acasă printre colegi, mai înțeleaptă dar și mai generoasă.

Scenariul filmului muzical este semnat de Vasilica Istrate si Elisabeta (Zizi) Bostan, fiind inspirat de lumea fabulelor lui La Fontaine. Demersul moralizator este învăluit într-o fermecătoare mantie de fantezie, tandrețe și voie bună.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]