Iulian Comănescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Iulian Comănescu
Date personale
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Iulian Comănescu (n. 8 noiembrie 1966, Suceava) este un analist media român.

A fost, pe rând, redactor, redactor-șef, producător executiv la Pro TV (1996-1998), redactor-șef adjunct la Unica (1999-2003), senior editor la TVmania (2003), redactor-șef la Realitatea TV (2004), editor mass media la Evenimentul Zilei (2005-2006). În prezent este managing partner la Comănescu SRL (consultanță media), iar printre clienții săi se numără Coca-Cola România și OMV Group/Petrom.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Iulian Comănescu a fost admis la facultatea de mecanică, în 1987. În domeniul jurnalisticii a debutat, la o revistă studențească, cu un articol despre faptul că e sesiune de examene și că preferă să scrie respectivul articol decât să învețe.

A renunțat la Politehnică în 1991 și s-a făcut ziarist, meserie care l-a dus în diferite birouri ale unor reviste și televiziuni cunoscute precum Dreptatea, Libertatea, Pro TV, Unica, Evenimentul Zilei și Realitatea TV.

Cărți publicate[modificare | modificare sursă]

Cum să devii un nimeni. Mecanismele notorietății, branduri personale și piața media din România este o carte semnată Iulian Comănescu și lansată de Editura Humanitas ca prim volum din seria Spații publice, la Bookfest, pe 21 iunie 2009.[1] Volumul este o trecere în revistă a pieței media din România, scrisă de un insider al ei, și se adresează mai ales specialiștilor în comunicare, studenților de la facultățile de profil și publicului inteligent, preocupat de imagine, celebritate și modul în care sistemul media se întrepătrunde cu politicul, în România. Structura include un capitol despre celebritate și branduri personale, un altul despre piața media clasică (presă scrisă, televiziuni), o incursiune în lumea new media (internet, interactiv) și un Glosar de Romgleză care explică un număr de termeni preluați spontan în limbajul diferitelor discipline și industrii legate de comunicare.

Volume colective[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Cum să devii un Nimeni” în România, 20 iunie 2009, Florentina Ciuverca, Evenimentul zilei, accesat la 1 iunie 2012

Legături externe[modificare | modificare sursă]