Léonore Perrus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Léonore Perrus
Informații personale
Născut(ă) (39 de ani)
Paris, Franța
Înălțime1,68 m
Greutate53 kg
ȚarăFranţa Franța
Armăsabie
Mânădreptace
Retras în2012
Clasamentul FIEarhivă

Léonore Perrus (n. , Paris, Franța) este o fostă scrimeră franceză specializată pe sabie, dublă campioană mondială pe echipe (în 2006 și 2007) și dublă campioană europeană (2005 și 2007), și pe echipe.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Primele sporturi pe care le-a practicat au fost gimnastica și badminton-ul.[1] S-a apucat de scrimă în 1997 după ce s-a uitat la televizor probele de scrimă la Jocurile Olimpice de vară din 1996 de la Atlanta. A ales sabia pentru că o secție se oprise recent în clubul său.[2] În momentul respectiv, sabia feminină nu era încă pe programul olimpic.

A cucerit o medalie de bronz la Campionatul Mondial pentru cadeți din 2000 și la cel din 2001, apoi medalia de bronz pe echipe la Campionatul Mondial pentru juniori din 2003. În același an, s-a alăturat lotului național de seniori. S-a calificat pentru Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena, unde a ajuns în sferturile de finală. A pierdut cu americanca Sada Jacobson și s-a clasat pe locul 6.

La Olimpiada din 2008 de la Beijing Franța a ajuns în semifinală, dar a fost învinsă de China, apoi de Statele Unite, și s-a întors fără medalie, ceea ce Perrus consideră ca cea mai rea amintire din cariera sa.[1] Singura sabreră franceză calificată la Olimpiada din 2012 de la Londra, a fost eliminată în turul întâiul de japoneza Seira Nakayama.[3] S-a retras după această competiție.

Prietenul său, Brice Guyart, a fost campion olimpic la floretă pe echipe la Jocurile Olimpice din 2000 și la individual la ediția din 2004. Împreună au o fată, Fauve, născută în septembrie 2014.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Jean Berthelot de La Glétais (). „JO 2012 : Léonore Perrus, lame d'une nuit d'été” (în franceză). France 3. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Raphaël Coquel (). „Léonore Perrus, jeune retraitée du sabre, travaille à la Fondation du football”. La République du Loiret (în franceză). 
  3. ^ „La sabreuse Léonore Perrus éliminée d'entrée”. Libération (în franceză). . 
  4. ^ „Trois naissances dans la famille de l'escrime” (în franceză). Federația Franceză de Scrimă. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]