Georges de la Falaise

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Georges de la Falaise
Le capitaine comte Georges de la Falaise, au sabre en 1900.jpg
Născut(ă)24 martie 1866(1866-03-24)
Luçon, Vendée, Franța
Decedat(ă) (44 de ani)
Paris
ȚarăFranţa Franța
Armăsabie
Mânădreptaci

Louis Venant Gabriel „Georges” Le Bailly, conte de la Falaise (n. ,[1][2][3] Luçon, Q88521114⁠(d), Franța[3] – d. ,[4] Paris, Île-de-France, Franța[4]) a fost un scrimer francez specializat pe sabie, laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 1900 de la Paris. A fost medaliat și la Jocurile Intercalate din 1906, cucerind aurul atât la individual, cât și pe echipe.

După ce a absolvit Școala Militară de la Saint-Cyr în anul 1887, a fost numit locotenent la Regimentul 8 Dragoni din Lunéville, apoi a devenit căpitan la Regimentul 4 „Chasseurs à cheval” (cavalerie ușoară) din Châlons-sur-Marne. A învățat sabia sub îndrumarea maestrului italian Antonio Conte și a jucat un rol important în dezvoltarea în Franța a stilului italian, conceput pentru sabia ușoară (în italiană sciabola). Membru Societății civile de scrimă „Le Sabre” (litt. „Sabia”), a scris regulamentul de sabie din armata și a fost însărcinat cu instruirea în sabie călare la Școala de Cavalerie de la Saumur.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Georges De La Falaise, GeneaStar 
  2. ^ Gabriel Le Bailly de La Falaise, Roglo 
  3. ^ a b Certificat de naștere, accesat în  
  4. ^ a b death certificate[*][[death certificate (vital record that documents a death)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons-logo.svg Materiale media legate de Georges de la Falaise la Wikimedia Commons