Valentin Bosioc

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Valentin Bosioc

Valentin Bosioc în anul 2015
Date personale
Nume la naștereValentin George Bosioc
Născut (41 de ani)
Reșița, Romania
Număr de copii1 Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
OcupațieCulturist · instructor de fitness · antrenor personal · nutriționist · model fitness
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea Politehnica Timișoara  Modificați la Wikidata
Înălțime1,65 cm[1]
Greutate65 kg[1]
Prezență online

Valentin Bosioc (nume la naștere Valentin George Bosioc, n. 13 ianuarie 1983) este un culturist profesionist și model de fitness român, precum și instructor de fitness, antrenor personal și nutriționist.[2][3] El a devenit cunoscut câștigând concursul Musclemania Paris și ocupând poziția a doua în competiția IFBB Romania desfășurată în anul 2015, printre alte distincții. Bosioc s-a clasat, de asemenea, în semi-finalele competiției Ninja Warrior România din anul 2018. Este în prezent cel mai urmărit sportiv român pe platforma Facebook, fiind considerat un influencer.

Biografie și carieră[modificare | modificare sursă]

Valentin George Bosioc s-a născut la 13 ianuarie 1983 în Reșița, petrecându-și copilăria în Bocșa, România.[2][4][5] Tatăl său, Iosif, a fost un jucător de fotbal, în timp ce fratele său, Bogdan Ionuț, este un instructor de handbal.[4][6] Începând cu vârsta de treizsprezece ani, Bosioc a manifestat un interes deosebit pentru culturism și a început ulterior să participe la cursuri de judo, arte marțiale mixte, box, gimnastică, fotbal, rugby și aikido, printre altele.[2][7][8] În perioada în care studia la Liceul Teoretic „Tata Oancea”, boxerul român Francisc Vaștag s-a oferit să îl includă în lotul de box, însă acesta a refuzat propunerea.[4]

Bosioc a absolvit ulterior Universitatea Politehnica Timișoara, specializându-se în inginerie.[2] El a activat în acest domeniu pentru o scurtă perioadă de timp, lucrând și în relații cu publicul și jurnalism.[2][4][9][10] Cu toate acestea, el a renunțat pentru a se axa pe o carieră de culturist profesionist, model de fitness, instructor de fitness, antrenor personal și nutriționist, studiind aceste domenii atât în România, cât și în Regatul Unit.[2][3][4] Bosioc a devenit cunoscut în spațiul public după ce a fost laureat la concursul Musclemania Paris și a ocupat poziția a doua în competiția IFBB Romania desfășurată în anul 2015, printre alte distincții.[2][4][6][11][12] În anul 2018, el a pariticpat la primul sezon al competiției televizate Ninja Warrior România, reușind să ajungă în semi-finale.[13]

Fiind un antrenor calificat în cadrul Fitness Education School din București începând cu decembrie 2018,[2][4] Bosioc a lucrat cu diverse celebrități, cele mai notabile fiind cântăreața Delia Matache și prezentoarea emisiunii Cronica Cârcotașilor, Ioana Petric.[3][4][14] El a fost considerat un influencer și face parte din agenția română Global Influencers.[15] Publicațiile Cotidianul și Biz l-au cotat drept unul dintre cei mai importanți și influenți bloggeri de fitness din România,[16][17] fiind cel mai urmărit sportiv român pe platforma Facebook (al șaptelea român per total până în februarie 2019).[18][19][20][21] De asemenea, Bosioc a scris și publicat două cărți, Calea spre un adomen perfect și Get Guns, și și-a dezvoltat propriul concept de antrenament, intitulat Full Body Ignition (FBI).[2][22] Până în aprilie 2020, acesta a încărcat videoclipuri cu antrenamente de gimnastică pe canalul său pe YouTube timp de mai bine de nouă ani, și își folosește pagina de Facebook în scopuri similare.[23]

Viață personală[modificare | modificare sursă]

Bosioc locuiește în prezent în București[23] și este căsătorit cu Ana Cristina, având împreună o fiică pe nume Eila Maria.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Valentin Bosioc – Profile”. Men's Health. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b c d e f g h i „Valentin Bosioc – Biografie” (în Romanian). Valentin Bosioc. Accesat în . 
  3. ^ a b c „Nutriționistul Deliei te învață cum să slăbești: "Importantă este regula celor 5 degete". Libertatea. . Accesat în . 
  4. ^ a b c d e f g h i „Profil de campion: Valentin Bosioc”. Știri din Banat. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ „Un bocșan face furori pe Facebook”. Jurnalul. . Accesat în – via Imgur. 
  6. ^ a b „Un bocșean campion la Paris – Valentin Bosioc a reușit o performanță extraordinară”. Info-CS. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Interviu cu Valentin Bosioc – campion culturism – antrenorul personal al Deliei”. Grasomega.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ „Interview with Valentin Bosioc”. SpotMeBro. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „De vorba cu Valentin Bosioc, campion Musclemania Paris”. Romanian Aesthetics. . Accesat în . 
  10. ^ „Interviu Valentin Bosioc despre fitness sau cum poti arata traznet cu ajutorul exercitiilor fizice”. Star Gossip Magazine. Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ Maroșan, Ioana. „Interviu cu Valentin Bosioc: "Trebuie să existe un echilibru între alimentație, odihnă și antrenament". Eva.ro. Accesat în . 
  12. ^ de Oance, Andreea (). „Fitmacher aus dem Internet” (în germană). Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien. Accesat în . 
  13. ^ Huntai, Dorin (). „Încă 10 concurenți au reușit duminică să se califice în semifinalele Ninja Warrior România!”. Radar de Media. Accesat în . 
  14. ^ „Delia Matache e bomba sexy fara sa faca foamea! Uite cum se intretine”. Wowbiz. . Accesat în . 
  15. ^ en „Valentin Bosioc – Profile”. Global Influencers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ Crăciun, Andrei (). „Cei mai influenți blogări de sănătate/sport/fitness”. Cotidianul. Accesat în . 
  17. ^ „10 cele mai influente bloguri de sanatate /sport /fitness”. Biz. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ Tudor, Iulian (). „El este cel mai urmărit sportiv român de pe Facebook. Iată cine este și cum a ajuns Campionul Musclemania”. România TV. Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ „Valentin Bosioc (Campion Musclemania & antrenorul vedetelor) – cel mai urmarit sportiv roman pe Facebook”. Express Press. . Accesat în . 
  20. ^ „Cel mai urmarit sportiv de pe reteaua de socializare face dezvaluiri!”. Cancan!. . Accesat în . 
  21. ^ en „Who are the most popular Romanians on Facebook?”. Romania Insider. . Accesat în . 
  22. ^ „Valentin Bosioc – Shop”. Valentin Bosioc. Arhivat din original la . Accesat în . 
  23. ^ a b de Nelepcu, Raluca (). „Kostenlos, kurz, effektiv: Sport zu Hause für Jung und Alt”. Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien (în germană). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]