Numerele de înmatriculare auto în Transnistria

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Exemplu de număr de înmatriculare din Transnistria

Plăcile numerelor de înmatriculare auto în Transnistria sunt compuse dintr-o literă, trei cifre și încă două litere. Toate plăcile sunt fabricate după o mărime standard (520×112 mm) și vopsite în alb, cu litere negre, asemănându-se astfel foarte mult plăcilor moldovenești. Pe partea stângă este desenat drapelul așa-zisei Republici Nistrene, dedesubtul căruia este lipit un abțibild cu numărul de înmatriculare, în locul codului Moldovei MD.

Cod Regiune
А Bender
В Grigoriopol
Е Dubăsari
К Camenca
Р Rîbnița
С Slobozia
T Tiraspol

Prima literă a numărului de înmatriculare este codul regiunii în care vehicolul a fost înmatriculat. Ultimele două litere reprezintă seria. Numerele serviciilor speciale sunt alcătuite din trei cifre urmate de literele «СА» (din rusă Служебный Автомобиль = automobil de serviciu).

Plăcile de înmatriculare a vehiculelor din Transnistria sunt valabile numai în Abhazia, Belarus, Rusia, Osetia de Sud și Ucraina. În Republica Moldova acestea nu sunt recunoscute și pot fi confiscate.[1]Începând cu luna aprilie 2016, toate mașinile înregistrate în stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate oficial cu numere moldovenești, pentru a putea circula internațional.[2]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]