Florentin Pandele

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Florentin-Costel Pandele (n. 3 aprilie 1961) este primar al orașului Voluntari, județul Ilfov.

A absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" Constanța, Facultatea de Navigație, promoția 1984 și Facultatea de Drept din cadrul Universității "Bioterra", promoția 2004. A continuat studiile cu un masterat la Universitatea "Bioterra" în Controlul, expertiza și securitatea alimentară în agroturismul ecologic. Deasemenea, a absolvit Colegiului Național de Apărare în anul 2005. A urmat apoi cursurile de Masterat - "Securitate și Apărare Națională" din cadrul Universității Naționale de Apărare "Carol I", Facultatea de Comandă și Stat Major. În anul 2007 a obținut titlul de Doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională – cu tema "COORDONATE JURIDICE ȘI STRATEGII PRIVIND NAVIGAȚIA MARITIMĂ", la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", iar în iunie 2008 a obținut titlul de Doctor în științe Militare "Universitatea Națională de Apărare" având ca temă „ROMÂNIA ȘI NOILE PROVOCĂRI GENERATE DE INTEGRAREA EUROPEANĂ”. Titlul de Doctor în Științe Militare i-a fost retras pe 21 decembrie 2016 pentru că s-a dovedit că teza de doctorat a fost plagiată.

Având brevet de comandant de cursă lungă a navigat mările și oceanele lumii timp de 13 ani. A fost în perioada 1984-1990 Ofițer de marină comercială IEFM Navrom, Constanța, iar în perioada 1991-1997 Ofițer cu navigația la Compania engleză de ferryboat "Sally Line" și Ofițer cu navigația cu brevet de căpitan pe "Dart Line".

Următoarea funcție, între anii 1997-1998, a fost de director adjunct al Oficiului pentru Protecția consumatorului București iar anul 1998-2000 a ocupat funcția de director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Ilfov.

În anul 2000 a candidat la primăria orașului Voluntari fiind ales în funcția de primar din turul doi de scrutin. În anul 2004 a fost reales primar al localității din primul tur de scrutin cu un procentaj de 84,5% și în 2008 tot din primul tur al alegerilor cu un procent covârșitor de 91,27%, fiind numit în cadrul PSD, din care face parte, ca „Cel mai votat primar de oraș al PSD”.[necesită citare]

Activitate politică[modificare | modificare sursă]

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Este căsătorit cu fosta ziaristă, om de televiziune și primar al Bucureștiului, Gabriela Firea.

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]