Ride It

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Ride It
Ride It.jpg
Single de Jay Sean
Lansare Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord 21 ianuarie 2008
Înregistrare 2007
Gen Pop, R&B
Durată 3:13
Casă de discuri 2Point9/Jayded
Producător Alan Sampson
Cronologie – Jay Sean
Stolen
(2004)
Ride It Maybe
(2008)
Formate

Ride It” este o piesă pop/R&B interpretată de cântărețul britanic-asiatic Jay Sean. A fost primul single compus de Jay Sean și Alan Sampson lansat de pe cel de-al doilea album de studio, My Own Way. Jay Sean îl descrie astfel: Se referă la jocurile pe care oamenii le fac pe ringul de dans; o privire este de ajuns ca să accepți o provocare ce va dura tot restul serii.[1] Cântecul a fost compus de Jay Sean și produs de Alan Sampson de la echipa de la Sampson Productions împreună cu Jay Sean.[1] Cântecul a ajuns în Top 20 din UK Singles Chart, ajungând pe locul #10. Single-ul este de asemenea foarte de succes și unul dintre cele mai difuzate cântece din Eastern Europe, în special în Romania, Russia și Bulgaria unde a ajuns unul dintre cele mai vândute single-uri ale anului. O versiune Hindi a cântecului a fost inclusã în lansarea noului album, My Own Way din India.

Informații[modificare | modificare sursă]

"Ride It" a fost inițial plãnuit a fi lansat în Regatul Unit pe data de 5 noiembrie 2007 urmat de albumul My Own Way pe data de 3 decembrie 2007. Însã posturile TV nu au fost de acord sã îl difuzeze în acel timp și eventual au fost de acord sã îl difuzeze începând din luna Decembrie 2007. Jay Sean a restabilit data lansãrii single-ului și al noului album de asemenea. [necesită citare]

"Ride It" care a fost produs de prietenul lui Jay Sean, Alan Sampson[2] a ajuns The Song of the Week la cele mai populare stații din Londra dintre care London's Kiss 100 pe 10 decembrie 2007 și a fost adãugatã în radio playlist-ul din Capital 95.8FM, Choice FM, Galaxy, BBC 1Xtra și adãugat în mod special în B-List-ul de la BBC Radio 1's. A ajuns pe locul Number One de pe MTV's The Base Chart Show. Mai târziu, o versiune Hindi a cântecului și a videoclipului au fost adãugate pe YouTube.

Jay Sean spune despre acest cântec: "Totul a început cu un rap pe instrumentalul piesei, cu mine sãrind ca un joker prin studio. Totul este despre jocurile pe care oamenii le fac pe ringul de dans. O privire este de ajuns ca să accepți o provocare ce va dura tot restul serii."

Intro-ul cântecului și epicul instrumental care creeazã dependențã prin ritmul sãu hipnotic și acordurile suave au fost inspirate din soundtrack-ul filmului Hero[3] al lui Tan Dun.[4] Scenele videoclipului au fost filmate din clubul de noapte Mo*Vida din Londra și un penthouse din Manhattan.

"Ride It" a fost semnat și cu casa de discuri MediaPro Music dupã concertul lui Jay Sean în România din 2008, astfel toate posturile Media Pro au început sã difuzeze cântecul și videoclipul în mod frecvent începând din 2008. "Ride It" are versiunea oficialã Radio Edit care a fost lansatã oficial ca single și împreunã cu albumul My Own Way care este difuzatã foarte frecvent de stațiile radio, iar a doua versiune este cea a videoclipului care conține un dance breakdown în locul instrumentalului dupã al treilea vers al cântecului. Cântecul apare a avea o a doua versiune cu o duratã mai scurtã și versurile schimbate din al treilea vers.

Music Video[modificare | modificare sursă]

Videoclipul pentru noul single "Ride It" a fost filmat pe 12 august 2007 în clubul de noapte Mo*Vida din Londra. Pe 28 septembrie 2007, videoclipul a fost lansat exclusiv pentru device-urile mobile 3G, iar pe 9 octombrie 2007 a fost lansat oficial pe internet de casa de discuri a lui Jay Sean, The Jayded Records și 2Point9 Records. Noul videoclip îl aratã pe Jay Sean cu un nou look și style dupã ce a fãcut o pauzã în afara luminilor reflectoarelor dupã aproape 3 ani și jumãtate. Un videoclip scurt a fost adãugat și postat de The 2Point9 Records pe YouTube pe data de 29 septembrie 2007. Pe data de 9 octombrie 2007, videoclipul complet a fost adãugat de The 2Point9 Records și JaySeanVEVO pe YouTube. Videoclipul a avut premiera pe The Box, BBC și alte posturi TV în Decembrie 2007. Videoclipul începe cu Jay Sean intrând într-un club aruncând priviri și flirtând cu modelul britanic Victoria's Secret, Anara Atanes, o scenã de dans între care scenele filmate de Jay Sean într-un penthouse întunecat din Manhattan, New York City dupã care videoclipul continuã cu Anara Atanes având o ceartã și despãrțindu-se de iubitul ei prin telefon în timp ce Jay Sean ascultã toatã conversația din greșealã. Anara Atanes începe sã danseze cu alte fete în club și videoclipul se terminã cu love interest-ul lui ajungând lângã el la sfârșit.

Formats and track listings[modificare | modificare sursă]

# Title Time
CD1: Island / 1748515 (UK)
1. "Ride It" [Radio Edit] 3:09
2. "Just a Friend" 3:03
CD2: Island / 1748657 (UK)
1. "Ride It" [radio edit] 3:32
2. "Ride It" [Desi remix] 4:48
3. "Ride It" [Sunship remix] 5:51
4. "Ride It" [Ishi remix] 3:26
5. "Ride It" [Video plus extras] 3:26

Charts[modificare | modificare sursă]

Weekly[modificare | modificare sursă]

Chart (2008) Peak
position
Europa (European Hot 100 Singles)[5] 41
Romanian Top 100 1
Russian Music Charts (Tophit)[6] 4
UK Singles (Official Charts Company)[7] 11

Year-end[modificare | modificare sursă]

Chart (2008) Peak
position
Romanian End-Year Chart 2008[8] 3

Note[modificare | modificare sursă]