Inazuma Eleven

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Inazuma Eleven
Inazuma Eleven.jpg
Informații generale
Gen

Animație, comedie, sport (asociație de fotbal), fantezie

Țară de origine

Japonia Japonia

Nr. de sezoane

3

Nr. de episoade

127 (Lista episoadelor)

Producție
Perioada de difuzare

aproximativ 20 minute

Difuzare
Difuzare originală

5 octombrie 2008

Inazuma Eleven (lit. "Cele unsprezece fulgere") este un manga japonez scris și ilustrat de Tenya Yabuno bazat pe seria de jocuri video creată de Level-5. Manga a fost publicată de către Shogakugan în CoroCoro Comic. Seria manga a câștigat în 2010 Premiul Kodansha Manga și în 2011 Premiul Shogakugan Manga la categoria manga pentru copii. Un serial de televiziune anime bazat pe manga, a fost difuzat pe rețeaua TV Tokyo la 5 octombrie 2008 până la 27 aprilie 2011. Seria a fost produsă de Level-5, în colaborare cu TV Tokyo și OLM. Seria a fost difuzată de Cartoon Network în România din data de 28 mai 2012.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Personajul principal, Endou Mamoru, este un portar foarte talentat și nepotul unuia dintre cei mai puternici portari din Japonia, care au murit înainte ca el să se nască. Chiar dacă abilitățile sale sunt incredibile, școala sa nu dispune de un club de fotbal real, cei 6 ceilalți membri nu sunt interesați in totalitate. Dar, de îndată ce Goenji cel misterios numit înainte să se mute in orașul lui Endou, tânărul își propune să găsească și să recruteze membri pentru echipa sa de fotbal. De acolo, Endou și echipa sa joacă peste tot în lume. Dragostea lui pentru fotbal îl conduce pentru a câștiga Frontiera Fotbalului, cel mai mare campionat de fotbal.

 • Mamoru Endou (căpitan, portar) - Endou este descris ca un portar de fotbal iubitor, vesel. El este tipul de persoană care nu renunță niciodată și întotdeauna se gândește la ceilalți înainte de el însuși. El arată, de asemenea, o mare admirație față de bunicul său, Daisuke, și menține notebook-uri de formare a scris că bunicul său, care include tehnici de hissatsu. Oamenii din jurul lui îl numesc un maniac al fotbalului din cauza dragostei lui pentru fotbal. Datorită personalității sale pozitive, el a atras oameni, chiar dacă sunt inamici sau aliați. Acesta era din cauză că el a fost capabil să adune noi membri. Coechipierii beneficiază de puterea lui mentală și de încurajare. Îl respectă, de asemenea, în ciuda atitudinii lui lipsită de griji. El se antrenează mai mult decât oricine altcineva pentru a deveni mai puternic. Motivul pentru care face acest lucru este că el dorește să se confrunte cu adversari mai puternici. Deși el poate fi la dezavantaj, el găsește întotdeauna o modalitate de aș aduce coechipierii la victorie. Tehnicile sale includ God Hand (care, ulterior, evoluează în Shin God Hand), Nekketsu Punch, Majin the Hand, Fist of Justice (care a evoluat într-o tehnica de libero, Megaton Head), Hammer of Wrath, și Outer Dimension the Hand (care mai târziu evoluează în Ijigen the Hand Remasteres și True Ijigen the Hand). și God Catch. În dublajul din engleză, Endou este cunoscut sub numele de Mark Evans.
 • Shuuya Goenji (Axel Blaze în dublajul din engleză) (Atacant) - El este atacantul as și vocea rațiunii echipei. Sora lui, Yuka este in coma din cauza interferențelor lui Kageyama să-l oprească din a juca împotriva Academiei Teikoku . El păstrează o amuleta făcută de sora lui, și face o promisiune pentru ea cum ca nu va mai juca fotbal pana nu se trezeste, dar atunci când vede că pasiunea pentru joc este puternica, el schimbă promisiunea si anume să devină campion al Frontierei de Fotbal. Mai târziu, Yuka se trezește din comă, și el începe să joace fotbal mai liber, cu coechipierii săi. Gouenji se alătură cu ceilalți pentru a juca împotriva unor echipe din întreaga lume. El devine prieten apropiaț cu Endou, Koyuki, Fubuki, și Kidou ca povestea progresează. Tehnicile sale sunt cunoscute Tornado Foc (care evoluează în Tornado Foc remasterizata), Storm Bakunetsu, și Șurub Bakunetsu. El face, de asemenea, o tehnica de combo cu Kabeyama numit drop Inazuma, unul cu Kidou numit Boost Twin, una cu Endou numit Inazuma One și o combinație a celor două numit Inazuma O picătură. Alte tehnici includ Crossfire cu combo-uri Fubuki, Storm Tiger cu Someoka, Dragon Tornado cu Sameoka și jetul cu toramaru și endou.
 • Yūto Kidou (鬼道有人 ? ) (Iuda Sharp) (mijlocaș) - El poartă ochelari și o pelerină roșie. Inițial este din echipa Teikoku. Motivul pentru care el joacă pentru Teikoku este pentru sora lui, Haruna Otonashi. El a fost forțat să câștige trei campionate de fotbal consecutiv, în scopul de a fi cu ea din nou, așa că a decis să nu să-i contacteze pentru 6 ani. După ce a văzut greșelile lui Kageyama, el și restul echipei Teikoku renunta. În cele din urmă, Kidou se alătură echipeilui Endou, schimba pelerina lui rosie in albastru. El este cea mai mare parte strategica a echipei. În Raimon Middle School, el este aproape de prieteni cu Endou și Gouenji și el poate face o combinație cu Gouenji numit Break Inazuma, și unul cu Endou numit Inazuma Break V2. Alte tehnici combinate includ Împăratul Penguin nr.2, Death Zone, Death Zona 2, și împăratul Penguin nr.3. Tehnicilor individuale hissatsu includ, de asemenea, Ball Illusion.
 • Ichirōta Kazemaru (风丸一郎太 ? ) (Nathan Swift) (Defender) - Inițial, un membru al echipei de cale, Kazemaru este convins de Endou pentru a deveni un jucator al echipei de fotbal, pentru că echipa avea nevoie de 4 jucători pentru meciul acestora; care daca nu ii recruteaza clubul de fotbal va fi desfiintat. Kazemaru este în cele din urmă convins de promisiunea de a lupta cu o mulțime de jucători puternici, și prin spiritul de lupta a lui Endou . În timpul arc FFI, el învață două noi miscari numite Trage Banana și dans a lui Dumnezeu vânt. In ultimul episod el este numit căpitan.
 • Heigorō Kabeyama (壁山塀吾郎 ? ) (Jack Wallside) (Defender) - În ciuda înălțimii lui, el este o persoană foarte timida, uneori chiar dispare înainte de un meci, cu scuza de a merge la baie. De cele mai multe ori Endou il ajuta să-si depășească temerile. El il respectă pe Endou foarte mult. În meciul împotriva Junior Wild, el și Gouenji perfectioneaza o miscare numita drop Inazuma și mai târziu, el creeaza tehnici defensive pe cont propriu, de perete și de munte.
 • Ryūgo Someoka (染冈竜吾 ? ) (Kevin Dragonfly) (Forward) - auto-proclamat Atacantul ACE a echipei, a avut probleme cu Gouenji pentru această poziție. Mai târziu, el il acceptă pe Gouenji și formeaza noi tehnici, cum ar fi Crash Dragon și Crash Wyvern, și el se combina cu Gouenji pentru a forma Dragon Tornado. După ce Gouenji a plecat, și a fost adus Fubuki în locul lui, a avut initial probleme de acceptare la adresa lui Fubuki.Fubuki e puternic dar el a simțit că Gouenji nu ar trebui să fie înlocuit. Cu toate acestea, el a mai târziu a depășit asta, cu ajutorul lui Endou, cu convingerea că acestea au fost consolidarea echipei, astfel că, atunci când a venit înapoi Gouenji, echipa ar fi suficient de buna pentru el. El are o tehnica de asociere hissatsu cu Fubuki (Wyvern Blizzard), și cu Goenji (Dragon Tornado).
 • Asuka Domon (土门飞鸟 ? ) (Bobby Shearer) (Defender) - El a trăit în America cu Aki, dar lui nu-i păsa de fotbal, din cauza unui accident care implică unul dintre prietenii lui cei mai buni. El e folosit ca spion trimis Teikoku la Raimon, și a văzut toată lumea ca lucrează din greu. El apoi a decis să se alăture echipei Raimon. Cu Endou, simte că poate ține pasul cu el, spre deosebire de prietenul său, Ichinose, și ceilalți de la Teikoku. El renunță la a fi un spion atunci când Fuyukai, antrenorul un alt spion din Teikoku,a planificat să arunce în aer autobuzul ce va fi folosit de echipa. Mai târziu, el și Ichinose se alătura echipei americane în arc FFI, dar menține relații strânse cu membri din Eleven Raimon. El are o tehnica de aparare cunoscut sub numele de diapozitive Killer și tehnicile sale sunt combinate hissatsu Zona Moartea 2 și Phoenix.
 • Kazuya Ichinose (一之瀬一哉 ? ) (Erik Eagle) (mijlocaș) - Ichinose este prieten din copilarie, cu Domon și Aki. Cu toate acestea, din cauza unui accident din copilărie, el s-a mutat pentru tratament medical, lăsândui pe Aki și Domon să creada că a murit. Prin tratament de reabilitare, și dragostea lui pentru fotbal, el a mers in Japonia pentru a o vizita pe Aki și a devenit un membru al echipei lui Endou. AKI il descrie pe Ichinose similar cu Endou. Împreună cu Endou și Domon, el încearcă să recreeze Tri-Pegasus, și evoluează la Phoenix. Mai târziu, deși, în arc FFI, el se întoarce în America, să se alăture echipei sale. El este aparent destul de celebru în lumea fotbalului, de multe ori cunoscut sub numele de Magician pe câmp.TehnicilE LUI individuale hissatsu includ Trage filatura si Dance Flame.
 • Aki Kino (木野秋 ? ) (Silvia Woods) (Manager) - Aki este managerul echipei. Ei îi place saă joace fotbal, dar se oprește după ce se confruntă cu un traumatism oribil.
 • Haruna Otonashi (音无春奈 ? ) (Celia Hills) (Manager) - Originar reporter la ziarul scolii, după ce a văzut jocul Raimon împotriva Teikoku, ea a devenit un mare fan și a decis să fie un manager. Ea este sora de Yuuto Kidou. Ea nu a avut nici un contact cu el de 6 ani, cu toate acestea.
 • Natsumi Raimon (雷门夏未 ? ) (Nelly Raimon) (Manager) - Ea este fiica presedintelui școlii și este președintele Consiliului. Ea devine un manager din cauza pasiunii lui Endou pentru fotbal. Ea a dovedit ca are un interes romantic în Endou și crede cu tărie că acesta este cel mai bun portar din jur. Ea lasă mai târziu echipa sub pretextul de a merge să studieze în străinătate, dar mai târziu a arătat că ea a fost, de fapt, in investigarea unui caz de accident care il implică Epe bunicului lui Endou, Daisuke.
 • Ayumu "Shourin" Shorinji (少林寺歩 ? ) (Tim "Timmy" Sanders) (Defender) - Un alt ejucator original al echipei lui Endou, de obicei joaca ca apărător. El este de asemenea unul dintre cei mai mici din cei unsprezece Raimon. Tehnica individuală a acestuia, este de Kung Fu șef, mai târziu, el face o combinație cu tehnica Shishido numit Shooting Star, atunci când ambele dintre ele au fost în întuneric, la împărați sfârșitul sezonului doi.
 • Daisuke Endou (円堂大介 ? ) (David Evans) (de suporter, portar) - bunicul lui Endou si portarul original Inazuma Eleven. El este admirat de Endou Mamoru. El a fost implicat într-un accident, care a fost cauzat de Kageyama, pe drumul spre finala, și toată lumea crede că el a murit în accident. Locul lui este încă necunoscut. În episoadele de mai târziu, el se dovedeste a fi în viață. Ii acorda Endou unele idei, cum ar fi, "Daca nu se poate bloca, trebuie doar pentru a proteja obiectivul." Tehnicele sale sunt maini exterior dimensionale.
 • Shin'ichi Handa (半田真一 ? ) (Steve Grim) (mijlocaș) - Un alt personaj al echipei Raimon. El, de obicei, joacă ca un apărător, dar, uneori, el merge mai departe de a fi.
 • Sakichi Shishido ( 宍戸佐吉 Shishido Sakichi ? ) , cunoscut sub numele de Sam Kincaid în dub limba engleză, este un mijlocaș. Shishido este un alt colegi din clubul de fotbal original Raimon. El are o frizura stil Afro și o mulțime de spirit. Shishido este versatil atunci când vine vorba de a juca fotbal și, adesea, face putin din toate. Tehnica lui speciala se numeste Shot Grenadă
 • Kūsuke "Max" Matsuno ( 松野空介 Matsuno Kūsuke ? ) , este un Mijlocaș. Max este un baiat care este elev la Raimon Junior High și intra in echipaatunci cand Endou avea nevoie de membri. El pretinde că se alătura echipei la început doar ca o modalitate de a "vindeca plictiseala lui", dar se dovedește a se bucura de sport și stă cu echipa tot drumul la Frontiera de Fotbal. El niciodată nu e văzut fără pălărie de pluș cu dungi si marca cu urechi de pisică. Mișcările speciale individuale sunt: ​​Crucea de acționare , Quick Draw . De asemenea, el a cunoscut o combinație a muta impreuna cu Handa numit Revolution V (cu putere de meteorit Aliea).
 • Teppei Kurimatsu ( 栗松鉄平 Kurimatsu Teppei ? ) (Tod Ironside) este un Defender. Kurimatsu este un alt unul dintre membrii originali ai clubului de fotbal Raimon, un băiat scund cu un dinte mare, cu un capriciu, spunând de multe ori "deyansu" ("de fapt"), în fiecare propoziție. Deși de multe ori are o atitudine negativă și o dispoziție șubredă, Kurimatsu este un jucător de fotbal calificat și a rămas cu cei unsprezece Raimon pentru un timp indelungat. Tehnicile sale speciale sunt Accelerator Dash, de spin maimuță și dribling Maboroshi ( Phantom dribling ) Împreună cu Shishido și Kazemaru el a avut o mișcare numită combinație Boost triple în echipa de întuneric Împărați. El devine noul căpitan al Raimon juniori ridicat în final, după absolvirea Endou, Goenji, Kidou și altele.
 • Kakeru Megane ( 目金欠流 Megane Kakeru ? ) (William "Willy" Glass), este un Forward și manager. Megane este un băiat cu ochelari, pretentios, care studiaza la Raimon Junior High, care se oferă să se alăture clubului de fotbal la cererea lui Endou, dar numai în cazul în care ei au nevoie de un singur membru, așa că simte că poate fi "eroul" care salvează in ultima secundă. În timpul meciului împotriva Academiei Teikoku, el prezinta caracterul sau adevărat și fuge în mijlocul jocului lasandu-si uniforma la o parte, asta ii permite lui Gouenji să-i ia locul. Cu Gouenji oficial la bord, Megane se alătură echipei în permanență și joacă alături de Raimon pentru un timp. Gluma lui de rulare de-a lungul seriei devine auto-numit nume-dătător de unsprezece Raimon, oferind titluri interesante pentru toate tehnicile speciale ale jucătorilor. Mai târziu, în timpul Frontierei de Fotbal Internaționala, el devine un manager alături de Aki, Haruna și Fuyuka. Mod destul de ciudat, el are, un frate mai mic, pe nume Kazuto care, în timp ce e mai bun la sport decât el, devine foarte emotional.
 • Terumi "Aphrodi" Afuro ( 亜风炉照美 Afuro Terumi ? ) (Byron Love) este un atacant. Aphrodi este fostul căpitan al lui Zeus Junior High, o echipa care Unsprezece Raimon confruntat în ultima frontieră Fotbal. La prima Aphrodi și echipa sa sunt prezentate pentru a fi sub controlul Kageyama, bea o apă contaminată numit "lui Dumnezeu Aqua", care crește foarte mult capacitatea fizică de bautor. Echipa lui Endou reușește să învingă Zeus echipa de fotbal în meciul final și deschide ochii Aphrodi la adevărul, de rupere-l departe de controlul Kageyama lui. Mai târziu, el se alătură celor unsprezece Raimon în primul meci împotriva praf de diamant, o echipă de Aliea (Alius) Academia, ajutându-i o mare împotriva adversarilor puternici lor, până când el suferă o accidentare la picior și este spitalizat până după Aliea (Alius ) înfrângerea Academiei. După aceea, el se alătură echipei coreene națională "Fire Dragon" și a jucat împotriva Japoniei Inazuma în finala de la preliminariile asiatice. Tehnicile sale includ Dumnezeu știe (mai tarziu a evoluat la Dumnezeu adevărat Knows ), Ora cerului si Break Dumnezeu . El are, de asemenea, o tehnica de asociere cu Suzuno și Nagumo numit Break Chaos . În Eleven Inazuma Continuați el apare ca antrenor al Kidokawa Seishuu și o parte a sectorului a cincea. El este exprimat prin Yūko Sanpei.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studioul Mediavision.

 • Dora Ortelecan Dumitrescu - Mark Evans, Silvia Woods
 • Armand Calotă - Axel Blaze, Seymour Hillman
 • Neculai Predica - Kevin Dragonfly, Bobby Shearer
 • George Lungoci - Jude Sharp
 • Oana Avram Mereuță - Nelly Raimon
 • Gică Andrușcă - Jack Wallside
 • Miruna Roșu - Celia Hills
 • Marius Drăguș - Nathan Swift

Episoade[modificare | modificare sursă]

Jocuri Video[modificare | modificare sursă]

 • Inazuma Eleven este un role-playing sports video game pentru Nintendo DS creat de Level-5.A fost lansat în data de 22 August 2008 în Japonia.Varianta Europeană a fost lansată pe data de 29 Ianuarie 2011, la 3 ani după ce a fost lansată în Japonia.

Lista jocurilor Inazuma elevenNume Japonia Europa Platforma
Inazuma Eleven 22 iulie 2008 (2008-07-22) 29 ianuarie 2011 (2011-01-29) Nintendo DS
Inazuma Eleven 2 9 octombrie 2009 (2009-10-09) 16 martie 2012 (2012-03-16) Nintendo DS
Inazuma Eleven 3 1 iulie 2010 (2010-07-01) 27 septembrie 2013 (2013-09-27) Nintendo DS,3DS
Inazuma Eleven Strikers 16 iulie 2011 (2011-07-16) 28 septembrie 2012 (2012-09-28) Nintendo Wii
Inazuma Eleven GO 15 decembrie 2011 (2011-12-15) 13 iunie 2014 (2014-06-13) Nintendo 3DS
Inazuma Eleven Strikers 2012 Xtreme 22 decembrie 2011 (2011-12-22) Nintendo Wii
Inazuma Eleven GO 2: Chrono Stone 13 decembrie 2012 (2012-12-13) 27 martie 2015 (2015-03-27) Nintendo 3DS
Inazuma Eleven GO Strikers 2013 20 decembrie 2012 (2012-12-20) Nintendo Wii
Inazuma Eleven GO 3: Galaxy 5 decembrie 2013 (2013-12-05) Nintendo 3DS

Legături externe[modificare | modificare sursă]

 • [1] Inazuam Eleven Wikia
 • [2] Inazuma Eleven CN asia.com
 • [3] Inazuma Eleven.com