Utilizator:Tgeorgescu/bun venit

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Un rezumat al unor politici și îndrumări[modificare | modificare sursă]

Deși nu este o politică sau o îndrumare, este important să înțelegem politicile și îndrumările de mai sus: Wikipedia lucrează cu informație obiectivă, adică acea informație care poate fi examinată de persoane diferite și ele pot cădea de acord asupra ei. Ea nu include informația subiectivă, pe care indivizii o pot cunoaște doar prin experiență personală sau „internă”. Cele mai multe credințe religioase se încadrează în această categorie. Wikipedia poate documenta doar afirmații obiective despre susțineri subiective notabile (cum ar fi „în general creștinii cred că Isus este divin”), dar ea nu poate pretinde că aceste afirmații subiective ar fi obiective. Ea va înfiera însă concepții false din punct de vedere obiectiv care se prezintă drept credințe subiective (de ex. copiii indigo).

Wikipediștii sunt snobi și părtinesc puternic știința de carte. Esențial de înțeles este că Wikipedia nu este pentru păreri personale sau partinice.

Wikipedia este o enciclopedie. Tot ceea ce facem aici este să cităm, să rezumăm și să parafrazăm surse jurnalistice sau academice mainstream, publicate în mod profesional, fără adăugiri, fără a le comenta în mod personal. Nu suntem un portal de internet, nici vreun forum, nici un loc pentru a populariza credințe personale sau produse comerciale.

Dacă[1] ați venit aici pentru a promova pseudoștiința, extremismul, fundamentalismul sau teorii conspirative, nu sunteți binevenit.

Dacă ați venit aici pentru a distruge, jigni și trolla: plecați de aici, nu avem nevoie! Dacă ați venit aici pentru a edita constructiv și a învăța să respectați politicile și îndrumările: sunteți binevenit. tgeorgescu (discuție) {{subst:#timel: d F Y H:i:s}} ({{subst:#ifeq:{{subst:Daylight saving in time zone}}|EET|1|EEST|EET}})

Note
  1. ^ Dacă..., nu afirm că ați face-o.