The Witcher 3: Wild Hunt

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
The Witcher 3: Wild Hunt
Witcher 3 cover art.jpg
Dezvoltator(i) CD Projekt RED[*][[CD Projekt RED (Polish video game development company)|​]]  Modificați la Wikidata
Editor(i) CD Projekt RED[*][[CD Projekt RED (Polish video game development company)|​]]
CDP[*][[CDP (Polish video game distribution company)|​]]
Namco
Warner Bros. Interactive Entertainment  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i) CDP[*][[CDP (Polish video game distribution company)|​]]
Bandai Namco Entertainment[*][[Bandai Namco Entertainment (Japanese video game company)|​]]
Warner Bros. Interactive Entertainment
Spike Chunsoft[*][[Spike Chunsoft (Japanese video game development company)|​]]
1c[*]
Steam
GOG.com[1]
Humble Store[*][2]
Microsoft Store
Origin[*]
Epic Games Store[*]
Nintendo eShop[*][[Nintendo eShop (digital distribution service powered by the Nintendo Network)|​]]
PlayStation Plus Premium[*][[PlayStation Plus Premium (Sony PlayStation cloud gaming service)|​]][3]
PlayStation Store  Modificați la Wikidata
RegizorKonrad Tomaszkiewicz
Mateusz Kanik
Sebastian Stępień
Producător(i)Piotr Krzywonosiuk
Jędrzej Mróz
Compozitor(i) Marcin Przybyłowicz[*][[Marcin Przybyłowicz (Polish composer, pianist, trumpeter and conductor)|​]]
Mikolai Stroinski[*][[Mikolai Stroinski (composer)|​]]  Modificați la Wikidata
Serie The Witcher[*][[The Witcher (video game series by CD Projekt RED)|​]]  Modificați la Wikidata
Motor graficREDengine[*]
PhysX[*]
SpeedTree[*]  Modificați la Wikidata
Ultima versiune1.31[4]  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows
Xbox One
PlayStation 4
Nintendo Switch
PlayStation 5[5]
Xbox Series X și Series S[*][5]  Modificați la Wikidata
Dată lansare19 mai 2015
Genuri action role-playing game[*][[action role-playing game (subgenre of role-playing and action video games)|​]]
joc video cu personaje LGBT[*]  Modificați la Wikidata
ModuriSingleplayer  Modificați la Wikidata
MediaDVD
distribuire digitală
Blu-ray
digital download[*][[digital download (commercial product distributed as a download; not to be confused with digital distribution, which additionally includes streaming)|​]]  Modificați la Wikidata
Controlmouse
gamepad
tastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
cont Twitter
Internet Movie Database
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*][[PEGI 18 (PEGI video game content rating)|​]]  Modificați la Wikidata
USK USK 18[*][[USK 18 (USK video game content rating)|​]]  Modificați la Wikidata
ESRB Mature 17+[*][[Mature 17+ (ESRB video game content rating in which restricts a video game to those 17+)|​]][10]  Modificați la Wikidata

The Witcher 3: Wild Hunt (poloneză Wiedźmin 3: Dziki Gon) este un joc video high-fantasy și action role-playing, cu o acțiune ce are loc într-un mediu open-world, dezvoltat de CD Projekt RED.[11] Anunțat în februarie 2013, a fost lansat internațional pentru platformele Microsoft Windows, PlayStation 4 și Xbox One în data de 19 mai 2015.[12] Jocul este al treilea titlu al seriei, fiind precedat de The Witcher și The Witcher 2: Assassins of Kings, toate trei fiind bazate pe seria de fantezie omonimă scrisă de autorul polonez Andrzej Sapkowski.

Jucat dintr-o perspectivă third-person, jucătorul îl controlează pe protagonistul Geralt din Rivia, un vânător de monștri, cunoscut ca Vraciul (Witcher), care pleacă într-o lungă călătorie prin Regatele Nordice. În joc, jucătorii trebuie să înfrunte pericolele lumii folosind săbii și magie, în timp ce interacționează cu NPC-uri și completează misiunile principale și secundare pentru a parcurge povestea. Jocul a fost primit cu laude din partea criticilor, dar și cu un succes financiar, vânzând peste 6 milioane de copii în șase săptămâni. Jocul a câștigat mai multe premii la categoria Jocul Anului, premii oferite de diferite site-uri web de jocuri, critici și academii de jocuri.

Gameplay[modificare | modificare sursă]

The Witcher 3: Wild Hunt este de 30 de ori mai mare decât jocurile Witcher anterioare,[13][14] jucătorii putând călători cu barca către anumite locații sau cu ajutorul calului către altele. Cu toate acestea, este posibil și fast travel-ul în zonele deja explorate.[15] The Witcher 3 a fost descris ca fiind "cu 20% mai mare decât Skyrim".[16] Multe dintre acțiunile făcute de jucător schimbă lumea, unele dintre misiuni având un număr de opțiuni pentru a le completa, dar și diferite deznodăminte. CD Projekt RED a anticipat că jocul poate fi terminat în cel puțin 100 de ore,[17] 50 dintre ele fiind pentru misiunile principale, iar restul de 50 pentru cele secundare.[17]

Cu toate că este similar cu jocurile Witcher anterioare, Wild Hunt s-a îmbunătățit în anumite privințe. Luptele se concentrează pe un sistem action role-playing îmbinat cu folosirea magiei. Sistemul de luptă al jocurile anterioare a fost restructurat semnificativ. Wild Hunt a introdus anumite mecanici noi, precum abilitatea de a simți obiectivele din apropiere, oameni și resurse ("witcher sense"), lupta pe cal și pe mare, înotul sub apă și folosirea arcului. În plus, Geralt poate sări, urca, și trece peste obstacole mai mici. Mecanicile de cățărat "nu prea" sunt asemănătoare cu cele din Assassin's Creed, dar sunt "similare cu cele întâlnite în Uncharted".[18] Crearea de iteme și pregătirea poțiunilor rămân la fel ca și în jocurile anterioare, fiind însă mai neiertătoare decât în The Witcher 2. Capcanele din The Witcher 2 au fost scoase complet. Cele cinci simboluri Witcher se reîntorc, fiecare având o formă alternativă care poate fi folosită.

Jocul conține o inteligență artificială sensibilă și avansată, precum și medii dinamice. Ciclul noapte-zi influențează anumiți monștrii, precum și puterile acestora, similar mitului cum că vârcolacii apar atunci când este lună plină.[19] Jocul conține și un sistem de creștere a bărbii, în care barba personajului Geralt crește în vreme ce jucătorul petrece timp în lume. Ciri, o luptătoare excepțională din romanele Witcher, ce are și puteri magice, este un personaj cu care se poate juca.[20] Gwent este un joc de strategie, care înlocuiește jocurile cu zaruri din titlurile Witcher anterioare.[21]

Povestea[modificare | modificare sursă]

Cadrul[modificare | modificare sursă]

The Witcher 3: Wild Hunt încheie povestea lui Geralt din Rivia, protagonistul seriei, poveste parcursă și în jocurile anterioare.[15] După întâmplările din The Witcher 2, cei care căutau să îl folosească pe Geralt au dispărut. Geralt încearcă să meargă mai departe cu viața sa, îmbarcându-se într-o misiune personală, în timp ce ordinea lumii începe să se schimbe.[22]

The Witcher 3: Wild Hunt conține un mediu massive open world, pe care jucătorul îl poate exploata liber. Există și câteva locații, precum: Orașul Liber al Novigradului, mlaștinile din Velen, insulele Skellige și două teritorii ale Imperiilor Nilfgaardian: satul Livezilor Albe și Castelul Regal din Vizima. Școala de magie Kaer Morhen, care a apărut în cărți și în primul joc The Witcher, își face din nou apariția.

Fiecare locație are un număr mare de sate, fiecare cu propriile condiții sociale și economice. Nilfgaardians, de exemplu, i se înfățișează unui nordic ca Geralt ca un mediu aristocratic și binevoitor. Mediul open world este mai interactiv și decât cele mai bune jocuri open world, conținând sate abandonate, peșteri și păduri bântuite. Detaliile mai ample apar odată cu fiecare locație și sat, acestea având diferiți monștrii, unii dintre ei ieșind afară doar într-o anumită parte a zilei.

Suprafața hărții[modificare | modificare sursă]

Conform CD Projekt Red, harta jocului Witcher 3 este de 35 de ori mai cuprinzătoare decât harta din Witcher 2. Conform producătorilor, regiunea Novigrad are circa 72 de kilometri pătrați în lumea reală, iar Skellige însumând nu mai puțin de 64 de kilometri pătrați. Cele două alăturare însumează 136 kilometri pătrați .Comparativ,universul din The Elder Scrolls V: Skyrim, are doar 39 de kilometri pătrați, harta din universul Witcher fiind de 3.5 ori mai mare.

Față de un alt joc open-world renumit, Grand Theft Auto V (care are 81 kilometri pătrați), The Witcher 3: Wild Hunt este de 1.5 ori mai cuprinzător.[23]


Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ GOG.com 
 2. ^ Humble Store 
 3. ^ All PS Now games A-Z (în engleză), accesat în  
 4. ^ https://web.archive.org/web/20160925210933/http://thewitcher.com/en/news/view/2501, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 5. ^ a b https://thewitcher.com/en/news/32792/the-witcher-3-wild-hunt-is-coming-to-the-next-generation  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 6. ^ Handrahan, Matthew (). „CD Projekt Red: Selling The Witcher 3”. GamesIndustry.biz. Accesat în . 
 7. ^ a b „NAMCO BANDAI to promote The Witcher 3 in Australia and New Zealand”. CD Projekt. . Accesat în . 
 8. ^ Yin-Poole, Wesley (). „The Witcher 3: Wild Hunt confirmed for PlayStation 4 in 2014”. Eurogamer. Accesat în . 
 9. ^ Purchese, Robert (). „The Witcher 3 confirmed for Xbox One, has optional Kinect commands, SmartGlass stuff”. Eurogamer. Accesat în . 
 10. ^ http://www.esrb.org/ratings/synopsis.jsp?Certificate=33771  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 11. ^ „Wiedźmin 3: Dziki Gon, The Witcher 3: Wild Hunt (PC)”. GRY-Online.pl. Accesat în . 
 12. ^ Karmali, Luke (). „The Witcher 3: Wild Hunt release date delayed again”. IGN. Accesat în . 
 13. ^ Biessener, Adam (). „March Cover Revealed: The Witcher 3: Wild Hunt”. Game Informer. Accesat în . 
 14. ^ Kain, Eric (). 'The Witcher 3: Wild Hunt' Bigger Than Skyrim, 30 Times The Size Of 'The Witcher 2”. Forbes. Accesat în . 
 15. ^ a b Purchese, Robert (). „Screenshots of next-gen RPG The Witcher 3. Update: It won't be the final Witcher game”. Game Informer. Accesat în . 
 16. ^ „GS News - The Witcher 3 set to be 20% bigger than Skyrim”. GameSpot. . Accesat în . 
 17. ^ a b Karmali, Luke (). „The Witcher 3 to Have Over 100 Hours of Content”. IGN. Accesat în . 
 18. ^ Purchese, Robert (). „The Witcher 3: The Skyrim debate, the game on PS4, nuggets of clarification and a whiff of multiplayer”. Eurogamer. Accesat în . 
 19. ^ „Why Geralt has cheered up for The Witcher 3: Wild Hunt”. Official Xbox Magazine. GamesRadar+. . Accesat în . 
 20. ^ Makuch, Eddie. „Meet Ciri, The Witcher 3's Playable Female Character”. GameSpot. 
 21. ^ Hillier, Brenna (). „The Witcher 3: Collect 'Em All – How to get every Gwent card”. VG 247. Accesat în . 
 22. ^ WaSaBe (). „The Witcher 3 interview with gameplay producer (E3 2013)”. GameOverviews. Accesat în . 
 23. ^ http://www.techtimes.com/articles/50240/20150502/the-witcher-3-is-how-big-we-break-down-the-size-of-cd-projekt-reds-ambitious-rpg.htm

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de The Witcher 3: Wild Hunt