Pinguinii din Madagascar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Pinguinii din Madagascar
Penguin of Madagascar.jpg
Informații generale
Gen
Regizor(i)
Creator(i)Tom McGrath  Modificați la Wikidata
Dezvoltator(i)
Voci
Compozitor temă muzicală Adam Berry[*][[Adam Berry (compozitor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)engleza americană  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade149 (Lista episoadelor)
Producție
Franciză mediaMadagascar  Modificați la Wikidata
Producător(i) executiv(i)
 • Mark McCorkle
 • Bob Schooley[2]
Companie(i) de producție
DistribuitorNBCUniversal Television Distribution
LocNew York City  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare
 • 11 minute
 • 22 minute (episoadele 48, 55, 79, 98, 110, 122, 146 and 147)
 • 44 minute (episodul 99)
Difuzare
Canal originalNickelodeon (2008–12)
Nicktoons (2013–15)
Format imagine
Vizionat prima oară înStatele Unite
Difuzare originală29 noiembrie 2008 (2008-11-29)
Cronologie
Precedat de
Urmat de
Legături externe
site web oficial
Internet Movie Database

Pinguinii din Madagascar (engleză: The Penguins of Madagascar) este un serial de desene animate american, creat pe calculator, difuzat pe Nickelodeon, în care personajele principale sunt pinguinii din filmul Madagascar. Un episod pilot, Gone in a Flash, a fost difuzat în weekendul Super Stuffed Nicktoons Weekend pe 28 noiembrie 2008, înaintea unui episod din SpongeBob SquarePants, iar următoarele episoade au fost difuzate regulat începând din 28 martie 2009. Acțiunea este plasată după întâmplările Madagascar: Escape 2 Africa. Nickelodeon au cerut 26 de episoade pentru sezonul 1, iar în ianuarie 2009 au mai comandat un sezon de 26 de episoade, ajungând la un total de 52.[3] Premiera seriei a avut 6,1 milioane de telespectatori.[4].

În cadrul filmului animat, Șerban Pavlu dublează în limba română vocea lui Dave. [5]

Acțiunea[modificare | modificare sursă]

Într-o situație diferită față de filmele Madagascar, seria urmărește aventurile a patru pinguinii, Căpitanul (liderul grupului), Kowalski (cel deștept), Soldat (cel tânăr) și Rico (cel nesăbuit), Central Park Zoo din New York. Pinguinii conduc habitatul lor din grădina zoologică, realizând misiuni secrete în mijlocul orașului. Împreună cu ei sunt și Julien, regele lemurilor și supușii lui, Maurice și Mortimer, ce alcătuiesc expoziția lemurilor. Pinguinii trebuie să țină lucrurile din grădină sub control, chiar și când regele Julien are diferite dorințe.

Nu se explică cum Julien și ceilalți lemuri au ajuns în zoo dar, în secvența de titlu, pinguinii deschid o ladă și-l găsesc pe Julien înăuntru.

Personajele[modificare | modificare sursă]

 • Căpitanul - căpitanul (dublat de Tom McGrath)

Căpitanul are curajul unui erou de acțiune și lăudăroșenia corespunzătoare. Este un lider înnăscut, concentrat numai pe obținerea de rezultate. Căpitanul abordează fiecare situație cu intensitate, ceea ce poate explica imaginația lui excesiv de activă. Pentru Căpitan, orice coincidență inofensivă pare a fi o conspirație nefastă. E bine că are încredere 100% că numai echipa sa este capabilă să afle adevărul!

 • Kowalski - (dublat de Jeff Bennett)

Atunci când Căpitanul are nevoie de o analiză sau de o invenție imediată, Kowalski este prezent cu creionul și carnețelul său, precum și cu metoda sa științifică aproximativă. Atitudinea autoritară a lui Kowalski ascunde faptul că de obicei nu are nicio idee despre ceea ce se întâmplă. Deși Kowalski este o capacitate științifică auto-proclamată, nu citește engleza mai bine decât restul Pinguinilor. Kowalski inventează mereu mașinării care le pun în pericol siguranța pinguinilor a grădinii zoologice a întregului oraș a pământului și odată chiar întregul univers.

 • Rico - (dublat de John DiMaggio)

Rico reprezintă artileria liberă finală și și-a internalizat (la propriu) rolul de expert în demolări. Are un întreg departament de muniții la dispoziție și abilitatea remarcabilă de a "face rost" la cerere de bomba potrivită sau de oricâte articole folositoare. Deschizător de conserve? O mulinetă? 10.000 de rulmenți? Chitară bas? Le are.

 • Soldatul - (dublat de James Patrick Stuart)

Soldatul este un pic confuz cu privire la cine este și la rolul său în grup. Deoarece nu este atât de sigur pe el, Soldatul este foarte deschis pentru orice experiență. Grădina zoologică poate fi un loc dur (în special Casa reptilelor), iar Soldatul este un pic prea evident naiv pentru propriul său bine. Deschiderea Soldatului îl transformă în cel mai probabil partener de petrecere cu lemurii la bine sau la rău.

 • Regele Julien - regele lemurilor (dublat de Danny Jacobs)

Regele Julien este monarhul autoproclamat al grădinii zoologice și un animal petrecăreț. Acestui răsfățat rege băiat îi place să comande pe oricine din jur și ar fi complet insuportabil dacă n-ar insista ca toată lumea să se distreze! Ego-ul dominant al Regelui Julien este mai mult decât poate suporta trupul său minuscul. Împrăștie rapid insulte, dar și mai rapid zâmbete, așa că este greu să-l iei prea în serios pe acest lemur.

 • Maurice - lemurul "Aye-aye" (dublat de Kevin Michael Richardson)
 • Motimor - Mort este cel mai mare fan al Regelui Julien și discipolul său fără speranță. Nimic nu-i produce lui Mort o emoție mai mare decât să-i atingă picioarele Regelui Julien. Pentru a dovedi că este demn de Regele Julien, Mort concepe planuri nebunești care înrăutățesc întotdeauna lucrurile. Drăgălășenia ciufului lui Mort, ochii săi mari și vocea sa pițigăiată îl fac irezistibil pentru orice ființă umană. Totuși, aceste caracteristici îl fac incredibil de enervant pentru animalele de la grădina zoologică, ce îl evită cu orice preț. (dublat de Andy Richter)
 • Marlene - vidra (dublat de Nicole Sullivan)
 • Mason - cimpanzeul (dublat de Conrad Vernon)
 • Phil- cimpanzeul
 • Alice - îngrijitoarea cea nebună a grădinii zoologice este țâfnoasă și îi suspectează pe pinguini că fac niște lucruri ciudate.

În anul 2014 a fost produs și un film de lung metraj cu celebrii pinguini, fiind regizat de Simon J. Smith și Eric Darnell,iar scenariul este scris de Michael Colton & John Aboud and Brandon Sawyer.Actori care și-au împrumutat vocile sunt Tom McGrath, Chris Miller, Conrad Vernon, Christopher Knights, Benedict Cumberbatch, John Malkovich, și Ken Jeong. Pelicula a fost lansată pe 26 noiembrie în S.U.A, iar în România pe 27 noiembrie 2014, fiind lider în box-office, în prezent având încasări de peste 2.003.579,00 de lei.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Tom McGrath, John DiMaggio, Jeff Bennett, James Patrick Stuart, Danny Jacobs, Kevin Michael Richardson, Andy Richter, Conrad Vernon, Tara Strong (). „Gone in a Flash”. The Penguins of Madagascar. Sezonul 1. Episodul 1. 11:28 minute. Nickelodeon. 
 2. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite comingsoon.net
 3. ^ Ed Liu (). „PR: Nickelodeon Greenlights 26 More Episodes of "The Penguins of Madagascar”. ToonZone.net. Accesat în . 
 4. ^ „Nickelodeon Nabs Ratings Records With Kids' Choice, 'Penguins'. tvweek.com. Accesat în . 
 5. ^ https://m.cinemagia.ro/filme/the-penguins-of-madagascar-589635/distributie/
 6. ^ Box Office Romania - CineMagia.ro

Legături externe[modificare | modificare sursă]