The Jewish Quarterly

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jewish Quarterly
Publicată deTaylor & Francis[*][[Taylor & Francis (commercial publishing group)|​]]  Modificați la Wikidata
Primul număr  Modificați la Wikidata
Limbălimba engleză[1]  Modificați la Wikidata
ISSN0449-010X
Prezență online
Site webhttp://www.jewishquarterly.org/
http://books.google.com/books?id=4rdVAAAAYAAJ[1]
http://books.google.com/books?id=drdVAAAAYAAJ[1]
http://books.google.com/books?id=uLdVAAAAYAAJ[1]
http://books.google.com/books?id=tMBVAAAAYAAJ[1]  Modificați la Wikidata

The Jewish Quarterly (abreviată JQ) este o revistă internațională de idei și cultură evreiască. A fost publicată inițial în Marea Britanie de către compania Taylor & Francis⁠(d), iar începând din 2021 este publicată de editorul australian Morry Schwartz⁠(d)[2] pentru un public global. The Jewish Quarterly apare în patru numere pe an (februarie, mai, august, noiembrie) și se concentrează pe subiecte de interes pentru evrei, dar urmărește, de asemenea, și subiecte culturale și politice de interes mai larg.

Istoric și profil[modificare | modificare sursă]

Revista The Jewish Quarterly a fost fondată de Jacob Sonntag în anul 1953 la Londra și a fost publicată inițial în Marea Britanie. Scriitori britanici cunoscuți (printre care unii cu origine evreiască) precum Amos Oz, Naomi Alderman⁠(d), Howard Jacobson⁠(d), Zadie Smith, David Grossman și Simon Sebag Montefiore⁠(d) au publicat articole în paginile revistei. Printre redactorii anteriori ai revistei s-au aflat Matthew Reisz, Elena Lappin (1994–1997) și Rachel Shabi⁠(d). Revista a obținut în 2012 premiul American University Presses’ Design Award pentru cel mai bun aspect al unei reviste.

În 1974 Sonntag a descris Jewish Quarterly astfel:[3]

Apariția revistei a fost întreruptă în 2019. Doi ani mai târziu, în 2021, publicația a fost relansată de editorul australian Morry Schwartz⁠(d) pentru a fi distribuită pe plan internațional. Redactorul-șef actual al revistei este Jonathan Pearlman, care editează și Australian Foreign Affairs pentru Schwartz Media.

Revista decernează anual, începând din 1977, premiul Jewish Quarterly-Wingate⁠(d) scriitorilor evrei și neevrei rezidenți în Marea Britanie, Commonwealth-ul Britanic, Europa și Israel, care „stimulează interesul pentru temele de interes evreiesc, atrăgându-l în același timp pe cititorul universal”.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e The ISSN portal 
  2. ^ Jenni Frazer (). „The media investor relaunching the JQ”. The Jewish Chronicle. Accesat în . 
  3. ^ Lehrer, Natasha (). The Golden Chain: Fifty Years of the Jewish Quarterly: Fifty Years of Modern Jewish Writing. Vallentine Mitchell & Co Ltd. ISBN 978-0853034803. 
  4. ^ „Jewish Quarterly-Wingate Prize 2009”, Jewish Quarterly, arhivat din original la , accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]