Sari la conținut

Oban - Cursele Stelare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Oban - Cursele Stelare
Ōban Star-Racers

Poster promoțional. Eva (aka Molly), Jordan, Don Wei, Prințul Aikka, Satis
GenAcțiune
Creator(i)Savin Yeatman-Eiffel
ActoriGabrielle Jéru
Thomas Guitard
Compozitor temă muzicalăTaku Iwasaki[*][[Taku Iwasaki (compozitor japonez)|​]]  Modificați la Wikidata
Temă muzicală de început"A Chance to Shine" de Akino
"Never Say Never" de After Midnight Project
Temă muzicală de sfârșit"Waratteta" de Sukoshi
Țară de origineFranța Franța
Japonia Japonia
Limbă(i)limba japoneză
limba franceză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoade26 (Lista episoadelor)
Producție
Perioadă de difuzare~22 minute
Difuzare
Canal originalJetix
Difuzare originală12 aprilie 2006

Oban - Cursele Stelare (オーバン・スターレーサーズ Ōban Sutā Rēsāzu?) (engleză Ōban Star-Racers) este un serial de animație francez/japonez creat de Savin Yeatman-Eiffel de la Sav! The World Productions.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Ōban Star-Racers este o co-producție între Franța și Japonia. Echipa din spatele proiectului s-a mutat la Tokyo și au lucrat împreună cu studioul anime Hal Film Maker pentru aproape 3 ani.[1]

Plănuită original ca o animație complet franțuzească, complet produsă grafic pe calculator, animația a ajuns o amestecătură între personaje 2D japoneze și nave 3D animate în Franța produse de Pumpkin-3D.

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În anul 2082, Pământul a fost invitat să participe în Marea Cursă de pe Ōban, o cursă intergalactică a cărei câștigător îi poate fi îndeplinită orice dorință — chiar și învierea unui vechi prieten. Invitația vine de la Avatar, o ființă misterioasă care oprește ostilitățile dintre Pământ și rasa Crog, în schimb, vrând ca Pământul să participe la cursă. Eva Wei, un student de pe Pământ, fuge de la școală să-și găsească tatăl, Don Wei, președintele Wei Racing și cel mai bun manager de curse din lume. Lăsându-și fiica în grija școlii pentru mai mulți ani fără s-o viziteze, Don Wei n-o recunoaște pe Eva. Neputând să-i spună că e fiica lui, ea se angajează în echipa lui ca mecanic, sub numele "Molly".

Când guvernul ordonă Wei Racing să reprezinte Pământul la Ōban, Molly se ascunde în navă și este dusă pe o planetă îndepărtată. În timpul primei curse, nava pământului, Whizzing Arrow, se prăbușește fiind sabotată. Pilotul navei, Rick Thunderbolt, se accidentează și nu mai poate conduce nava. Molly fură nava și intră în următoarea cursă. Don Wei decide că singura care îl poate înlocui pe Rick e Molly. Urmărită de moartea mamei sale - un pilot faimos - și de dura reuniune cu tatăl ei, Molly e determinată să câștige pentru a fi împreună cu părinții ei.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.savtheworld.com/eng/company.php4 Arhivat în , la Wayback Machine. STW company background summary

Adrese externe[modificare | modificare sursă]