Discuție Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2021

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Organizare[modificare sursă]

@NGC 54: Îți mulțumesc că ai acceptat să (co-)organizezi ediția 2021 a acestui concurs. Scriu mai jos câțiva pași care trebuie făcuți pentru a-l pune pe picioare. Te invit să ți-i alegi pe cei la care ai dori să lucrezi tu.

 1. de creat (inclusiv interwiki):
  1. pagina după modelul Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2020
  2. formatul după modelul Format:Wikimedia CEE Spring 2020
  3. sistemul de categorii după modelul Categorie:Wikimedia CEE Spring 2020
 2. de înscris rowiki la m:Wikimedia CEE Spring 2021/Participants
  1. de tradus regulile pentru a fi publicate la m:Wikimedia CEE Spring 2021/Rules#Romania & Moldova
 3. de creat lista de articole după modelul m:Wikimedia CEE Spring 2020/Structure/Romanian
  1. opțional, de inițiat o discuție la cafenea pentru a adăuga sau elimina articole
 4. de aflat premiile oferite de organizatorii internaționali și de anunțat
 5. de pregătit sitenotice și de publicat la 21 martie 00:01

După startul concursului vor urma alți pași, la care voi mai reveni. //  Gikü  vorbe  fapte  12 martie 2021 20:29 (EET)

@NGC 54: Ce zici? //  Gikü  vorbe  fapte  17 martie 2021 20:26 (EET)

Am pregătit totul în afară de sitenotice și deschiderea unei discuții la cafenea. //  Gikü  vorbe  fapte  19 martie 2021 15:45 (EET)

Premiu special pentru medicină[modificare sursă]

Dacă nu e nimeni împotrivă, voi anunța un nou premiu special, pentru cel mai mare punctaj obținut cu articole din medicină. Intenția e de a încuraja acoperirea pe Wikipedia a subiectelor de sănătate publică într-o perioadă pandemică. Premiul va constitui 50€ și voi scădea această sumă din premiul mare. Bugetul total rămâne neatins: 400€. La fel ca și la celelalte premii speciale, câștigătorul nu poate fi laureatul altui premiu. //  Gikü  vorbe  fapte  19 martie 2021 15:50 (EET)

@Gikü: Înțeleg că mai este doar o zi în care se mai pot schimba regulile concursului (câteva ore până la 21 martie 2021 00:00 EET). Din istoricul concursului în ultimii ani reiese că cel mai prolific „nou-venit” nu prea mai continuă pe wikipedia sau revine probabil la contul său mult mai vechi (de aceea am și pus anterior ghilimelele). Astfel se poate renunța la acest premiu în favoarea celui cu medicina sau se poate împărți în 2 părți egale sau în ale moduri - de ex. cel mai bine: premiul mare 180, diversitate 90, prolific 80 - rămâne pt medicină 50€.
Altă variantă este să nu se schimbe nimic, iar un Premiu despre Medicină poate fi organizat ulterior separat cu un grant pt. mai multe concursuri. În cadrul CEE Spring 2021 ar trebui scrise articole despre medicina Europei Centrale și de Est. Ori medicina este „cam” universală ca și matematica. Apropo, dacă tot discutăm de modificări pe ultima sută de milimetri: Se poate adăuga la regulamentul concursului o detaliere care ar implica ca articolele să nu conțină etichete de avertizare a unor probleme grave (nu toate din categorie); mă refer la etichete ca de exemplu {{Acuratețe}}, {{PDVN}} sau {{Surse primare}}. --Terraflorin (discuție) 20 martie 2021 08:27 (EET)
@Terraflorin: Mulțumesc pentru feedback. Cred că așa e, subiectele despre medicină este bine să fie abordate global, nu doar în cadrul Europei Centrale și de Est. Voi păstra status quo-ul deocamdată.
Articolele care conțin probleme grave sunt descalificate conform punctului „să fie redactate corect (vezi Wikipedia:Manual de stil)”. //  Gikü  vorbe  fapte  20 martie 2021 22:07 (EET)

Ucraina[modificare sursă]

Bună seara,

Sorry for writing in English, please feel free to translate :)

The Ukrainian community prepared the new article lists for CEE Spring this year. You can find our new top-100 list m:Wikimedia CEE Spring 2021/Structure/Ukraine (all suggestions are new compared to last year!) In addition, we have made two lists with gaps specifically for Romanian Wikipedia:

Please help us make this campaign successful, cover the red link gaps and improve the stubs about Ukraine in your wiki! — NickK (discuție) 10 aprilie 2021 23:26 (EEST)