Prințesa Estelle, Ducesă de Östergötland

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Prințesa Estelle
Ducesă de Östergötland
Estelle în 2013
Estelle în 2013
Nume complet
Estelle Silvia Ewa Mary
Tată Daniel Westling
Mamă Victoria, prințesă a Suediei
Naștere 23 februarie 2012 (3 ani)
Solna, Suedia

Prințesa Estelle a Suediei, Ducesă de Östergötland (Estelle Silvia Ewa Mary; n. 23 februarie 2012) este singurul copil al Prințesei Moștenitoare Victoria a Suediei și al Prințului Daniel, Duce de Västergötland. La naștere a măsurat 51 de cm și a cântărit 3,280 kg.[1] Numele prințesei a fost anunțat la 24 februarie 2012 de bunicul matern, regele Carl XVI Gustaf al Suediei.[2]

Prințesa Estelle este a doua în ordinea succesiunii la tronul Suediei și într-o zi va deveni regină. Ea se alătură astfel altor prințese europene care vor deveni regine: Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Prințesa Elisabeta a Belgiei, Infanta Leonor a Spaniei și Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos.

Este prima femeie din istoria Suediei care s-a născut cu dreptul de a moșteni tronul, drept care nu poate fi luat de nașterea ulterioară a unui moștenitor de sex masculin. Ea este, de asemenea, prima persoană din istoria Suediei care s-a născut drept copil al unei prințese moștenitoare. Cele două prințese suedeze de dinaintea Estellei care la naștere erau pe prima poziție în ordinea succesiunii la tron au fost ambele moștenitoare prezumtive: Cristina, care în cele din urmă a devenit regină și Hedvig Sophia, care a fost înlocuită de un frate mai mic.

Prințesa Estelle a fost botezată la 22 mai 2012 la capela regală din Stockholm, Suedia.[3] Nașii ei sunt: Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei, Prințul Carl-Philip al Suediei, Prințul Moștenitor Haakon al Norvegiei, Prințul Moștenitor Willem-Alexander al Țărilor de Jos și Anna Westling Söderström, sora tatălui ei.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Prințesa Estelle, Ducesă de Östergötland la Wikimedia Commons


Regalitatea suedeză
Predecesor:
Victoria,
Prințesă Moștenitoare a Suediei
Linia de succesiune la tronul Suediei
a 2-apoziție
Succesor:
Prințul Carl Philip,
Duce de Värmland
Linia de succesiune la tronul britanic Succesor:
Prințesa Madeleine,
Ducesă de Hälsingland și Gästrikland