Sari la conținut

Hey Arnold!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hey Arnold!
GenSitcom animat
Comedie dramatică
Felie de viață
Creator(i)Craig Bartlett
Dezvoltator(i)Craig Bartlett
Joe Ansolabehere
Steve Viksten
Director de creațieTuck Tucker
VociToran Caudell
Phillip Van Dyke
Spencer Klein
Alex D. Linz
Jamil Walker Smith
Francesca Marie Smith
Dan Castellaneta
Tress MacNeille
Justin Shenkarow
Anndi McAfee
Sam Gifaldi
Olivia Hack
Dan Butler
Maurice LaMarche
Kath Soucie
Craig Bartlett
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade100 (list of Hey Arnold! episodes[*][[list of Hey Arnold! episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i) executiv(i)Craig Bartlett
Mary Harrington
Perioadă de difuzare23 de minute (două segmente de 11 minute)
Companie(i) de producțieSnee-Oosh, Inc.
Games Animation (1996–1997)
Nickelodeon Animation Studio (1998–2004)
Difuzare
Canal originalNickelodeon
Format imagine480i (4:3 SDTV)
Difuzare originală  (1996-10-07) –
 (2004-06-08)[1]

Hei Arnold! este o serie americană de televiziune animată creată de Craig Bartlett care a fost difuzat pe Nickelodeon în perioada 7 octombrie 1996 - 8 iunie 2004. Spectacolul se concentrează pe un al patrulea elev, numit Arnold, care locuiește împreună cu bunicii săi într-o pensiune din centrul orașului. Episoadele se concentrează pe experiențele sale de navigare în viața mare a orașului în timp ce se ocupă de problemele cu care el și prietenii săi se întâlnesc.

Film[modificare | modificare sursă]

Hey Arnold: Filmul Junglei[modificare | modificare sursă]

Într-un interviu acordat lui Arun Mehta, Craig Bartlett a anunțat că lucrează împreună cu Nickelodeon la un revival pentru Hey Arnold!. În septembrie 2015, președintele Nickelodeon, Russell Hicks, a anunțat că compania are în vedere revivaluri pentru o serie de spectacole mai vechi, inclusiv Hey Arnold!. Potrivit unui anunț al lui The Independent, un revival pentru Hey Arnold! este "foarte mult pe carduri". Pe 23 noiembrie 2015, Nickelodeon a anunțat că un film TV se află în producție și se va ridica exact acolo unde seria a rămas. Filmul va răspunde, de asemenea, la întrebări fără răspuns cu privire la soarta părinților lui Arnold. La 1 martie 2016, a fost anunțat că filmul TV, Filmul Junglei, va fi împărțit în două părți și va fi difuzat în 2017. Pe 6 martie 2016, actrita vocală Nika Futterman a confirmat pe Twitter că ea și personajul ei Olga Pataki ar apărea în filmul de două ore. În iunie 2016, s-a confirmat că filmul TV va fi intitulat Filmul Junglei, iar 19 dintre actorii vocali originali din serie vor interpreta vocea personajelor în film. Noii membri ai casting-ului au inclus Mason Vale Cotton ca Arnold; Benjamin "Lil" P-Nut "Flores ca Gerald; Gavin Lewis în rolul lui Eugene; Jet Jurgensmeyer ca Stinky; Aiden Lewandowski ca Sid; Laya Hayes ca Nadine; Nicolas Cantu ca Curly; Wally Wingertas Oskar; Stephen Stanton în calitate de porumbel; și Alfred Molina în calitate de personaj negativ Lasombra.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Hey Arnold! - Nickelodeon Animation Studio”. Nickanimationstudio.com. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]