Pedofilie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Pedofilie (grec. παις (pais) „băiat, copil“ și φιλια (philia) „prietenie“) este o tulburare, perversiune sexuală care se manifestă prin înclinația erotico-sexuală a unui adult față de un copil.

Termenul a fost folosit prima oară în anul 1896 de psihiatrul vienez Richard von Krafft-Ebing în lucrarea sa Psychopathia sexualis.

Trăsăturile principale ale acestei tulburări sexuale sunt:

  • Interesul sexual se manifestă numai pentru copii la vârsta de pubertate
  • Interesul sexual „primar” (dominant) este pentru copii
  • Acest interes este de durată lungă

Legalitatea[modificare | modificare sursă]

Pedofilia în sine nu este pedepsită în Germania de lege.[necesită citare] Pedofilul va fi pedepsit numai dacă cedează dorințelor sale primare și intră în acțiune, forma cea mai gravă care poate fi comisă este pornografia cu copii ("child sexual abuse material"). Statistica arată că un pedofil după un tratament psihologic poate să devină recidivant într-un procent de 40 - 50 %. Procentul pedofililor care sunt interesați pentru băieți este mult mai mare ca acelora interesați pentru fete.

Statistici[modificare | modificare sursă]

Olanda[modificare | modificare sursă]

După C.E. Dettmeijer-Vermeulen, raportor național de trafic de persoane și violență sexuală asupra copiilor, 3% din făptași sunt femei,[1] 14,58% din victime sunt de sex masculin[1] și „cele mai multe victime sunt abuzate de un membru de familie, prieten sau cunoscut.”[1] Unul din șase făptași este el însuși minor.[2] Aceste cifre sugerează că abuzul heterosexual este mult mai frecvent decât cel homosexual.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c http://content1a.omroep.nl/urishieldv2/l27m3d12e148153efb2300572f74d3000000.375fa2fa73455e53cd2a36f78ff00c26/nos/docs/BNRMOntuchtDEF.PDF
  2. ^ http://nos.nl/artikel/2084576-seksueel-misbruik-minderjarigen-vrijwel-altijd-door-bekenden.html