Anton de Hohenzollern-Sigmaringen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Prințul Anton de Hohenzollern-Sigmaringen

Prințul Anton de Hohenzollern-Sigmaringen (germană Anton Prinz von Hohenzollern-Sigmaringen[1][2]; 7 octombrie 18416 august 1866) a fost membru al Casei de Hohenzollern-Sigmaringen și militar german.

Prințul Anton a fost fratele mai mic al regelui Carol I al României.

Biografie[modificare | modificare sursă]

A fost al treilea fiu al lui Karl Anton de Hohenzollern-Sigmaringen și a soției acestuia, Prințesa Josephine de Baden. În adolescență a studiat arheologia. Împreună cu fratele său mai mic Frederic l-a însoțit pe baronul Karl von Mayenfisch în timpul cercetărilor acestuia în jurul Sigmaringen unde a fost descoperit un fort roman.[3] În 1859 prințul în vârstă de optsprezece ani s-a alăturat armatei prusace ca sublocotenent în Regimentul 1 Infanterie.[4] În 1866, a participat activ la Războiul Austro-Prusac.

În Bătălia de la Sadova a primit patru gloanțe în picior.[5] Treizeci și trei de zile mai târziu Prințul a murit într-un spital.[6].

Arbore genealogic[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Darryl Lundy (). „Friedrich Prinz von Hohenzollern-Sigmaringen”. thePeerage.com. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  2. ^ Paul Theroff. „HOHENZOLLERN”. Paul Theroff's Royal Genealogy Site. Accesat în . 
  3. ^ Karen Kuehl, Anette Hähnel, Das Fürstliche Haus Hohenzollern, Private Einblicke in die Fotoalben, Messkirch, 2011, p. 53
  4. ^ Friedrich-Carl Esbach, Fürst Leopold von Hohenzollern, Ein Lebensbild, Sigmaringen, 1906, p.28
  5. ^ Karen Kuehl, Anette Hähnel, Das Fürstliche Haus Hohenzollern, Private Einblicke in die Fotoalben, Messkirch, 2011, p. 54
  6. ^ Damien Bilteryst, Philippe Comte de Flandre, Frère de Léopold II, Bruxelles, 2014, p.176.