Greg Gutfeld

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Greg Gutfeld
Date personale
Nume la naștereGregory John Gutfeld Modificați la Wikidata
Născut (59 de ani)[1] Modificați la Wikidata
San Mateo, California, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Religieateism
creștinism
ateism agnostic[*] Modificați la Wikidata
Ocupațieprezentator de televiziune
jurnalist
comentator
umorist
scriitor Modificați la Wikidata
Limbi vorbiteengleza americană Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuNew York City  Modificați la Wikidata
Alma materUniversitatea Berkeley din California
Junípero Serra High School[*][[Junípero Serra High School (Roman Catholic high school in San Mateo, California)|​]]  Modificați la Wikidata
OrganizațieFox News  Modificați la Wikidata
Partid politicPartidul Libertarian  Modificați la Wikidata
Prezență online

Gregory John Gutfeld (n. , San Mateo, California, SUA) este o gazdă de televiziune, umorist, comentator politic și autor american. Acesta este gazda talk-show-ului Gutfeld!⁠(d) și gazdă alături de alți comentatori a talk-show-ului politic The Five⁠(d), ambele difuzate pe canalul Fox News. În perioada 2007-2015, Gutfeld a găzduit Red Eye.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Gutfeld s-a născut în San Mateo, California fiul lui Jacqueline Bernice „Jackie” (născută Cauhape) și a lui Alfred Jack Gutfeld.[2] A urmat studiile liceale în cadrul Liceului Junípero Serra[3] și cele universitare la Universitatea din California, Berkeley. Și-a încheiat studiile în 1987 cu o diplomă de licență în limba engleză.[4][5]

Într-un interviu din 2009, Gutfeld a declarat că în timpul studiilor convingerile sale politice au început să se schimbe:[6]

Am devenit conservator după ce am trăit alături de liberali (la UC-Berkeley) și am devenit libertarian după ce am trăit printre conservatori. Conștientizezi că există ceva comun în cele două grupuri, stânga și dreapta, partea cea mai proastă a ambelor fiind atitudinea moralizatoare.

Cariera[modificare | modificare sursă]

După facultate, Gutfeld și-a desfășurat stagiul de practică la revista The American Spectator unde a fost asistentul redactorului conservator R. Emmett Tyrrell⁠(d). După a lucrat ca redactor pentru Prevention și apoi pentru diferite reviste publicate de editura Rodale, Inc. În 1995, a devenit redactor al Men's Health unde a fost promovat în funcția de redactor-șef în 1999. Un an mai târziu, a fost înlocuit de David Zinczenko.

Gutfeld a fost redactor-șef al revistei Stuff deținute la momentul respectiv de editura Dennis Publishing⁠(d). În perioada mandatului său, numărul de reviste publicate a crescut de la 750.000 la 1,2 milioane. În 2003, Gutfeld a angajat câțiva pitici pentru a participa la o conferință a Magazine Publishers Association pe tema „buzz” cu condiția ca aceștia să fie pe cât se poate de gălăgioși și enervanți. Acest tur de forță a generat publicitate, însă a condus și la concedierea lui Gutfeld la scurt timp după eveniment. Mai mult, a devenit director de dezvoltare în cadrul Dennis Publishing.[5] A fost editor al revisteiMaxim în Marea Britanie din 2004 până în 2006.[5] Contractul său nu a mai fost reînnoit după ce numărul cititorilor a scăzut în mandatul său.[7]

Gutfeld a fost unul dintre primii colaboratori ai The Huffington Post de la lansarea sa în 2005 până în octombrie 2008. În comentariile sale și-a atacat propriii colegi de la HuffPost precum Deepak Chopra⁠(d), Cenk Uygur⁠(d) și Arianna Huffington⁠(d).[8]

Începând din 5 februarie 2007, Gutfeld a devenit gazdă a talk-show-ului Red Eye pe Fox News. Emisiunea de o oră era difuzată inițial la 2:00 A.M. ET⁠(d) de luni până sâmbătă dimineața și la 23:00 seara de sâmbătă. Cu toate acestea, începând din octombrie 2007, emisiunea a început să fie difuzată la 3:00 AM de luni până sâmbătă dimineața. Din 2007 până în 2013, Bill Schulz⁠(d) a fost colegul lui Gutfeld pe platoul de filmare. Pe 11 iulie 2011, Gutfeld a devenit gazdă a emisiunii The Five⁠(d) alături de alți comentatori ai Fox News.[9] Acesta a părăsit show-ul în februarie 2015 și a fost înlocuit cu Tom Shillue.[10] Pe 31 mai 2015, a devenit gazdă a talk-show-ului The Greg Gutfeld Show⁠(d) difuzat sămbăta la 23:00 ET, iar din februarie 2021 a început să fie difuzată în timpul săptămânii la aceeași oră.[11] Pe 10 martie 2021, numele i-a fost schimbat în Gutfeld! și a fost difuzat pentru prima dată sub noul nume pe 5 aprilie.[12]

Gutfeld a fost invitat în cadrul podcasturilor Coffee cu Scott Adams[13][14] și emisiunii The Adam Carolla Show.[15]

Cărți[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Greg Gutfeld, GeneaStar 
  2. ^ „Jacqueline "Jackie" Gutfeld Obituary – San Mateo, California”. Sneider & Sullivan & O'Connell's Funeral Home at Tributes.com. Accesat în . 
  3. ^ Bluey, Robert B. (). „Q&A With Greg Gutfeld: The Cool Conservative”. Human Events. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „On Air Personalities: Greg Gutfeld”. Fox News Channel. . 
  5. ^ a b c Gurley, George (). „Red Eye for the Straight Guy”. The New York Observer. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Mangu-Ward, Katherine (octombrie 2009). 'What You're Left With Is Libertarianism'. Reason. Accesat în . 
  7. ^ Farey-Jones, Daniel (). „Gutfeld leaves Maxim after circulation dropped 16.2%”. Brand Republic. 
  8. ^ „Greg Gutfeld”. The Huffington Post. 
  9. ^ „The Five”. Fox News. 
  10. ^ Steinberg, Brian (). „Fox News Channel Developing Weekend Program for Greg Gutfeld”. Variety. Accesat în . 
  11. ^ Johnson, Ted. „Fox News Expands 'The Greg Gutfeld Show' To Weeknights At 11 PM”. Deadline. Accesat în . 
  12. ^ Flood, Brian (). „Fox News' late-night program 'Gutfeld!' to kick off on April 5”. Fox News (în engleză). Accesat în . 
  13. ^ „‎Real Coffee with Scott Adams: Episode 1083 Scott Adams: Guest Greg Gutfeld Talks About His New Best Seller The Plus, Then on to the Headlines on Apple Podcasts”. Apple Podcasts. 
  14. ^ Adams, Real Coffee with Scott. „Real Coffee with Scott Adams - Episode 1083 Scott Adams: Guest Greg Gutfeld Talks About His New Best Seller The Plus, Then on to the Headlines”. Google Podcasts. 
  15. ^ „The Adam Carolla Show: ACS: Greg Gutfeld”. theadamcarollashow.libsyn.com. 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]