Logo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Pentru alte sensuri, vedeți Logo (dezambiguizare).

Un logo (probabil o prescurtare de la logogramă, din logo- „cuvânt” și -gramă „scriere”[1]), numit uneori și siglă,[2] este un element grafic folosit pentru identificarea unei firme, a unui produs, a unei organizații, a unui eveniment etc.

Logoul poate fi compus din una sau mai multe litere, o imagine sau o combinație a acestor elemente. Un logo al unei întreprinderi trebuie să fie usor de recunoscut și să se identifice cu o caracteristică pentru întreaga întreprindere. În contextul legal logoul este și marca înregistrată a unei firme, a unui produs, a unei organizații, a unui eveniment etc. De obicei agenții de publicitate însărcinează designerii cu crearea unui logo respectiv.[3]

Logoul trebuie să evidențieze semnificația numelui sau activitatea companiei și să redea renumele acesteia. Acest lucru poate fi realizat printr-un simbol grafic și/sau al unui scris selectat. Pentru aceasta trebuie să fie aplicată formulă „KISS” (Keep It Short (and) Simple), ceea ce înseamnă — ce este simplu se memorează ușor.

Tipuri principale de logo[4][modificare | modificare sursă]

 1. Monogramă (sau lettermark)
 2. Wordmark (sau logotype)
 3. Simbol (sau brand mark)
 4. Simbol abstract
 5. Mascotă
 6. Simbol combinat
 7. Emblemă

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Online Etymology Dictionary, „logo”
 2. ^ Totuși dicționarele limbii române prevăd pentru termenul siglă un alt sens, și anume acela de „literă sau grup de litere, abreviere”. V. DEX online, „siglă”.
 3. ^ „Cum de a crea logo-ul corect: reguli de bază și recomandări”. 
 4. ^ Andrei Drăghici. „7 tipuri principale de logo”. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Logo

Logo pe Curlie