Traian Dobre

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Traian Dobre (n. 30 martie 1947, comuna Mărăcineni, județul Buzău) este un politician român, membru al Partidul Național Liberal. Traian Dobre a fost ales deputat pe listele PDSR în legislatura 1996-2000 și a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Federativă Brazilia. În legislatura 2000-2004, Traian Dobre a fost ales pe listele PDSR, în iunie 2001 a trecut la PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Georgia, Republica Kazahstan și Statele Unite Mexicane. În legislatura 2000-2004, Traian Dobre a fost ales pe listele PSD, a trecut la PNL în mai 2005 și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Canada, Republica Arabă Siriană, Regatul Thailanda și Republica Letonia. Traian Dobre este inginer electromagnetic, economist și doctor în management.

Deputatul Traian Dobre a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași la alegerile locale din 1 iunie 2008, obținând 19,33% din totalul voturilor valid exprimate și plasându-se pe locul III după fostul primar de Iași, Constantin Simirad și senatorul Dan Cârlan [1].

Partidul lui Mircea Geoană și-a lansat organizația locală de la Iași. Filiala ieșeană a Partidului Social Românesc (PSRO) va fi condusă de fostul liberal Traian Dobre, care a format organizația județeană în doar câteva săptămâni, la puțin timp după ce a părăsit PNL.[2]

Note[modificare | modificare sursă]