Miracle in Cell No. 7

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Miracle in Cell No. 7
Rating
Titlu originalMiracle in Cell No. 7
7번방의 선물
Gendramă
film de comedie
film de pușcărie[*]
film de proces  Modificați la Wikidata
RegizorLee Hwan-kyung[*][[Lee Hwan-kyung (South Korean film director and screenwriter)|​]]  Modificați la Wikidata
ScenaristLee Hwan-kyung[*][[Lee Hwan-kyung (South Korean film director and screenwriter)|​]]  Modificați la Wikidata
DistribuitorNext Entertainment World[*][[Next Entertainment World (South Korean film distribution company)|​]]
Netflix  Modificați la Wikidata
DistribuțiePark Shin-hye[*][[Park Shin-hye (actriță sud-coreeană)|​]]
Kal So-won[*][[Kal So-won (actriță sud-coreeană)|​]]
Jeong Man-sik[*]
Ryu Seung-ryong[*][[Ryu Seung-ryong (actor sud-coreean)|​]]
Oh Dal-su[*][[Oh Dal-su (actor sud-coreean)|​]]
Jeong Jin-yeong[*]
Kim Jeong-tae[*][[Kim Jeong-tae (actor sud-coreean)|​]]
Park Won-sang[*][[Park Won-sang (actor sud-coreean)|​]]
Kim Gi-cheon[*][[Kim Gi-cheon (actor sud-coreean)|​]]  Modificați la Wikidata
Premiera (Coreea de Sud)  Modificați la Wikidata
Durata127 min.  Modificați la Wikidata
Țara Coreea de Sud  Modificați la Wikidata
Filmat înSeul
Coreea de Sud
Daejeon  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba coreeană  Modificați la Wikidata
Încasări80.300.000 de dolar americani  Modificați la Wikidata
Prezență online

Miracle in Cell No. 7 (hangul: 7번방의 선물; RR: 7beonbangui Seonmul, lit. „Un Cadou de la Camera 7”) este un film sud-coreean de comedie-dramă din 2013 în care joaca Ryu Seung-ryong, Kal So-won și Park Shin-hye[1]. Povestea este cea a unui bărbat cu probleme psihice închis pe nedrept pentru crimă, care se împrietenește cu criminalii din celula lui, care în schimb îl ajută să-și revadă fiica în închisoare[2][3][4].

Titlu de lucru al filmului a fost de December 23 (hangul: 12월 23일)[5].

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Lee Yong-gu este un bărbat bolnav psihic, cu intelectul unui copil de șase ani. El trăiește într-o casă împreună cu fiica lui Ye-seung. Într-o zi, el intră într-o altercație cu un comisar de poliție, care tocmai a cumpărat ultimul rucsac Sailor Moon pentru fiica lui, un cadou pentru care Yong-gu economisea pentru a-l cumpăra pentru Ye-seung. Curând după aceea, fiica comisarului de poliție moare într-un accident, în care ea alunecă pe gheață și suferă o lovitură fatală la cap în timp ce îl ducea pe Yong-gu la un alt magazin care vindea același rucsac. Când Yong-gu încearcă să o resusciteze, un membru al publicului crede greșit că el o molestează. Yong-gu este acuzat de răpire, crimă și viol asupra unei minore. Poliția profită de handicapul lui Yong-gu și îl forțează să mărturisească crima, ignorând dovezile exoneratoare. Yong-gu este închis și repartizat la Celula Nr. 7, cea mai grea celulă dintr-o închisoare de maximă securitate.

Ceilalți bărbați din celula condusă de liderul bandei So Yang-ho nu îl plac inițial pe Yong-gu după ce citesc în dosarul lui că a ucis și a molestat un copil. Când Yong-gu îl salvează pe Yang-ho de la a fi înjunghiat mortal de către un lider de bandă rival, Yang-ho îl răsplătește și o aduce pe ascuns pe Ye-seung în Celula Nr. 7. Deținuții din celulă se împrietenesc încet cu Yong-gu și încep să creadă că el este un om bun care s-a întâmplat să se afle în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Ei îl ajută pe Yong-gu să repete ce să spună la proces. În cele din urmă, chiar și directorul închisorii, Jang Min-hwan, care este inițial dur cu Yong-gu, începe să îl creadă când acesta din urmă îl salvează de la un atac prin incendiere, și își dă seama că Yong-gu a fost pur și simplu forțat să facă o mărturisire falsă. El o ia în custodie Ye-sung și îi permite să-și viziteze tatăl în fiecare după-amiază.

Comisarul de poliție, cu toate acestea, amenință să o rănească pe Ye-seung dacă Yong-gu nu-și mărturisește „crima” în timpul procesului. Yong-gu alege în cele din urmă să se sacrifice și pledează vinovat și este condamnar la moarte. Executarea lui în data de 23 decembrie coincide cu ziua de naștere a lui Ye-seung. Înainte de această dată, colegii deținuți ai lui Yong-gu lucrează la un balon cu aer cald și îi forțează pe Yong-gu și Ye-seung să urce la bord cu scopul de a încerca să scape din închisoare. Este organizată o revoltă pentru a opri poliția din încercarea de a-l recaptura pe Yong-gu, dar planul în cele din urmă eșuează, fiindcă o frânghie legată de un balon se prinde într-o sârmă ghimpată. Mai târziu, Yong-gu este în cele din urmă executat.

La ani după execuția lui Yong-gu, Ye-sung, care a fost adoptată oficial de Min-hwan, a devenit avocată. Ea îi adună pe foștii colegi deținuți ai tatălui ei, care au fost eliberați, pentru a depune mărturie la rejudecarea răposatului ei tată, ceea ce duce la achitarea lui. Ea vizitează Celula Nr. 7, amintindu-și despre călătoria cu balonul cu aer cald.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Adaptări[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost adaptat într-un film kannada în 2017 intitulat Pushpaka Vimana[6]. Kross Pictures a produs adaptarea hindi oficială în colaborare cu Film Indian Studios și a fost regizat de Umesh Shukla[7].

Acesta a fost de asemenea adaptat în 2019 în Turcia ca 7. Koğuştaki Mucize.

Filmul a fost adaptate și în Filipine, cu același titlu, în care joacă Aga Muhlach, Bela Padilla și Xia Vigor[8][9][10].

În 2020, Indonezia adaptat filmul cu același titlu.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Sunwoo, Carla (). „Actor, actress take to their roles”. Korea JoongAng Daily. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Park, Eun-jee (). „Two heartwarming films for when you can't feel your toes”. Korea JoongAng Daily. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Jang, Sung-ran (). „MIRACLE IN CELL NO.7 to Screen in 4 Languages”. Korean Film Council. Accesat în . 
  4. ^ Conran, Pierce (). „In Focus: Miracle in Cell No. 7”. Korean Film Council. Accesat în . 
  5. ^ Lee, Tae-ho (). „Park Shin-hye, Ryoo Seung-ryong's New Film Wraps Up Shooting”. 10Asia. Accesat în . 
  6. ^ "Will this Kannada film win the Oscars this year?". timesofindia.indiatimes.com
  7. ^ https://twitter.com/taran_adarsh/status/869429099764174848
  8. ^ [1]
  9. ^ [2]
  10. ^ Aguilar, Krissy. „Xia Vigor is lead child actress in Filipino remake of 'Miracle in Cell No. 7'. entertainment.inquirer.net (în engleză). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]