Micul meu ponei: Prietenia este magică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Micul Meu Ponei: Prietenia Este Magică
My Little Pony Friendship Is Magic.png
Informații generale
Genaventură
comedie
fantezie
Creator(i)Lauren Faust
Dezvoltator(i)Lauren Faust
VociTara Strong
Ashleigh Ball
Andrea Libman
Tabitha St. Germain
Cathy Weseluck
Nicole Oliver
Michelle Creber
Madeleine Peters
Claire Corlett
Compozitor temă muzicalăDaniel Ingram
Temă muzicală de început"Friendship Is Magic" de Rebecca Shoichet și încă patru,în românăIulia Tohotan,Ioana Dagău,Ioana Perneș pentru serial și Anca Iliese cu Catinca Nistor pentru filmele Equestria Girls
Țară de origineStatele Unite ale AmericiiStatele Unite ale Americii,România dublat
Limbă(i)engleză (original), română (dublat)
Nr. de sezoane9
Nr. de episoade(222 apărute)+trei filme (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)Sarah Wall
Devon Cody
Producător(i) executiv(i)Lauren Faust
Chris Bartleman
Blair Peters
Kirsten Newlands
Beth Stevenson
Stephen Davis
Meghan McCarthy
Jayson Thiessen
DistribuitorAllspark[*]  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare21-22 minute
Difuzare
Canal originarDiscovery Family (în America)
Minimax și JimJam (în România)
Format imagine16:9 widescreen, 1080i (HD)
4:3 cropped, 480i (SD)
Format audioStereo
5.1 surround
Difuzare originară10 octombrie 2010
Cronologie
Precedat deMy Little Pony Generation 3
Legături externe
Website oficial

Micul meu ponei: Prietenia este magică (în engleză My Little Pony: Friendship Is Magic) este un serial animat de televiziune care a avut premiera pe 10 octombrie 2010 în SUA pe rețeaua The Hub și se bazează pe linia de jucării Micul Meu Ponei a companiei Hasbro. Seria este produsă de studiourile Hasbro și DHX Media Vancouver (fostul Studio B Productions). Showul este în prezent la al șaselea sezon în Statele Unite și mai este difuzat la nivel internațional în zeci de țări în peste zece limbi.

Lauren Faust, animator pentru numeroase showuri de succes pentru copii a fost selectată de către Hasbro ca regizor și producător executiv pentru serial. Faust a încercat să schimbe natura „copilăroasă și pentru fetișcane” deja stabilită în serialul Micul Meu Ponei, creând personaje mai profunde. S-a axat mai mult pe temele de aventură decât au avut celelalte seriale Micul Meu Ponei și a creat multe povești cu privire la rezolvarea dificultăților dintre prieteni. Împreună cu echipa sa, Lauren Faust a încorporat sugestiile de la Hasbro pentru ca showul să fie și educațional și informațional, precum și pentru comercializarea liniei de jucării, însă li s-a și dat frâu liber cu serialul. Aproape de sfârșitul primului sezon Faust a demisionat din funcția de producător executiv dar a rămas producător consultant pentru sezonul doi, și a părăsit ulterior serialul. Jayson Thiessen, regizorul supraveghetor a devenit responsabil pentru producție.

Showul urmează povestea unui ponei unicorn studios numit Twilight Sparkle (în română „Strălucire de amurg”) căruia mentorul ei, Prințesa Celestia îi dă sarcina de a învăța despre prietenie în orașul Ponyville. Twilight Sparkle devine prietenă apropiată cu alți cinci ponei: Applejack, Rarity, Fluttershy, Rainbow Dash și Pinkie Pie. Fiecare dintre aceștia sunt diferiți și se descoperă pe ei înșiși ca făcând parte din „Elementele Armoniei”. În serie poneii au aventuri și ajută alți rezidenți din Ponyville, în timp ce au unele probleme cu prietenia.

Serialul a fost aplaudat de către critici pentru umor și morală. În ciuda faptului că este pentru fetițe și părinții lor, Prietenia este magică a devenit popular și în rândul spectatorilor mai mari, adolescenți și adulți de sex masculin, care se numesc ei înșiși bronies. Motivele pentru această apreciere neintenționată includ contribuția lui Lauren Faust la scris și caracterizare, animața Flash expresivă, temele pe care și audiența mai mare le poate aprecia și relația dintre Hasbro, creatori și fani. Elementele showului au devenit o parte a culturii și au constituit un fenomen al internetului. Există o convenție a fanilor numită BroNYCon.

Originea seriei[modificare | modificare sursă]

Compania Hasbro a produs nenumărate jucării și alte lucruri de divertisment legate de franciza Micul Meu Ponei în trecut, de multe ori etichetate de către colecționari ca Generațiile 1, 2 și 3.[1] Seria de desene animate Poveștile Micului Meu Ponei (în engleza My Little Pony Tales), produsă în 1992 a fost cea mai recentă serie de televiziune a companiei până la apariția MMP:Prietenia Este Magică. În această serie poneii sunt din prima generație.[2][3] A fost urmată de diverse lansări direct pe video, care includ modelele de ponei din următoarele generații.[4] În același fel în care filmul lui Michael Bay a schimbat noua linie de jucării Transformes, Hasbro a vrut să schimbe franciza Micul Meu Ponei și să-l facă mai potrivit pentru noua generație de fete tinere.[5] În conformitate cu Margaret Leosch, președintele consiliului de administrație al canalului The Hub, revizuirea modelelor din trecut a fost o decizie importantă, influențată de opiniile directorilor executivi a rețelei, precum și a fanilor.[6]

Lauren Faust, dezvoltator și inițial responsabilă pentru producția Micul Meu Ponei: Prietenia Este Magică

Animatorul și scriitoarea Lauren Faust a abordat Hasbro, în dorința de a-și face linia ei de jucării pentru fete "Galaxy Girls" într-o serie animată. Faust, care în trecut a lucrat la Fetițele Powerpuff și Foster casa pentru prieteni imaginari își dorea un serial de animație doar pentru fete de mulți ani, dar de fiecare dată era respinsă de către studiori și rețele deoarece desenele animate pentru fete erau considerate fără succes. La studiourile Hasbro, Lisa Licht i-a arătat lui Lauren unul dintre cele mai recente filme animate Micul Meu Ponei, Prințesa Promenadă, și a considerat ca Faust este potrivită pentru această producție și a rugat-o să dea câteva idei pentru noua versiune a francizei.[5]

Faust a fost inițial angajată de Hasbro pentru a crea un scenariu al serialului, permițându-i să dea o mână de ajutor la conceptualizare.[5] Aceasta a spus că la început a fost "extrem de sceptică" cu privire la acest job deoarece mereu a găsit serialele bazate pe jucării de fete ca fiind plictisitoare. Micul Meu Ponei a fost unul dintre jucăriile ei preferate din copilărie, dar a fost dezamăgită că imaginația ei de atunci nu avea nicio legătură cu desenul animat, unde personajele aveau "petreceri de ceai fără sfâșit, chicotit încontinuu și învingând răufăcătorii fie prin vorbă bună, fie prin plâns". Având șansa de a lucra la Micul Meu Ponei a vrut să dovedească că "desenele pentru fete nu trebuie să fie ultra-drăgălașe și scumpele". Pentru a face asta, a încorporat multe elemente în designurile personajelor și în serial ce contraziceau stereotipurile idealizate de fete, inclusiv personalități diverse, mesajul că prietenii sunt diferiți și se pot certa, dar în continuare să fie prieteni, precum și ideea că fetele nu trebuie limitate de ce ceilalți zic că pot sau nu face.

Producție și apariții[modificare | modificare sursă]

Serialul a prins viață în anul 2010 și a continuat până în prezent. În România serialul a venit dublat în limba română pe 16 decembrie 2011. Filmul Equestria Girls a avut premiera în teatre pe 16 iunie 2013 și pe Rețeaua Hub pe 6 august 2013. Filmul Equestria Girls vine în România pe data 1 iunie 2014 pe Prima Tv.[7] Pe data de 27 septembrie 2014, are loc în teatrele din Canada și America al doilea film intitulat Equstria Girls: Rainbow Rocks. În România filmul Equestria Girls: Rainbow Rocks a avut premiera pe data de 29 noiembrie 2014 la ora 08:00 dimineața pe canalul Minimax. În România sezonul 4 are premiera pe data de 21 februarie 2015 la ora 19:00. Sezonul 5 are premierea pe Discovery Family pe data de 4 aprilie 2015, acesta incheindu-se in data de 28 noiembrie cu o editie speciala in doua parti, ep. 25 si 26, luand la jumatatea sezonului (la ep. 13) din vara pana in septembrie, o ''scurta'' pauza, intre timp revenind cu noi episoade si premiera noului film, pe Discovery Family (pana in trecut Hub Network TV, mai exact 17 octombrie 2014, cand s-a difuzat si la TV in premiera in America, Rainbow Rocks.

Filmul "Friendship Games" a aprut la TV in America in data de 26 septembrie, iar in Romania s-a difuzat in premiera pe 13 decembrie 2015.

Personajele principale[modificare | modificare sursă]

Personaje[modificare | modificare sursă]

Showul se învârte în jurul aventurilor și vieții al poneiului alicorn (anterior unicorn în sezoanele 1-3) Twilight Sparkle (Tara Strong îi dă voce, iar Rebecca Shoichet atunci când cântă), asistentului ei Spike (Cathy Weseluck îi da vocea și canto), un pui de dragon și al prietenilor ei din Ponyville:

 • Rainbow Dash, o băiețoaică ponei pegasus ce ajută la controlul vremii (Vocea făcută de Ashleigh Ball)
 • Rarity, un încântător unicorn cu un fler pentru designul vestimentar (Vocea făcută de Tabitha St. Germain, iar Kazumi Evans atunci când cântă)
 • Fluttershy, un ponei pegasus timid ce iubește foarte mult animalele (Vocea făcută de Andrea Libman)
 • Pinkie Pie, un ponei hiperactiv ce iubește petrecerile (Vocea făcută de Andrea Libman, iar Shannon Chan-Kent atunci când cântă)
 • Applejack, un ponei harnic ce lucrează la ferma ei de mere (Vocea făcută de Ashleigh Ball)

Sezoanele și filme[modificare | modificare sursă]

 • Numărul total al episoadelor este de 126. Sezonul 1, sezonul 2, sezonul 4, sezonul 5 și au 26 de episoade fiecare. Sezonul 3 are 13 episoade.
 • Nightmare Moon este învinsă în primul sezon de carte cei 6 ponei: Twilight Sparkle, Rarity, Rainbow Dash, Fluttershy, Pinkie Pie și Applejack, fiecare reprezentând un element al armoniei.
 • În sezonul al doilea, Discord, maestrul haosului, este înfrânt de către elementele armoniei (cei 6 ponei). La finalul acestui sezon, regina Chrysalis își face apariția, transformată în prințesa Cadence și furându-i identittatea. Twilight știe că se petrece ceva ciudat cu Cadence. Falsa Cadence (regina Chrysalis) o trimite pe Twilight într-o, închisoare de cristal" alături de Cadence cea reală, imediat ce își dă seama că Twilight îi va strica acoperirea. Twilight și Cadence reușesc să scape. Reala Cadence îi dă putere lui Shining Armor cel vrăjit de către Chrysalis, iar împreună reușesc să o alunge pe regină și pe spiridușii ei.
 • În al treilea sezon este învins regele Sombra. Twilight și cu Spike găsesc inima de cristal care-l va învinge pe Sombra. Sombra își dă seama ce au făcut cei doi și încearcă să îi oprească. Cadence, cu ultimele puteri, este împinsă de către Shining Armor și zboară ca să ia inima și pe Spike care era în cădere. Duc inima la locul ei, iar aceasta creează o vrajă care-l distruge pe Sombra. La finalul acestui sezon, Twilight devine un alicorn și totodată prințesă.
 • În filmul Equestria Girls, Twilight Sparkle trebuie să treacă printr-o oglindă ca să-și găsească coroana furată de la Imperiul de Cristal. Acolo ea este îngrozitǎ de noua sa înfățișare omenească. Ea se întâlnește cu omologul uman a fiecărui prieten al ei, mai ales Spike care se transformă odată cu ea într-un câine. Află de o nouă fată numită Sunset Shimmer, fosta elevă a Prințesei Celestia care din întâmplare este și hoțul care i-a furat coroana neprețuită,care în lipsa ei celelalte Elemente ale Armoniei nu funcționează.Twilight decide să devină prințesa balului, însă nici nu-și dă seama cât de vicleană și de șireată poate fi Sunset Shimmer. Ea trebuie să repare o prietenie de mult pierdută între cele cinci prietene asemănătoare cu cele din Ponyville. După aceasta le spune adevărul și devine prințesa Balului. Sunset Shimmer devine un demon, iar Twilight și prietenele ei o eliberează de răutate. Sunset Shimmer devine bună. Când Twilight este iar ponei, Pinkie Pie știe exact ce s-a întâmplat la fel ca Pinkie din lumea oamenilor.
 • În al patrulea sezon, prințesa Twilight trebuie să apere Equestria de către Tirek un centaur magic care vrea să ia puterea tuturor poneilor. Cele trei prințese: Celestia, Luna și Cadence îi dau toată magia lor lui Twilight pentru a o ține departe de Tirek. Celestia îl trimite pe Dicord pentru a-l înfrânge pe Tirek cât timp nu are destulă putere, dar Discord o trădează pe Celestia alăturându-se lui Tirek. Tirek îi capturează prietenii lui Twilight cerându-i toată magia alicornilor în schimbul lor. Twilight e de acord, Tirek devenid cel mai puternic din Equestria. Twilight își dă seama de magia prieteniei, iar cu ajutorul lui Discord, care realizează ce greșeală a făcut trădând poneii, deschid cufărul și eliberează magia curcubeului învingându-l pe Tirek.
 • În al doilea film Equstria Girls: Rainbow Rocks, Twilight Sparkle trebuie să se confrunte de data aceasta cu trei fete care sunt în lumea poneilor niște sirene rele care farmecă poneii și se hrănesc cu ura lor. În lumea oamenilor ele se hrănesc cu ura elevilor de la Liceul Canterlot, după ce văd că și lumea asta are propria sa magie. Prietenele lui Twilight din lumea umană au o trupă numită Rainbooms care doresc să participe la Lupta Trupelor, dar planurile lor sunt stricate atunci când la liceu apare o nouă trupă numită Dazzlings, formată din cele trei sirene Adagio Dazzle, Aria Blaze și Sonata Dusk. Când Sunset Shimmer, acum bună, își dă seama că aceste fete nu sunt obișnuite îi cere ajutorul lui Twilight Sparkle printr-o carte care putea scrie mesaje către Prințesa Celestia. Twilight devine solista trupei Rainbooms încercând tot odată să destrame vraja, care este asupra elevilor și a profesorilor,dar reușește numai cu ajutorul prietenilor ei și a lui Sunset Shimmer care devine noua membră a trupei Rainbooms, după plecarea lui Twilight.Tot la sfârșitul filmului este văzut și omologul uman a lui Twilight Sparkle și omologul câine a lui Spike care au fost menționații numai în primul film de către Pinkie Pie.
 • In al treilea film Equestria Girls: Friendship Games, la fiecare patru ani liceul Canterlot organizează 'Jocurile Prieteniei' și concurează cu diferite școli, participând la o serie de evenimente sportive diferite. De fiecare dată cupa a fost câștigată de către liceul Crystal Prep. Deci Fluttershy, Pinkie Pie, Rainbow Dash, Rarity, Applejack și Sunset Shimmer trebuie să lucreze împreună pentru a câștiga cupa. Twilight Sparkle din lumea aceasta devine un demon posedat de magie. Sunset Shimmer o ajută să înțeleagă magia prieteniei și Twilight se mută la Canterlot High.

Episoadele[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

 • Prietenia este magică partea 1

Twilight Sparkle citește o legendă despre cum un ponei puternic a fost întemnițat pe lună de către elementele armoniei. Ea se duce spre biblioteca sa ca să afle mai multe. Ajunsă acolo îi cere lui Spike să caute Manualul cu previziuni și profeții. Odată ce l-a găsit începe căutarea despre Elementele Armoniei care o duce să citească despre Meir de pe lună, iar în cel de al 1000-lea an stelele o vor ajuta să scape și va aduce noapte eternă. Trimițându-i un mesaj de avertizare Prințesei Celestia, acesta îi spune că trebuie doar să-și facă prieteni în Ponyville. Acolo se întâlnește cu Pinkie Pie care se miră și dispare. Se duc la ferma Merelor Dulci unde cei de acolo se ocupă de partea cu mâncarea, familia Apple le dă o mulțime de mâncare. Cea care se ocupă de partea cu vremea era Raimbow Dash, i-a udat părul și apoi l-a făcut ferfeniță. Mai departe s-au întâlnit cu Rarity care era responsabilă de decorațiuni, ea a dus-o în buticul său, unde a aranjat-o cât mai stilat, până la urmă au ajuns și la parte cu muzica de care se ocupa Flutershy. Aceasta a rămas captivată de Spike și i-a pus foarte multe întrebări până când au ajuns la biblioteca lui Twilight. Când a aprins lumina s-a trezit în mijlocul unei petreceri organizată de Pinkie Pie. Ne putând să doarmă, ea stă trează până la răsărit. În timp ce toți așteptau răsăritul, Twilight era îngrijorată, în cele din urmă în loc să apară Prințesa Celestia a apărut Nightmare Moon.

 • Prietenia este magică partea 2

Odată cu apariția lui Nightmare Moon, Twilight fuge spre biblioteca sa, vrând să afle mai multe despre Elementele Armoniei. Este urmărită de Rarity, Raimbow Dash, Flutershy, Applejack și Pinkie Pie. împreună ele se duc în pădurea Everfree. Onestitatea lui Applejack este demonstrată printr-o alunecare de teren. Bunătatea lui Flutershy se arată după atacul unei manticore. Pinkie Pie dovedește veselie în fața unor copaci înfricoșǎtori. Rarity este generoasǎ cu un șarpe de apǎ. Raimbow Dash și-a demonstrat loialitaea nerenunțǎnd la prietenele sale. Odată ce au ajuns la Castelul celor două surori intră în încăperea unde sunt elementele, dar atunci când vrea să facă vraja, elemenetele dispar chiar în fața ochilor lui Twilight. Ele apar în altă încăpere, iar Twilight se duce după ele. Acolo se afla și Nightmare Moon, care le-a distrus. Prietenele ei au venit, iar Twilight și-a dat seama că spiritele elementelor se aflau cu ea de la bun început. Împreună ele reușesc s-oînvingă pe Nightmare Moon și se întorc în Ponyville.

 • Cum să scapi de un griffon

Pinkie Pie îi povestește ceva despre Raimbow Dash lui Twilight. Pinkie o vede pe Raimbow Dash și aleargă după ea, dar această e enervată și î-și vede de treaba ei, dar Pinkie voia doar s-o avertizese în privința muntelui. Raimbow încearcă să se ascundă de Pinkie, dar mereu este gasită de ea. Până la urmă aceasta renunță, iar Pinkie îi promite că favoaria ei va cât se poate de distractivă. Cele două fac farse multor ponei. A doua zi, Pinkie o întâlnește pe Ghilda

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Micul meu ponei: Prietenia este magică[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studiourile BTI.

Traducerea și adaptarea: Flavia Dulca (sezonul 2), Bogdan Piticariu (sezoanele 1, 3-5)
Regia: Lucia Rogoz (sezonul 1), Gabriela Codrea (sezoanele 1-3), Ion Ruscuț (sezoanele 4-5), Adrian Moraru (sezoanele 4-5)

 • Iulia Tohotan - Twilight Sparkle (sezoanele 1-4), Apple Leaves, Cherry Berry (sezonul 2, episodul 19), Hinny of the Hills, Prințesa Cadance (cântând)
 • Ilinca Ghimbășan - Twilight Sparkle (sezonul 5-7)
 • Ioana Perneș - Pinkie Pie (sezoanele 1-4), Rarity (cântând în sezonul 2 și sezonul 4, episodul 14), Rumble, Aura (sezonul 2, episodul 9, doar țipetele), Torch Song (cântând), voci de fundal, cor
 • Daria Perneș - Pinkie Pie (sezoanele 5-6)
 • Carina Chereji - Rainbow Dash, Babs Seed, Apple Rose, Rose, voci de fundal
 • Carla Marin - Rainbow Dash (sezoanele 4-6), Apple Bloom (sezonul 4), Coco Pommel, Helia (sezonul 4), Zipporwhill, Flitter (sezonul 4)
 • Olivia Fodor - Rarity (vocea vorbind), Scootaloo (vocea vorbind), Flitter (sezonul 3), voci de fundal
 • Carina Marin - Applejack (sezoanele 1-2), Rainbow Dash (cântând în Winter Wrap Up)
 • Ioana Dagău - Fluttershy (sezoanele 1-3), Apple Bloom (sezoanele 1-3), Rarity (cântând), Scootaloo (cântând), Pumpkin Cake, Pipsqueak, Sweetie Belle (cântând în „Babs Seed”), Minuette, Cloudchaser (sezonul 3), Daisy, Lily Valley
 • Denisa Chiș - Fluttershy (sezonul 4), Rarity (cântând în sezonul 4), alte personaje
 • Anda Tămășanu - Fluttershy (sezoanele 5-7), Mayor Mare (sezoanele 1, 4), Prințesa Cadance (sezoanele 3-5), Trixie (sezonul 3), Photo Finish, Matușa Orange, Dainty Dove, Paradise, Silver Spoon (sezonul 4), Prim Hemline, Goldie Delicious, Orange Swirl, Teddie Safari, Prințesa Luna (sezonul 4, episodul 19), Sapphire Shores (sezonul 4)
 • Alina Leonte - Applejack (sezoanele 4-6), Spike, Spitfire (sezonul 3), Twinkleshine, Cheerilee (sezonul 4, episodul 5), Fluttershy (cântând în sezonul 4, episodul 14)
 • Anca Sigmirean - Sweetie Belle (sezoanele 2-5), Shadowbolt, Cheerilee (un singur episod din sezonul 1), Doamna Cake, Regina Chrysalis (doar vorbind), Derpy, Pound Cake, Apple Dumpling, Diamond Tiara, Lyra Heartstrings, Wild Fire, Fleur Dis Lee, Autimn Gem, Little Strongheart, Aura (sezonul 2, episodul 8, doar vorbind), Sweetie Drops (sezonul 2, episodul 19), Prințesa Luna (sezonul 4), Nightmare Moon (sezonul 4), Daring Do, Scootaloo (cântând în sezonul 4), Mane-iac, Rainbow Dash (cântând în sezonul 4 în cântecul „Bats”), Suri Polomare, = voci de fundal (uneori), cor (doar pentru un cântec)
 • Corina Cernea - Zecora, Matilda, Mayor Mare (sezonul 2), Jet Set, Gilda, Amethyst Maresbury, Lyrica Lilac, Granny Smith, Wild Flower, Swan Song, Silver Spoon (sezonul 3), Ms. Peachbottom, Fleur de Verre, Prințesa Celestia (sezonul 4), Mr. Harshwhinny (sezonul 4), Grace, Doamna Cake (un episod din sezonul 4), Cheerilee (sezonul 4, episodul 19)
 • Cosmin Petruț - Snails (câteva episoade), Castle, Crystal Arrow, Spitfire (sezonul 4), Thorax (sezonul 7), Feather Bangs, Stygian
 • Gabriela Codrea - Maud Pie, Applejack (sezonul 3), Prințesa Luna (sezoanele 2-3), Prințesa Celestia (sezoanele 1-3), Cookie Crumbles, Cherry Jubilee, Lotus Blossom, Sapphire Shores (sezonul 1), Lightning Dust, Spitfire (sezoanele 1, 5), Olden Pony, Twist, Cloud Chaser, Mulia Mild, Ms. Harshwhinny, Nightmare Moon (sezonul 2), Cloudchaser (sezonul 2), Sweetie Drops, Pear Butter, voci de fundal, cor (numai în sezonul 3)
 • Florian Silaghi - Flam (sezonul 2), Dumb Bell, Garble, Hoity Toity, Unchiul Orange, Mr. Cake (sezoanele 1-2), Snips, Soarin (sezonul 1), Ahuizotl (sezonul 4), Quibble Pants
 • Mihaela Gherdan - Prințesa Cadance (sezonul 2) și Regina Chrysalis deghizată în Prințesa Cadance, Regina Chrysalis (cântând), Sweetie Belle (sezonul 1), Cheerilee, Trixie (sezonul 1), Golden Gavel, Doamna Cake (un episod din sezonul 2), Nurse Redheart, Prințesa Luna (sezonul 1), Daisy (un episod din sezonul 2), Spitfire (sezonul 2), voci de fundal, cor (doar pentru un cântec)
 • Richard Balint - Discord, Shining Armor (sezonul 2-3), Fancy Pants, Ahuizotl (sezonul 2), Thunderlane (sezonul 4), Mr. Cake (sezonul 4), Cheese Sandwich, Flam (sezonul 4), Zephyr Breeze, alte personaje
 • Mirela Corbeanu - Nightmare Moon (sezonul 1), Silver Spoon, Cloudy Quartz, Silver Frames
 • Sorin Ionescu - Flim, Prințul Blueblood, Big McIntosh, Snails (sezonul 3), Dr.Caballeron, Bulk Biceps, Star Swirl, alte personaje
 • Andrei Lupu - Fleetfoot, Trenderhoof, Flutterguy (sezonul 4, episodul 14), Seabreeze, Silver Shill, Shining Armor (sezonul 4), Flash Sentry, alte personaje
 • Adrian Moraru - King Sombra, Flutterguy (sezonul 1, episodul 9), Lord Tirek, alte personaje
 • Rin Tripa - Sea Serpent
 • Marlena Prigoreanu - Mătușa Applesuce, Mercury
 • Paul Zurbău - Hoops, Soarin (sezonul 4), alte personaje
 • Dania Negrău - Apple Bloom (câteva episoade)
 • Sebastian Lupu - Spot
 • Ion Ruscuț - Grand Pear, alte personaje
 • Eugen Neag - Bright Mac, Flash Magnus, Mr. Shy, Shining Armor (sezonul 7)
 • Lucia Rogoz - alte personaje
 • Petre Ghimbășan - alte personaje
 • Răzvan Vicoveanu - Double Diamond, Sunburst, Braeburn (sezonul 6), Night Light (sezonul 7), Pharynx, alte personaje
 • Șerban Borda - Sunburst (sezonul 7)
 • Ciprian Ciuciu - alte personaje
 • Pavel Sîrghi - Rockhoof
 • Georgia Căprărin - Rarity (sezonul 7)
 • Luca Vulpe - alte personaje
 • Sofia Oprescu - alte personaje
 • Alessia Popa - alte personaje

Equestria Girls și Rainbow Rocks[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studioul Fast Production Film.

Traducerea: Cătălin Rotaru
Ingineri de sunet: Ovidiu Mitrică, Adrian Venete
Regia muzicală: Gabriel Pândici
Regia: Alexandra Radu

Au dublat în limba română:

 • Catinca Nistor - Twilight Sparkle, Sunset Shimmer (cântând), Rarity (cântând)
 • Anca Iliese - Fluttershy, Pinkie Pie (cântând), Rainbow Dash (cântând „Better Than Ever”), Applejack (cântând „Shake Your Tail”)
 • Ioana Calotă - Sunset Shimmer
 • Carmen Lopăzan - Rarity, Prințesa Cadance, Apple Bloom (numai în Equestria Girls)
 • Adina Lucaciu - Applejack
 • Tamara Roman - Pinkie Pie (vorbind), Trixie (în Rainbow Rocks), Rainbow Dash (cântând „Awesome AsI Wanna Be”)
 • Raluca Botez - Rainbow Dash, Sweetie Belle, Scootaloo, Cherry Crash
 • Viorel Ionescu - Spike, Snips (în Equestria Girls), Snails
 • Alexandra Radu - Prințesa/Directoarea adjunctă Luna, Trixie (numai în Equestria Girls și în cântecul „Battle”), Aria Blaze, Blueberry Cake
 • Silvia Gâscă - Prințesa/Directoarea Celestia, Cheerilee, Mrs. Cake, Apple Bloom (în Rainbow Rocks), Maud Pie, Octavia Melody, Aria Blaze (câteva replici la începutul filmului), voci de fundal
 • Ionuț Grama - Flash Sentry, Big McIntosh (în Equestria Girls)
 • Andreea Gaică - Adagio Dazzle
 • Claudia Prec - Sonata Dusk
 • Dan Lupu - ponei care livrează, Captain Planet, Big McIntosh (în Rainbow Rocks), voci de fundal
 • Ionuț Ionescu - Snips (în Rainbow Rocks)

Jocurile Prieteniei și Legenda Taberei Mereu Libere[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studiourile BTI.

Traducerea și adaptarea: Bogdan Piticariu
Regia: Adrian Moraru (Jocurile Prietenei)/Ion Ruscuț (Legenda Taberei Mereu Libere)

Au dublat în limba română:

 • Lucia Rogoz - Sunset Shimmer
 • Mirela Corbeanu - Directoarea Cinch
 • Carina Chereji - Rainbow Dash (Jocurile Prieteniei)
 • Alina Leonte - Applejack, Spike
 • Anda Tămășanu - Cadence (Cadenza), Fluttershy (Legenda Taberei Mereu Libere)
 • Paul Zurbău - Shining Armor
 • Anca Sigmirean - Directoarea Adjunctă Lună (Jocurile Prieteniei)
 • Corina Cernea - Directoarea Celestia (Jocurile Prieteniei)
 • Ilinca Ghimbășan - Twilight Sparkle
 • Denisa Chiș - Fluttershy (Jocurile Prieteniei)
 • Olivia Fodor - Rarity
 • Gabriela Codrea - Sugarcoat, Midnight Sparkle (Jocurile Prietenei), Directoarea Adjunctă Lună (Legenda Taberei Mereu Libere)
 • Daria Perneș - Pinkie Pie
 • Carla Marin - Rainbow Dash (Legenda Taberei Mereu Libere)
 • Adrian Moraru
 • Petre Ghimbășan

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Tyrrel, Rebecca (). „Pony tale”. The Daily Telegraph. Accesat în . 
 2. ^ Hayes, Summer; Shriner, Kimberly (). The My Little Pony G1 Collector's Inventory. Priced Nostalgia Press. ISBN 978-0-9786063-1-2. 
 3. ^ Erickson, Hal (). Television Cartoon Shows: An Illustrated Encyclopedia, 1949 -2003, The Shows M-Z. McFarlene & Co. pp. 575–576. ISBN 0786422564. 
 4. ^ Hayes, Summer (). The My Little Pony G3 Collector's Inventory. Priced Nostalgia Press. ISBN 978-0-9786063-5-0. 
 5. ^ a b c 'Tekaramity' (). „Exclusive Season 1 Retrospective Interview with Lauren Faust”. Equestria Daily. Accesat în . 
 6. ^ Anderson, Monika (). „Never Too Old For'ThunderCats'?”. The Wall Street Journal. Accesat în . 
 7. ^ Fetitele ponei, primatv.ro

Legături externe[modificare | modificare sursă]