Numerele de înmatriculare auto în Transnistria

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Exemplu de număr de înmatriculare din Transnistria
Exemplu de număr de înmatriculare din Transnistria

Plăcile numerelor de înmatriculare auto în Transnistria sunt compuse dintr-o literă, trei cifre și încă două litere. Toate plăcile sunt fabricate după o mărime standard (520×112 mm) și vopsite în alb, cu litere negre, asemănându-se astfel foarte mult plăcilor moldovenești. Pe partea stângă este desenat drapelul așa-zisei Republici Nistrene, dedesubtul căruia este lipit un abțibild cu numărul de înmatriculare, în locul codului Moldovei MD.

Cod Regiune
А Bender
В Grigoriopol
Е Dubăsari
К Camenca
Р Rîbnița
С Slobozia
T Tiraspol

Prima literă a numărului de înmatriculare este codul regiunii în care vehicolul a fost înmatriculat. Ultimele două litere reprezintă seria. Numerele serviciilor speciale sunt alcătuite din trei cifre urmate de literele «СА» (din rusă Служебный Автомобиль = automobil de serviciu).

Plăcile de înmatriculare a vehiculelor din Transnistria sunt valabile numai în Transnistria. În Republica Moldova acestea nu sunt recunoscute și pot fi confiscate.[1]Începând cu luna aprilie 2016, toate mașinile înregistrate în stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate oficial cu numere moldovenești, pentru a putea circula internațional.[2]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en „Vehicles registered in the Transnistrian region are non-grata”. 1 octombrie 2007. Accesat în 21 iunie 2010.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (ajutor)
  2. ^ Genko, Genko (), Mașinile din Transnistria vor fi înmatriculate oficial în Republica Moldova | Independent, independent.md 

Legături externe[modificare | modificare sursă]