The Boss Baby: Cine-i șef acasă?

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

DreamWorks SKGBOSSBABY

The Boss Baby
The Boss Baby poster.jpg
Theatrical release poster
Rating Rating.gif
Gen Animație
comedie
family film[*]
Film de comedie  Modificați la Wikidata
Regizor Tom McGrath
Autor Michael McCullers[*]  Modificați la Wikidata
Scenarist Michael McCullers
Bazat pe The Boss Baby de
Marla Frazee
Producător Ramsey Ann Naito
Distribuitor 20th Century Fox
Studio DreamWorks Animation
Montaj James Ryan
Muzica
Distribuție
Premiera 12 martie 2017 (2017-03-12) (Miami) 31 martie 2017 (2017-03-31) (United States)
Durata 98 minutes[1]
Țara United States
Limba originală English
Buget $125 million[2]
Încasări $483.7 million[3]
Website oficial http://www.dreamworks.com/thebossbaby/  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Internet Movie Database
Rotten Tomatoes
AlloCiné
Allmovie
MovieMeter
ČSFD
Cineplex
Kvikmyndir
elCinema.com
PORT.hu

Boss Baby este un film de comedie animat american din 2017, bazat în mod liber pe cartea de colorat cu același nume scrisă și ilustrată de Marla Frazee din anul 2010. Produs de DreamWorks Animation, filmul este regizat de Tom McGrath și scris de Michael McCullers. Este asigurat de vocile lui Alec Baldwin ca personaj de titlu, Miles Bakshi, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow și Tobey Maguire. Acțiunea prezintă un copil care este un agent secret în războiul secret dintre bebeluși și căței.

Boss Baby a avut premiera la Miami pe 12 martie 2017 și a fost lansat de către Fox 20th Century pe 31 martie 2017 în Statele Unite. Filmul a însumat 483 milioane de dolari în întreaga lume, în comparație cu bugetul de 125 milioane de dolari, devenind cel de-al șaptelea film cu cel mai mare câștig de mare valoare din 2017. O continuare va fi lansată în martie 2021.

Complot[modificare | modificare sursă]

Un copil pe nume Timothy (Tim) Templeton (Tobey Maguire) spune o poveste din imaginația lui de 7 ani, care își petrece zilele distrându-se cu părinții săi, Ted (Jimmy Kimmel) și Janice (Lisa Kudrow) și dorește să fie doar ei trei pentru totdeauna. În timp ce Tim s-a pus în pat într-o noapte, părinții săi întreabă dacă dorește un frățior. Tim respinge oferta, spunând că este de ajuns. După ce se culcă, Janice se descoperă că este însărcinată.

În timpul somnului, Tim începe să se întrebe de unde vin copiii. Într-o zi, Tim rămâne surprins când un copil ce poartă un costum de afacerist se coboară dintr-un taxi la casa lui, iar părinții lui, Ted și Janice îi spun lui Ted că este fratele lui. Tim este invidios de atenția pe care o primește bebelușul, ca să nu mai vorbim de suspiciunea când copilul se comportă ciudat în jurul lui, dar părinții lui, orbiți față de comportamentul excentric al copilului, încearcă să-l convingă că vor crește și se vor iubi unul pe celălalt.

Curand, Tim afla ca bebelusul poate vorbi ca un adult (Alec Baldwin) si se prezinta ca "The Boss". Văzând ocazia de a scăpa de el, Tim decide să înregistreze o conversație între ”Boss Baby” și alți copii care se află la casa lui Tim, pentru o întâlnire (sub forma unei întâlniri de părinți) despre cum să facă deva în legătură cu cățelușii care primesc mai multă dragoste decât bebelușii. ”Boss Baby” și ceilalți copilași îl văd pe Tim că înregistrează și după o scenă de urmărire în curtea din spate și în casă, scena este terminată după ce The Boss Baby amenință că rupe animalul de pluș preferat de Tim, Lam Lam. Fără nici o dovadă care să-l susțină, Tim este ulterior învinovățit de părinții săi pentru acțiunile sale în timpul urmăririi dintre el și bebeluși, spre disperarea lui Tim și Boss Baby.

Boss Baby vine la Tim și îi cere scuze și îl dă o suzetă care îi transportă în Baby Corp, un loc în care copiii cu minte de adulți lucrează pentru a păstra dragostea pentru copiii de pretutindeni. Acesta este virtual, astfel încât nu poate fi văzut sau auzit. Boss Baby îi explică lui Tim că el a fost trimis într-o misiune pentru a vedea de ce cățelușii devin din ce în ce mai mult iubiți decât copilașii.. El a infiltrat reședința lui Tim, deoarece părinții lui lucrează pentru Puppy Co, care dezlănțuie un nou cățel, iar toți angajații își aduc coplul la muncă. Boss Baby explică de asemenea că el rămâne inteligent consumând o "formulă secretă pentru bebeluși", care permite unui copil să se comporte ca un adult. Cu toate acestea, dacă un copil nu bea după o perioadă de timp, el sau ea devine un copil obișnuit. El speră să primească o promovare după ce s-a ocupat de noul catelus al lui Puppy Co., dar șeful lui Boss Baby îl amenință să-l împuște pentru că nu a adus informații la timp, lăsându-l astfel la Templetons, el și Tim sunt de acord să lucreze împreună pentru a împiedica acest lucru.

Astfel stând lucrurile, părinții îi duc la Puppy Co pentru ziua "ia-ți copilul la lucru". În timp ce s-au văzut acolo, scapă și găsesc ceea ce ei cred că sunt planurile pentru un "Forever Puppy", dar se dovedește a fi o capcană stabilită de fondatorul Francis E. Francis (Steve Buscemi). Ei descoperă că Francis era fostul idol al lui Baby Corp și al lui Boss Baby, dar a fost dat afară atunci când s-a descoperit că intoleranța sa la lactoză a păstrat formularul secret de a funcționa corect. Promițând răzbunare, Francis a fondat Puppy Corp și intenționează să aibă cățeluși care trăiesc veșnic și care vor umbri bebelușii furând flaconul serului Boss Baby și infectând cățelușii cu el. Părinții lui Tim vor merge cu Francis către Las Vegas, iar fratele lui Francis, Eugene (Conrad Vernon), va fi babysitter-ul lui Tim și Boss Baby pentru ai împiedica să intervină.

Fără un flux continuu de formulă pentru a-și păstra inteligența sub control, Boss Baby începe să devină un copil normal. În ciuda acestui fapt, el și Tim reușesc să se sustragă de la "babysitter" suficient de repede pentru a ajunge la aeroport, dar prea târziu pentru a se intersecta cu părinții lui Tim. Tim îl acuză pe Boss Baby că se folosește de familia pentru propriile sale motive, pentru care Boss Baby, după o anumită ezitare, își cere scuze. După ce se strecoară într-un un avion pentru interpretatorii lui Elvis (James McGrath și James Izzo) care se îndreptau spre Vegas, se opresc la prezentarea lui Francis, când Eugene (deghizat ca un alt impresionant al lui Elvis) își dezvăluie involuntar planul, apo încep să petreacă timp împreună in imaginatia lui Tim.

Furioși la interferențele lor, Francis continuă să-i blocheze pe părinții lui Tim, astfel încât să-i poată arde într-o rachetă folosită pentru lansarea Puppilor Forever. Tim și Boss Baby se luptă cu el, apoi îl împing de pe o margine, făcându-l să cadă în formulă. Boss Baby deschide racheta pentru a lasa cainii sa iasa, astfel incat sa-i salveze pe parintii lui Tim. După ce reușește acest lucru, se întoarce la starea copilului în timp ce se află încă pe rachetă, iar Tim îi cântă cântecul familiei pentru a-și arăta aprecierea, făcându-l să sară de pe rachetă înainte de a se lansa. Francis, după ce a revenit la forma copilului, încearcă să-i atace din nou, dar Eugene intervine, afirmând că îl va "educa de data asta" acum, că este din nou copil.

Boss Baby devine promovat, pleacă cu un taxi și Tim redevine singurul copil. Dar Tim si Boss Baby, dupa ce s-au apropiat, incep sa-și simtă lipsa (așadar descopera ca iubirea nu schimba locurile, ci multiplică clipa). Boss Baby, hrănit, decide sa facă parte permanent din familia Templeton. Revine în familia Templeton ca un bebe obișnuit pe nume Theodore Lindsey, deoarece întreaga poveste s-a dovedit a fi în imaginația lui Tim, iar Ted și Janice tocmai l-au adus acasă de la spital.

În prezent, Tim, care a terminat povestea, este acum un adult și tatăl unei fiice mai mari (căruia i-a spus povestea) și o fiică mică, care tocmai sa născut și se comportă exact așa cum a făcut Teodor când a fost șeful copiilor (sau cel puțin în viziunea fiicei lui Tim, sugerând că povestea tatălui ei a influențat-o sau, cel puțin, avea o imaginație similară sau mai probabil: povestea lui Tim mai veche este, de fapt, reală.).

Voci originale[modificare | modificare sursă]

Alec Baldwin, în 2016 San Diego Comic-Con
 • Alec Baldwin ca Theodore Lindsey Templeton (un.k.un Șef de Copil), un copil cu mintea unui adult.
 • Mile Bakshi ca Timothy "Tim" Templeton,Boss Copilul de 7 ani, fratele
 • Tobey Maguire ca un adult Tim, naratorul.
 • Steve Buscemi ca Francis E. Francis, CEO al Catelus Co.
 • Jimmy Kimmel ca Ted Templeton, tatăl lui Tim.
 • Lisa Kudrow ca Janice Templeton, mama lui Tim.
 • Conrad Vernon ca Eugene, Francis Francis E. Francis fratele lui.
 • James McGrath ca Wizzie, Tim Gandalf-esque ceas cu alarmă.
 • David Soren ca Jimbo
 • Nina Zoe Bakshi ca Tim Fiica lui, Fata, Fetita
 • Tom McGrath ca TV Chef
 • Walt Dohrn ca Fotograf
 • James Ryan ca Povestea Ursul
 • Eric Bell Jr. ca Tripleti
 • ViviAnn Yee ca Staci
 • Edie Mirman ca Big Boss Copilul, Seful Copilul lui big boss
 • James McGrath și James Izzo ca imitatori ai lui Elvis

Dublaj[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat in studiourile AgerFilm

 • Ionut Grama - Bebe sef
 • Sorin Dinculescu - Francis Francis
 • Razvan Hincu - Tata
 • Silvana Ionescu - mama
 • Florian Ghimpu - Tim adult\Narator
 • Silviu Stanescu - Tim
 • Mihai Niculescu - Vraji

Producție[modificare | modificare sursă]

Regizorul Tom McGrath în 2016 San Diego Comic-Con

În 12 iunie 2014, DreamWorks Animation a anunțat planurile de lansare a filmul pe 18 Martie 2016, cu filmul fiind regizat de Tom McGrath. Pe 30 septembrie 2014, Alec Baldwin și Kevin Spacey s-au alăturat filmului, Baldwin va juca un copil și Spacey va juca un rol mizerabil. Ramsey Naito și Denise Cascino vor produce filmul bazat pe un scenariu de Michael McCullers. Pe 11 decembrie 2014, a fost anunțat că Șeful Copilul a fost scos din program și înlocuit cu Kung Fu Panda 3, cu o noua data de lansare încă să fie anunțate. Pe 22 ianuarie, 2015, data de lansare a filmului a fost amânată pentru 13 ianuarie, 2017, și în septembrie 2015, mai în spate la 10 Martie 2017, preluarea Căpitanul Chiloți: Primul Film Epic . În iunie 2016, mai multe castinguri au fost anunțate, inclusiv Steve Buscemi care îl înlocuiește pe Spacey, și data de lansare a redevenit 31 Martie 2017.

Mile Bakshi, fiu al DreamWorks Animation producător Gina Shay și nepotul regizorului Ralph Bakshi, trebuia să imite vocea unui copil de 7 ani, Tim. Avea 10 ani când a început înregistrarea vocii. În timpul procesului de mult timp, vocile au început să se schimbe și "până la sfârșitul anului a fost destul de greu", potrivit Bakshi, care avea 14 ani când filmul a fost lansat. El a optat pentru a obține vocea lui "foarte moale, dar când am înțeles perfect tonul a fost frumos." A fost de multe ori prezent la DreamWorks, McGrath, inițial, l-am rugat doar pentru a oferi un temporare de voce pentru Tim pentru a vedea dacă personajul este"lucrat". Ei au vrut  să asculte între 30 și 40 de copii de a alege de la zero o voce. McGrath a explicat decizia lor: "niciuna nu suna la fel de autentic ca Miles. O mulțime de actori copii sunt buni. Mile a fost  natural și fermecător. El a avut o mică insultă la vocea lui în acel timp și a fost foarte afectuos." Trei ani mai târziu, Miles a spus că a primit rolul.

Muzica[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost marcat de Hans Zimmer, împreună cu Steve Mazzaro și diverși artiști. Filmul are coloana sonora a fost lansat pe Spate Mulțime de Muzică și iTunes. "Blackbird" de Beatles este folosit ca parte a parcelei la diferite puncte de-a lungul filmului.

Premii[modificare | modificare sursă]

Acest film a castigat un premiu la Festivalul Internațional de Film Animat și de asemenea Animatòr Premiul Festivalului.

Eliberarea[modificare | modificare sursă]

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Miami pe 12 Martie, 2017, și a fost lansat în Statele Unite pe data de 31 Martie 2017, de către 20th Century Fox.

Box office[modificare | modificare sursă]

La data de 6 iunie  2017 (2017 -06-06), Seful Copilul a avut incasari de $171.1 milioane în Statele Unite și Canada și $312.6 milioane de euro în alte teritorii, iar în lume, încasari de $483.7 milioane de euro.

În America de Nord, Seful Copilul a deschis alături de Ghost in the Shell și Îngrijitorul Soția lui, și a fost inițial proiectată în jurul valorii de 30 de milioane de dolari de la 3,773 teatre în weekend-ul de deschidere. Cu toate acestea, după incasari de 1,5 milioane de dolari de joi seara avanpremiera și 15,5 milioane$, vineri, weekend de proiecții au crescut la 50 de milioane de dolari. A ajuns la $50.2 milioane de euro, a terminat primul la box-office. A rămas  în top în al doilea său weekend, cu incasari $de 26,3 milioane de euro.

Răspuns critice[modificare | modificare sursă]

Pe planul de revizuire agregator de Rotten Tomatoes, Seful Copilul are o cotă de 52%, pe baza a 140 de clienți, cu o medie de rating de 5.5/10. Site-ul  critic spune, "Șefu 'Baby's exprimă talent, sclipiri de spirit, și flash-uri de inventivitate vizuală nu se poate face pentru un strat subțire de premisă și un dezamăgitor dorința de a soluționa pentru doody glume." Pe Metacritic, filmul are un scor de 50 din 100, pe baza a 32 de critici, indicând "mixt sau mediu de clienți". Publicul chestionati de CinemaScore a dat filmului o medie a notelor de "O–" o-O+ a F scară.

Neil Genzlinger de New York Times lăudat Baldwin și umor adult, spunând: "contrastul dintre neajutorat-copil etapă a vieții și corporative-vorbesc este amuzant, dar destul de mare-concept pentru un film pentru copii, iar intriga creste mai dens ca merge de-a lungul și copilul și Tim fără tragere de inimă-și unească forțele pentru a opri o conspirație prin care pui ar colț toată dragostea din lume."

Acasa media[modificare | modificare sursă]

Seful Copilul va fi lansat pe Digital HD pe 4 iulie 2017, iar pe DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D și Ultra HD Blu-ray pe 25 iulie, 2017 de către 20th Century Fox Home Entertainment. Versiuni vor include, de asemenea, un nou film de scurt metraj, Seful Copil și Tim ' s Treasure Hunt Prin Timp.

Continuare[modificare | modificare sursă]

În luna Mai 2017, Universal Pictures și DreamWorks a anuntat un sequel a fost setat pentru a fi lansat pe 26 Martie, în 2021, cu Baldwin relua rolul său.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ The Boss Baby”. British Board of Film Classification. http://www.bbfc.co.uk/releases/boss-baby-film-0. Accesat la 9 martie 2017. 
 2. ^ The Boss Baby – PowerGrind”. The Wrap. http://powergrid.thewrap.com/project/boss-baby. Accesat la 1 aprilie 2017. 
 3. ^ The Boss Baby (2017). http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=bossbaby.htm. Accesat la 6 iunie 2017.