Sari la conținut

She and Her Cat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
|- |-
She and Her Cat

Coperta romanului tradus în română
彼女と彼女の猫
(Kanojo to Kanojo no Neko)
Genfilm dramatic
OVA: She and her Cat
RegizorMakoto Shinkai
StudioCoMix Wave Films
Nr. de episoade{{{nr_episoade}}}
Data lansării1999
Durată5 minute
Roman: Ea și pisica ei
  • scris de: Makoto Shinkai și Naruki Nagakawa
  • Lansare: 2013
Manga
AutorTsubasa Yamaguchi
EdituraKodansha
Publicat înMonthly Afternoon
Nr. de volume1
Anime: She and Her Cat: Everything Flows
RegizorKazuya Sakamoto
ScenaristNaruki Nagakawa
StudioLidem Films Kyoto Studio
Difuzat inițial peTokyo MX
Difuzat prima data între4 martie 2016 – 25 martie 2016
Nr episoade4

She and Her Cat (彼女と彼女の猫 Kanojo to Kanojo no Neko?) este o animație video originală japoneză din 1999 scrisă și regizată de Makoto Shinkai. Este o scurtă poveste despre relația unui motan cu stăpâna lui, povestită din prespectiva motanului. Acest scurtmetraj este prima lucrare regizată de Makoto Shinkai.

Un roman care adaptează filmul original a fost lansată pe 21 iunie 2013 de către Kanzen[1] O traducere în limba română intitulată Ea și pisica ei a fost lansată în 2022[2], iar în aceasta au fost anunțate traducerile romanelor Vreau să-ți mănânc pancreasul și Am avut din nou același vis pentru prima oară.

Un serial anime care adaptează povestea originală a fost anunțat în ianuarie 2016 în ediția din februarie a revistei Newtype a lui Kadokawa Shoten.[3][4] Serialul a fost produs de Liden Films Kyoto Studio și regizat de Kazuya Sakamoto. A fost difuzat în perioada 4 martie - 25 martie 2016 pe canalul Tokyo MX.[5][6] Crunchyroll a licențiat serialul global, cu excepția Asiei.[7] În Japonia, serialul a fost lansat pe Blu-Ray și DVD pe 18 mai 2016 și conținea o „ediție completă” cu conținut extra și o introducere de 90 de secunde.[8] Această ediție a primit o lansare cinematografică în perioada 21 - 27 mai 2016 la cinematograful Tollywood din Shimokitazawa, Tokio.[9]

O versiune manga de Tsubasa Yamaguchi care adaptează serialul a fost anunțată în ediția din martie 2016 a revistei Monthly Afternoon a lui Kodansha și a început serializarea în ediția din aprilie 2016, care a fost lansată în februarie 2016.[10] Și-a finalizat serializarea în mai 2016.[11] Singurul său volum a început tipărirea pe 23 august 2016.[12]

  1. ^ „She and Her Cat Review”. animeuknews.net. . Accesat în . 
  2. ^ „Ea și pisica ei”. Alice Books. Accesat în . 
  3. ^ Pineda, Rafael Antonio (). „Makoto Shinkai's She and Her Cat Short Gets TV Anime in March”. Anime News Network. Accesat în . 
  4. ^ Nelkin, Sarah (). „Makoto Shinkai's She & Her Cat TV Anime Previewed in Promo Video”. Anime News Network. Accesat în . 
  5. ^ Pineda, Rafael Antonio (). „Makoto Shinkai's She and Her Cat Short Gets TV Anime in March”. Anime News Network. Accesat în . 
  6. ^ 彼女と彼女の猫 -Everything Flows-. Media Arts Database (în japoneză). Agency for Cultural Affairs. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ Luster, Joseph (). „Crunchyroll to Simulcast "She and Her Cat -Everything Flows-" Anime”. Crunchyroll. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Ressler, Karen (). „She and Her Cat Complete Edition Adds New Footage”. Anime News Network. Accesat în . 
  9. ^ Chapman, Paul (). "She and Her Cat -Everything Flows-" Gets Limited Theatrical Release”. Crunchyroll. Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Hallmark. Kyle (). „Makoto Shinkai's She and Her Cat Anime Gets Manga Adaptation”. Anime News Network. Accesat în . 
  11. ^ Pineda, Rafael Antonio (). „She and Her Cat Manga Inspired by Makoto Shinkai's Short Ends Next Month”. Anime News Network. Accesat în . 
  12. ^ Hodgkins, Crystalyn (). „Vertical Comics Licenses She and Her Cat Manga”. Anime News Network. Accesat în .