2 câini proști

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Doi câini proști)
Salt la: Navigare, căutare
2 câini proști
Informații generale
Gen

Animație
Comedie
Satiră

Regizor(i)

Donovan Cook

Creator(i)

Donovan Cook

Voci

Mark Schiff
Brad Garrett
Brian Cummings
Jess Harnell
Jim Cummings
Tony Jay

Compozitor temă muzicală

Chris Desmond și Tom Seufert

Temă muzicală de început

"2 Stupid Dogs Title Theme" de Chris Desmond și Tom Seufert

Temă muzicală de sfârșit

"2 Stupid Dogs Ending Theme" de Chris Desmond și Tom Seufert

Țară de origine

Statele Unite

Limbă(i)

Engleză

Nr. de sezoane

2

Nr. de episoade

26 (tot)
39 (segmente) (Lista episoadelor)

Producție
Producător(i)

Donovan Cook
Larry Huber

Producător(i)
executiv(i)

Buzz Potamkin

Companie(i) de
producție

Hanna-Barbera

Distributor

Warner Bros.

Perioada de difuzare

22 de minute
(7 minute pe segment)

Difuzare
Canal original

TBS
Sindicare

Format audio

Stereo

Difuzare originală

5 septembrie 1993 (1993-09-05)

Doi câini proști (engleză: Two Stupid Dogs) este un serial animat american produs de Hanna-Barbera care a fost difuzat pentru prima oară între 18 septembrie 1993 și 21 ianuarie 1995 pe televiziunea americană TBS. După ce a fost anulat, a fost redifuzat de Cartoon Network până pe 14 iunie 2003 iar recent s-a difuzat pe Boomerang până când a fost scos și de acolo.

Fiecare episod conține două segmente cu Cei doi câini proști iar între ele unul cu Veverița spion, care se bazează pe desenele Hanna-Barbera cu același nume din 1965.

Premis[modificare | modificare sursă]

Serialul prezintă întâmplările ciudate și amuzante a doi nu-prea inteligenți câini.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Cei doi câini sunt personajele principale. Numele lor nu a fost niciodată spus. De obicei, ei sunt numiți Câinele mic și Câinele mare.

 • Câinele mic este energic, puțin naiv, vorbește repede și nu poate speria pisicile, ba chiar se sperie de ele.
 • Câinele mare este monoton, de multe ori somnoros, se mișcă și vorbește încet și este înfometat aproape tot timpul. O replică obișnuită a lui este "Where's the food?" ("Unde este mâncarea?"). Se pare că este mai deștept și mai înțelept decât câinele mic, deși nu și-a arătat aceste virtuți de foarte multe ori.
 • Roșia (Red) este o clonă a Scufiței Roșii. Ea are o vedere foarte proastă, de aceea poartă ochelari și face multe confuzii. Are obișnuința, uneori, de a spune foarte tare cuvinte aleatorii din propoziții.
 • Domnul H. (sau Hollywood) este un domn mare, gras căruia îi place să puncteze greșelile celoralți prin modul pseudo-alternativ "Well isn't that cute... BUT IT'S WROOOOOONG!!" ("Nu-i așa că e drăguț... DAR E GREȘIIIIIIT!!"). Numele de Hollywood vine de la ocupațiile pe care le-a avut în timpul episoadelor: actor, managerul unui casino, și altele.
 • Un băiat pistruiat numit Kenny Fowler este îndrăgostit de Buffy Ziegenhagen și este adesea însoțit de cei doi câini. El este bruscat de multe ori de capul răutăților din clasă.
 • Doamna Față-de-rac este învățătoarea lui Kenny, Buffy și Buzz, dar fața ei nu a fost arătată niciodată.
 • Un adolescent gras, pistruiat, pe nume Cobby este vânzător la multe magazine din oraș.
 • O pisică a apărut în câteva episoade. Ea întotdeauna l-a speriat pe câinele mic. Oricât a încercat acesta să o sperie nu a reușit. Câinele mare latră o singură dată încât pisica se sperie instantaneu și cade, înmărmurită la pământ.
 • Vrăjitoarea cea rea (sau The Witch) este o vrăjitoare rea și pe deasupra flămândă se transformă într-o broască atunci când mănâncă pe cineva a apărut atunci când au fost invitați la masă cei doi câini și scufița roșie.Prima dată a mâncat-o pe bunica dar după ce a înghițit-o a reușit să scoată capul din stomacul ei dar nu pentru mult timp că a și înghițit-o ea însă tot scotea capul dând semne că vrea să iasă afară dar vrăjitoarea nici că nu voia s-o lase să iasă după aceea i-a înghițit pe scufița roșie și cei doi câini ai ei a trebuit să pună muștar și apoi să-i mănânce.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Poante[modificare | modificare sursă]

 • Când câinele mare tușește, din gura lui iese un știulete de porumb, probabil nedigerat.
 • Când câinele mic mănâncă ceva dezgustător spune "This tastes like ca-ca." ("Are gust de caca.")
 • Câinele mic este speriat de pisici în timp ce câinele mare scoate, indiferent, un lătrat iar pisica se prăbușește "înghețată" la pământ.
 • Când cei doi câini pleacă în afara orașului, câinele mic se bucură de peisaj, pe când câinele mare întreabă "unde e mâncarea".

Legături externe[modificare | modificare sursă]