Sari la conținut

Homo floresiensis

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Homo floresiensis
Fosilă: Pleistocen
Stare de conservare
fosilă
Clasificare științifică
Regn: Animalia
Încrengătură: Chordata
Clasă: Mammalia
Ordin: Primates
Familie: Hominidae
Gen: Homo
Specie: floresiensis
Nume binomial
Homo floresiensis
P. Brown et al., 2004

Homo floresiensis este o specie umană, descoperită în anul 2003, în peștera Liang Bua din Insula Flores din Indonezia. Deși anterior fuseseră descoperite diferite oseminte ale acestei specii, doar descoperirea din 2003 a unui schelet aproape intact a permis evaluarea corectă a statutului în arborele evolutiv al genului Homo. Scheletul descoperit a fost datat ca având aproximativ 18.000 de ani, fiind contemporan cu omul de astăzi, care popula restul lumii.

Două studii, publicate în august 2014 în PNAS [1][2], susțin că scheletul LB1, pe baza căruia a fost realizată descrierea speciei, ar aparține unui individ afectat de sindromul Down.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]


HolocenPleistocenPliocenMiocenNeolithicPaleoliticHomo sapiensParanthropus robustusHomo rhodesiensisParanthropus boiseiHomo heidelbergensisParanthropus aethiopicusHomo neanderthalensisAustralopithecus garhiKenyanthropus platyopsHominidé de DenisovaHomo antecessorAustralopithecus sedibaAustralopithecus bahrelghazaliHomo erectusAustralopithecus afarensisHomo floresiensisHomo ergasterAustralopithecus africanusArdipithecus ramidusArdipithecus kadabbaHomo habilisAustralopithecus anamensisSahelanthropus tchadensisHomo rudolfensisOrrorin tugenensis