Grizzy și lemingii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Grizzy și lemingii
Informații generale
GenComedie
Umor
Animație
Regizor(i)Victor Moulin
Edouard Cellura (regizor de artă)
Creator(i)Antoine Rodelet
Josselin Charier
Țară de origineFranța
Limbă(i)Franceză
Engleză
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade156 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Bertrand Gatignol
Companie(i) de producțieStudio Hari
LocFranța
Perioadă de difuzare7 minute
Difuzare
Canal originarFrance Télévisions
Boomerang (în lumea întreagă)
Difuzare originară2016
Legături externe
Website oficial

Grizzy și lemingii (engleză Grizzy and The Lemmings) este un serial de animație francez creat de Antoine Rodelet și Josselin Charier, și produs de studioul Hari. Acesta a debutat în Franța pe France Télévisions. Turner Entertaiment a făcut o înțelegere cu studioul Hari la Festivalul de Animație Annecy, și astfel a achiziționat acest program în 2016 iar acum se difuzează în toate țările pe canalul Boomerang. În Statele Unite serialul a început să ruleze pe 3 aprilie 2017.

Conform lui Cecilia Persson, vice președintele achiziționărilor și co-producțiilor pentru Turner Broadcasting International, „Grizzy și lemingii menține DNA-ul unei animații clasice și timpurii și se potrivește perfect pentru Boomerang stând pe lângă alte seriale, precum Tom și Jerry”.[1]

Premiera în România a serialului a fost pe 7 noiembrie 2016 pe canalul Boomerang. La început nu a existat dublaj în română, datorită faptului că serialul este non-verbal și fără nici un fel de dialog, totuși însă din 6 februarie 2017 s-a lansat o variantă dublată în română, constând doar în naratorul ce citește numele serialului în română plus titlul episodului.

Premis[modificare | modificare sursă]

E mare ca un urs, puternic ca un urs, inteligent...ca un urs. În mod normal, niciun alt animal nu ar îndrăzni să îi pună la îndoială acțiunile, iar acest lucru este valabil pentru toți, mai puțin pentru un trib de animale inofensive și amuzante: lemingii.

Întrucât Grizzy și lemingii nu sunt suficient de civilizați pentru a lua în calcul posibilitatea de a conviețui în pace, cele două tabere vor încerca toate trucurile posibile pentru a submina autoritatea celeilalte părți. Atunci când într-un parc național din Canada pădurarul își părăsește cabana, ursul Grizzy încearcă tot ce poate pentru a se relaxa și face ce vrea în aceasta, simțindu-se ca un om normal. Însă lemingii întotdeauna vin și îl deranjează, astfel că de fiecare dată ursul trebuie să se lupte veșnic cu ei în loc să aibă parte de relaxarea bine-meritată, recurgând de cele mai multe ori la măsuri foarte bizare și trăsnite.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Sezonul Episoade P (USA) F (USA) P (RUM) F (RUM)
1 1-78 (78) 01. 09. 2016 27. 10. 2017 01. 11. 2016 12. 12. 2017
2 79-156 (78) 01. 09. 2018 24. 05. 2019 21. 10. 2018 ?
3 157- (?) 2019 ? ? ?

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]