Utilizator:Lupialbi/Ciobanesc alb elvetian

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ciobanesc Alb Elvetian-Lupii Albi
Alte denumiri White Swiss Shepherd Dog
Țară de origine Switzerland
Trăsături
Masă corporală Mascul 30–40 kg (66–88 lb)
Femelă 25–35 kg (55–77 lb)
Înălțime Mascul 60–66 cm (24–26 in)
Femelă 55–61 cm (22–24 in)
Coat Thick medium in length
Culoare Alba
Litter size 8
Durata de viață 12 years
Câine (Canis lupus familiaris)

Ciobanesc Alb Elvetian-Lupii Albi (engleză White Swiss Shepherd, germană Weisser Schweizer Schäferhund, italiană Pastore Svizzero BiancoPastore Svizzero Bianco) este o rasa de caine din Elveția. Este de aceleași origini ca White Shepherd și Shepherd Dog German, și a fost recunoscut ca o rasa separata de către FCI.

Istoria[modificare | modificare sursă]

Primul Caine Ciobanesc German înregistrate de Societatea pentru Câini Ciobănești Germani (Verein für deutsche Schäferhunde) a fost Horand Von Grafrath. Nici el, nici vreunul dintre documentate descendenți erau albe, deci bunicul din partea mamei a fost alb.[1]

La crearea de Ciobanesc German rasa de Câine, toate culorile au fost acceptate. Acesta a fost în primele decenii ale secolului 20 alb exemplare au început să fie excluse din Europa.

Primul clubul de Ciobanesc Alb Elvetian a fost fondat în 1970 în America. Între timp, rasa a apărut din nou în Europa, la început în Elveția, apoi în Danemarca și Germania . 

Câine Lobo, născut în SUA în 1966, a fost înregistrat în Elveția. Ciobanescul alb elvetian (engleză White Shepherd) a fost recunoscută în Elveția 1991 și în țările de Jos în anul 1992. În Republica cehă, Austria și Danemarca, de asemenea, a recunoscut rasa.

Rasa a fost oficial recunoscuta de FCI în 2011. KC a recunoscut oficial rasa în 2017.[2]

Temperament[modificare | modificare sursă]

Cei mai multi Ciobanesti Albi Elvetieni-Lupi Albi  sunt blânzi, foarte inteligenti și învăța cu ușurință. Ei sunt loiali familiei lor și pot fi precauti în jurul valorii de străini, dar nu sunt predispusi de a arăta timid sau fricos comportament. Unii oameni cred că lup Arctic a fost amestecat cu rasa pentru a crea atenție, cu toate acestea acest lucru nu este adevărat. Berger Blanc Suisse rasa derivat de la zeci de ani de evoluție distincte de la un tip de rasa de Caine Ciobanesc German. Berger Blanc Suisse sunt potrivite pentru o varietate de servicii pentru omul de căutare și salvare de alertă medicale pentru terapie. Ele sunt, de asemenea, structurate și au temperamente pentru a reuși la evenimente de performanță, cum ar fi: ascultarea, raliu, agilitate, atrage curge, hambar hunt (ratting), protecția sport, doc scufundări, minge, să caute, și alte mirosul/de urmărire orientate spre formare. Acestea sunt naturale pastori, poate coș, și sunt foarte bine potrivite ca un tot în jurul valorii de utilitate caine de ferma.

Caracterul de Ciobanesti Albi Elvetieni-Lupi Albi este mai blândă și mai blând decât cea de lucru, linii de Caine Ciobanesc German, dar sunt încă foarte protector de oamenii lor și haită de câini.

Activități[modificare | modificare sursă]

Berger Blanc Suisse pot concura în agilitate câine studii, ascultare, showmanship, flyball, frisbee, de urmărire, și turma de evenimente. Turma de instincte și trainability poate fi măsurată la necompetitive turma de teste. Berger Blanc Suisse expunerea de bază turma instinctele pot fi instruiți pentru a concura în turma de studii.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Horand von Grafrath (Hektor Linksrhein)”. Accesat în . 
  2. ^ „New Breed – White Swiss Shepherd Dog • The Kennel Club” (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ Hartnagle-Taylor, Jeanne Joy; Taylor, Ty (). Stockdog Savvy. Alpine Publications. ISBN 978-1-57779-106-5. 

Link-uri externe[modificare | modificare sursă]

[[Categorie:Rase de câini]] [[Categorie:Câini ciobănești]]