Lista personajelor din Micul meu ponei: Prietenia este magică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Micul meu ponei: Prietenia este magică este un serial de televiziune animată realizat de dezvoltatoarea Lauren Faust. Aceasta a dorit să creeze personaje mai profunde și nu cu aspect "fetițe drăgălașe" cum au fost celelalte caractere din franciza My Little Pony. Personajele au fost bine privite de critici și acest serial a atras mulți fanii mai vechi (o vârstă trecută de 10 ani) care se numesc "bronies". Fanii au popularizat mai mult personajele din fundal făcându-le fel de fel de filmulețe în glumă. Seria a dat naștere la numeroase mass-media, inclusiv o serie de cărți în format de benzi desenate pentru copii făcând rolurile personajelor mai extinse și o serie de filme intitulate ''My Little Pony:Equestria Girls'' și ''My Little Pony:Equestria Girls-Rainbow Rocks'', în care mai multe personaje din lumea poneilor sunt portretizate și concepute ca oameni într-un liceu și în care au fost puse și personaje noi. Primul film a primit o recenzie mixtă de la critici, fiindcă nu a fost prea incitante și pe placul criticilor, iar multe mămici s-au plâns de înfățișarea acestora și de fustele prea scurte care le pot influența pe copii lor cu înfățișarea acestora. Acestea au spus că le amintește de primele păpuși Barbie sau de păpușile Bratz, iar unora le amintește de Ariel de la The Little Mermaid (Mica Sirenă). Un părinte a comentat că nu i s-a părut rău să vadă un personaj, precum Ariel, în bikini, deci nici personajele de la Equestria Girls nu sunt un pericol pentru copii.Toate aceste personaje au trecut prin multe transformării înainte să ajungă personajele pe care le îndrăgim și le iubim.Spre exemplu multe dintre personaje au avut alte culori și alte nume.

Personajele principale[modificare | modificare sursă]

Principalele membre
Tara Strong Ashleigh Ball Andrea Libman Tabitha St. Germain Cathy Weseluck Nicole Oliver Michelle Creber Madeleine Peters Claire Corlett
Tara Strong Ashleigh Ball Andrea Libman Tabitha St. Germain Cathy Weseluck Nicole Oliver Michelle Creber Madeleine Peters Claire Corlett
Twilight Sparkle Applejack, Rainbow Dash, voci suplimentare Pinkie Pie, Fluttershy, voci suplimentare Rarity, Prințesa Luna, Granny Smith, voci suplimentare Spike, Mayor Mare,voci suplimentare Prințesa Celestia, Cheerilee, voci suplimentare Apple Bloom, Sweetie Belle (cântând, sezoanele 1–3) Scootaloo Sweetie Belle


Twilight Sparkle[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Tara Strong (voce); Rebecca Shoichet (cântând)
 • Versiunea dublată în limba română: Iulia Tohotan (în Prietenia este magică) și Catinca Roman (în Equestria Girls).

Twilight Sparkle este unul dintre personajele principale. Aceasta a fost la începutul seriei o tânără unicorn studioasă, cu potențial, până în episodul 13 din sezonul 3, când a devenit o prințesă. Ea a avut multe probleme ca prințesă, dar cu ajutorul unor prieteni buni poate trece prin orice situație. Ea reprezintă elementul de magie (inițial Prințesa Celestia). Acest ponei este singurul căreia îi place să citească, de asemeni ea este singurul ponei prințesă din „cele 6”, prințesa prieteniei. Aceasta are două animale, Spike și Owlicios. Spike este un pui de dragon, iar Owlicios e o bufniță. Aceasta are aripi, corn și este mai mare față de celelalte. Este un licorn de culoarea mov, părul său având culoarea albastru închis, mov și roz. În filmul Rainbow Rock ea este pe scurt vocea principală a trupei Rainbows.

Rarity[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Tabitha St.Germain (voce); Kazumi Evans (cântând)
 • Versiunea dublată în limba română: Olivia Fodor (în Prietenia este magică); Ioana Perneș (sezonul 2 sezonul 4 episodul 14, cântând); Ioana Dagău (sezonul 3, cântând); Denisa Chiș (cântând sezonul 4); Carmen Lopăzan (în Equestria Girls Voce); Caticna Roman (cântând)

Rarity este unul dintre personajele principale. Este un ponei cu stil și cu dragoste pentru creațiile vestimentare. Aceasta visează să devină cel mai faimos designer de modă. Pe lângă frumusețea ei, Rarity a demonstrat că și o doamnă se poate descurca în orice situație. Ea pare de multe ori foarte snoabă și cu nasul pe sus, dar ține mult la prietenile ei. Ea mai are și o soră mai mică la fel de dulce și de frumoasă pe nume Sweetie Bell. Ea reprezintă elementul de generozitate (inițial Prințesa Celestia). În filmul Rainbow Rock ea cântă la sentizator în trupa Rainbows.

Fluttershy[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Andrea Libman
 • Versiunea dublată în limba română: Ioana Dagău (sezoanele 1-3), Denisa Chiș (sezonul 4), Alina Leonte (cântând sezonul 4 episodul 14) și Anca Iliese (în Equestria Girls).

Fluttershy este un pegas dulce și timidă. Ea iubește tare mult animalele și pe prieteni ei. Aceasta ne arată chiar dacă ești timid poți să-ți aperi prieteni atunci când au nevoie de ajutorul tău. În seriale mereu este văzut că ea are un iepuraș tare pufos care se pare este vocea rațiuni între el și Fluttershy. Ea reprezintă elementul de bunătate (inițial Prințesa Celestia). În filmul Rainbow Rock ea cântă la tamburină în trupa Rainbows.

Pinkie Pie[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiune originală: Andrea Libman (voce); Shannon Chan-Kent (cântând)
 • Versiunea dublată în limba română: Ioana Perneș (Prietenia este magică) și Tamara Roman (Equestria Girls), Anca Iliese (cântând)

Pinkie Pie este un ponei foarte hidroactiv și cel mai distractiv ponei, nici o petrecere nu începe fără ea. Se pare că numele ei întreg este Pinkamena Diane Pie. Pinkie are un pui de aligator fără dinții pe nume Gummy și îl consideră animalul ei de companie. Ea reprezintă elementul de râs (voioșie în Equestria Girls) (fost Prințesa Luna și mai târziu Prințesa Celestia). În filmul Rainbow Rock ea ste bateristul trupei Rainbow.

Rainbow Dash[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Ashleigh Ball
 • Versiunea dublată în limba română: Carina Chereji (în Prietenia este magică); Carina Marin (cântând sezonul 1 episodul 11); Anca Sigmirean (cântând în sezonul 4 cântecul Bats); Raluca Botez (în Equestria Girls); Anca Iliese (cântând Better Than Ever)

Rainbow Dash este o băiețoasă, sportivă, dar și o competitivă pegas. Ea este și cel mai loial ponei când vine vorba de prietene. Aceasta de multe ori arată că are un suflet bun, că se teme și că nu are chiar o inimă de piatră,deși este de multe ori răutăcioasă. Ea reprezintă elementul de loialitate (fost Prințesa Luna și mai târziu Prințesa Celestia). În filmul Rainbow Rock ea este chitaristul și vocea principală a trupei Rainbows.

Applejack[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Ashleigh Ball
 • Versiunea dublată în limba română: Carina Marin (sezoanele 1-2); Gabriela Codrea (sezonul 3), Alina Leonte (sezonul 4); Adina Lucaciu (în Equestria Girls); Anca Iliese (cântând Shake Your Tail)

Applejack este un ponei muncitor și care te poți baza mereu pe ea în necaz. Ea pare foarte protectoare cu sora ei mai mică Applebloom și întotdeauna nu ezită să-i arate fratelui ei mai mare că este mai bună decât pare, chiar dacă reușește de multe ori să se încarce cu mai mult decât poate duce. Ea reprezintă elementul de onestitate (fosta Prințesa Luna și mai târziu Prințesa Celestia). În filmul Rainbow Rock ea cântă la bas în trupa Rainbows.

Spike[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Cathy Weseluck
 • Versiunea dublată în limba română: Alina Leonte (în Prietenia este magică) și Viorel Ionescu (în Equestria Girls).

Spike este un pui de dragon și asistentul lui Twilight. Este arăta că el a fost adoptat de Twilight de când a ieșit din ou pe când ea era o mânză. Acesta are o pasiune secretă pentru Rarity. El are capacitatea de a trimite scrisori către Prințesa Celestia numai cu respirația lui de foc.

Familia Regală[modificare | modificare sursă]

Prințesa Celestia[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Nicole Oliver
 • Versiunea dublată în limba română: Gabriela Codrea (sezoanele 1-3), Corina Cernea (sezonul 4) și Silvia Gâscă (în Equestria Girls)

Prințesa Celestia este co-conducătorul Equestriei, este sora mai mare a Prințesei Luna și mătușa Prințesei Cadance. În sezonul 1 episodul 3 este menționat că ea mai are un nepot foarte, foarte, foarte îndepărtat care apare în sezonul 1 episodul final și se numeșt Blueblood. Aceasta pare foarte protectoare cu fosta ei elevă Twilight și o numea eleva ei crendiciosă, astfel relația ei cu Twilight este tipică între o mătușă și între o nepoată. În filmul Equestria Girls este dezvăluit că înaintea lui Twilight a mai avut o elevă tot cu un potențial, dar a ales calea răului și s-a mutat în lumea oamenilor.

Prințesa Luna[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Tabitha St.Germain (voce) și Kazumi Evans (cântând)
 • Versiunea dublată în limba română: Mihaela Gherdan (sezonul 1 episodul 2); Gabriela Codrea (sezoanel 2-3), Anca Sigmirean (sezonul 4), Anda Tămâșanu (sezonul 4 episodul 19) și Alexandra Radu (în Equestria Girls)

Prințesa Luna este co-conducătorul Equestriei, este sora mai mică a Prințesei Celestia, mătușa Prințesei Cadance si mătușa Prințului Blueblood. La începutul sezonului 1 este prezentat că Luna a devenit geloasă pe Celestia și astfel s-a transformat în Nightmare Moon. Ea și-a regretat tot cea făcut și a cerut iertare de la sora ei mai mare. Aceasta a fost cam timidă după restaurarea ei în bine din cauza că a fost plecată acum 1000 de ani.

Prințesa Cadance[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Britt McKillip
 • Versiunea dublată în limba română: Mihaela Gherdan (sezonul 2); Anda Tămășeanu (sezonul 3-prezent); Iulia Tohotan (cântând sezonul 4); Carmen Lopăzan (în Equestria Girls)

Prințesa Cadance este co-conducătorul Imperiului de Crystal, este soția lui Shining Armor, cumnata lui Twilight, nepoata prințeselor Celestia și Luna și verișoara îndepărtată a lui Blueblood. Ea este un Alicorn (în română licorn) frumos, dulce, gingașă și bună la suflet. Îi place mult să-și petreacă timpul cu Twilight așa cum făcea altădată. În sezonul 2 episodul 25 a fost dezvăluit că în copilărie a fost doica lui Twilight, dar și cea mai bună prietenă.

Shining Armor[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Andrew Francis
 • versiunea dublată în limba română: Richard Ballint (sezonul 2-3), Andrei Lupu (sezonul 4)

Shining Armor este co-conducătorul Imperiului de Crystal, este soțul Prințesei Cadance și fratele mai mare a lui Twilight Sparkle. În copilări își petrecea mult timp cu sora lui mai mică și niciodată nu se certau. Prima dată a fost introdus ca un căpitan al gărzi regale care se află sub conducerea Prințesei Celestia și Prințesa Luna, dar acum are și titlu de prinț după căsătoria cu Prințesa Cadance.

Prințul Blueblood[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Vincent Tong
 • Versiunea dublată în limba română: Sorin Ionescu

Prințul Blueblood este nepotul distant al Prințesei Celestia și al Prințesei Luna și vărul distant al Prințesei Cadance.Acesta a fost obiectivul de amor a lui Rarity până a descoperi ce fel de persoană este și că nu poți judeca o carte după copertă.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

Apple Bloom[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Michelle Creber
 • Versiunea dublată în limba română: Ioana Dagău (sezonul 1-3), Carina Marin (sezonul 4), Diana Negrău (câteva episoade) și Carmen Lopăzan (în Equestria Girls); Silvia Gâscă (în Rainbow Rocks)

Apple Bloom este o elevă a școli din Ponyville și una dinte fondatoarele Căutătoarele Semnelor Drăguțe. Ea este o membră a familiei Măr, sora mai mică a lui Applejack și Big McIntosh și nepoata lui bunicuța Smith.Aceasta, la fel ca restul membrelor Căutătoarele Semnelor Drăguțe, nu are un semn drăguț insa sora sa mai mare a convinso ca ii va aparea curand

Scootaloo[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Medeleine Peters
 • Versiunea dublată în limba română: Olivia Fodor (vorbind), Ioana Dagău (cântând sezonul 3), Anca Sigmirean (cântând sezonul 4), și Raluca Botez (în Equestria Girls);

Scootaloo este o elevă a școli din Ponyville și una dintre fondatoarele Căutătoarele Semnelor Drăguțe.Încă nu se cumoaște cine este familia ei. Ea, la fel ca cele două prietene a ei, nu are un semn drăguț.

Sweetie Belle[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Claire Corlett (vocea) și Michelle Creber (cântând doar sezoanele 1-3)
 • Versiunea dublată în limba română: Mihaela Gherdan (sezonul 1); Anca Sigmirean (sezonul 2-prezent) și Raluca Botez (în Euestria Girls)

Sweetie Belle este o elevă a școli din Ponyville și un dintre fondatoarele Căutătoarele Semnelor Drăguțe. Ea este sora mai mică a lui Rarity. Ea și sora ei mai mare nu prea se înțeleg totdeauna și mereu se ceartă dintr-un motiv banal sau chiar ridicol, dar până la urmă se împac ele și sunt iar două surori unite. La fel ca și prietenele ei nu are un semn drăguț.

Bunicuța Smith[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Tabitha St.Germain
 • Versiunea dublată în limba română: Corina Cernea

Bunica Smith este bunica lui Big McIntosh, Applejack și a lui Apple Bloom. Fără ea Ponyville nu exista, deci este un ponei tare important. Ea își iubește foarte mult cei trei nepoți ai ei.

Big McIntosh[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Peter New
 • Versiunea dublată în limba română: Sorin Ionescu (în Prietenia este magică), Ionuț Grama (în Equestria Girls), Dan Lupu (în Rainbow Rocks)

Big McIntosh este nepotul lui bunica Smith și fratele mai mare a lui Applejack și Apple Bloom. Acesta își iubește mult munca ,dar nuși lasă familia la greu. El însă nu prea vorbește în serie și când o face vorbește tare scurt și hotărât.

Domnul și Doamna Cake[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Domnul Cake:

-Versiunea originală: Brian Drummond
-Versiunea dublată în limba română: Florian Silaghi (sezonul 1-2), Richard Balint (sezonul 4)

 • Doamna Cake:

-Versiunea originală: Tabitha St.Germain
-Versiunea dublată în limba română: Anca Sigmirean (în Prietenia este magică), Mihaela Gherdan (un episod în sezonul 2) și Silvia Gâscă (în Equestria Girls).

Domnul și Doamna Cake sunt doi soți ,proprietarii de o cofetărie și părinții pentru a doi gemenii năstrușnicii. În serie Doamna Cake este cea care apare mai des față de soțul și copii ei. Numele lor complete sunt Domnul Morcov Cake și Doamna Cup Cake. În timp ce Domnul și Doamna Cake sunt ponei de pământ copii lor gemeni sunt: pegas-Pound Cake, unicorn-Pumpkin Cake.

Personaje antagoniste[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

Nightmare Moon[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Tabitha St.Germain
 • Versiunea dublată în limba română: Mirela Corbeanu (sezonul 1), Gabriela Codrea (sezonul 2) și Anca Sigmirean (sezonul 4)

Nightmare Moon reprezintă gelozia lui Luna pe sora ei mai mare. Aceaste a jurat că va lăsa să domnească noaptea pentru totdeauna. Prima dată a fost învinsă de sora ei mai mare, cu ajutorul elementelor armoniei și exilată pe lună și când s-a întors a fost învinsă de elementele armoniei care acum sunt cele șase prietene bune.

Trixie[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Kathleen Barr
 • Versiunea dublată în limba română: Mihaela Gherdan (sezonul 1); Anda Tămășeanu (sezonul 3) și Alexandra Radu (în cântecul Battle); Tamara Roman (în Equestria Girls)

Trixie este un magician ambulant care se laudă singură că este cea mai bună dintre cei mai buni deși nu este adevărat.Ea se poreclează singură "Marea și puternica Trixie". Ea la sfârșitul episodului 5 din sezonul 3 pare că își regretă greșelile și vrea să devină un ponei mai bun.

Gașca Bătăușilor[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Hoops

- Versiunea originală: Kathleen Barr (adult); Terry Klassen (copil)
- Versiunea dublată în limba română: Paul Zurbău

 • Dumb-Bell

- Versiunea originală: Richard Ian Cox (adult); Brian Drummond (copil)
- Versiunea dublată în limba română: Florian Silaghi

Gașca Bătăușilor sunt niște pegași care se luau în copilărie de Rainbow Dash și de Fluttershy. Chiar și după ce au crescut la fel făceau până ce-au văzut Curcubeul Super Sonic făcut de Rainbow Dash.

Sezonul 2[modificare | modificare sursă]

Discord[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: John de Lancie
 • Versiunea dublată în limba română: Richard Balint

Discord este spiritul dezarmoniei și este un ponei cu jumătăți de la alte animale. la început a fost tare viclea și numai cu gândul la haos, dar datorită lui Fluttershy acum este bun și cu dorința de-aș ajuta prieteni.

Flim și Flam[modificare | modificare sursă]

 • Flim:

- Versiunea originală: Samuel Vincent
- Versiunea dublată în limba română: Sorin Ionescu

 • Flam:

- Versiunea originală: Scott McNeil
- Versiunea dublată în limba română: Florian Silaghi (sezonul 2) și Richard Balint (sezonul 4)

Flim și Flam sunt doi frați care doresc Ferma Merelor Dulcii.

Regina Chrysalis[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Kathleen Barr și Britt McKillip (ca falsa Cadance)
 • Versiunea dublată în limba română: Anca Sigmirean (voce); Mihaela Gherdan (ca falsa Cadance și vocea cântând a lui Chrysalis)

Regina Chrysalis este un ponei-spiriduș care dorește să cucerescă Equestria. Ea se dă drept Prințesa Cadance după ce a închis-o în temnițile de la Canterlot.

Sezonul 3[modificare | modificare sursă]

Regele Sombra[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Jim Miller
 • Versiunea dublată în limba română: Adrian Moraru

Regele Sombra a fost fostul conducător al Imperiului de Crystal. Acesta este prima dată învins de Prințesa Celestia și de Prințesa Luna, dar înainte să fie izgonit a pus un blestem pe Imperiul de Crystal și astfel a dispărut pentru 1000 de ani. A doua oară a fost învins de Prințesa Cadance și de poneii de cristal.

Equestria Girls[modificare | modificare sursă]

Sunset Shimer[modificare | modificare sursă]

 • Versiunea originală: Rebecca Shoichet
 • Versiunea dublată în limba română: Ioana Calotă (vocea), Catinca Roman (cântând)

Sunset Shimer este un fost elev presonal cu potențial a Prințesei Celestia și antagonistul principal a primului film. Datorită răutăți ei ea nu a avut nici un prieten și mereu căuta un mod de răzbunare pe Prințesa Celestia și de-a cuceri Equestria. În al doilea film, după ce s-a reformat în primul film dorește să le arate tuturor că s-a schimbat, însă numai pe Rarity, Applejack, Rainbow Dash, Fluttershy si Pinkie Pie le-a convins. Ea o ajută pe Twilight și pe noile sale prietene în lupta contra lui Dazzlings. În filmul Rainbow Rock ea o înlocuiește pe Twilight ca noua membră și mai cântă și la chitară în trupa Rainbows.

Sezonul 4[modificare | modificare sursă]

Dr.Caballeron[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Michael Dobson
 • Versiunea dublată în limba română: Sorin Ionescu

Dr.Caballeron este unul dintre dușmanii lui Daring Do și un colaborator cu Ahuizotl. Acesta a fost în căutare Inelului Destinului pe care îl vrea Ahuizotl de la Daring Do.

Mane-iac[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Ellen Kennedy
 • Versiunea dublată în limba română: Anca Sigmirean

Mane-iac este un antagonist dintr-o bandă desenată preferată de Spike. Ea se pare că își poate folosi părul lung și verde pentru a prinde diferite obiecte asemenea unei meduze. Ea are și un caracter maniac.

Suri Polomare[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Tabitha St.Germain
 • Versiunea dublată în limba română: Anca Sigmirean

Suri Polomare este un ponei aparent bun și amabil, dar cu idea de-ai distruge șansele lui Rarity de-a deveni o creatoare de modă celebru.

Lord Tirek[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Mark Acheson
 • Versiunea dublată în limba română: Adriam Moraru

Lordul Tirek este un centaur care evadează din Tartarus cu scopul de-a stăpâni Equestria.Acesta devine din ce, în ce mai puternic când se hrănește cu puterile unicornilor,ale pegașilor și a poneilor pământeni. El este învins de Twilight și prietenele ei cu ajutorul Puteri Rainbow.

Equestria Girls:Rainbow Rocks[modificare | modificare sursă]

Adagio Dazzle[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Kazumi Evans
 • Versiunea dublată în limba română: Irina Drăgănescu

Adagio Dazzle este una dintre cele trei sirene exilate din Equestria de foarte mult timp. Ea este liderul trupei Dazzlings și vocea principală. Se pare că ea este mereu cea care gândește în grupul Dazzlings. În termen muzical cuvântul "adagio" este un marcaj care indică un tempo mai lent.

Aria Blaze[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Diana Kaarina (vocea) și Shylo Sharity (cântând)
 • Versiunea dublată în limba română: Alexandra Radu, Silvia Gâscă (câteva replici la începutul filmului)

Aria Blaze este una dintre cele trei sirene exilate din Equestria în lumea oamenilor. Ea are o latură abrazivă și mereu are tendința să se certe cu Sonata. În trupă ea este vocea secundară.În termen muzical cuvântul "aria" se referă la o melodie lungă însoțit de o voce solo, de obicei, se întâlnește într-o operă.

Sonata Dusk[modificare | modificare sursă]

Voci:

 • Versiunea originală: Maryke Hendrikse (vocea) și Madeline Merlo (cântând)
 • Versiunea dublată în limba română: Claudia Prec

Sonata Dusk este una dintre cele trei sirene exilate din Equestria. Ea arată că are o minte cam dusă sau a unui copil de cinci ani.În trupă este voce secundară alături de Aria. În termen muzical cuvântul "sonata" este o compoziție pentru un solist instrumental care de multe ori este acompaniat de pian.