Discuție Utilizator:Silenzio76/Arhiva 2010
Adăugare subiectNu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă. |
Bun venit!
[modificare sursă]Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.
În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Silenzio76/Arhiva 2010) în care să vă prezentați pe scurt activitatea la Wikipedia, dacă doriți.
Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.
Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect!
Puteți contribui și la alte proiecte ale Wikimediei: Wikționar, Wikimanuale, Wikiștiri, Wikicitat, Wikisursă. -- Comunitatea utilizatorilor 15 ianuarie 2010 21:19 (EET)
■ Nu ștergeți
[modificare sursă]Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Ramses cel Mare. Când ștergeți text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:
- Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
- Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
- Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
- Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.
Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim. ZOLTAN (discuție) 18 ianuarie 2010 21:01 (EET)
- Și eu vă rog să nu-mi mai ștergeți ceea ce scriu ... tocmai eram în curs de salvare în momentul în care ați intervenit ... Dacă considerați acele scribălituri articol ... nu mai modific nimic în acest articol. Acele expresii existente în articol sunt în limba română???Silenzio76 (discuție) 18 ianuarie 2010 21:37 (EET)
- Acum e mult mai bine. E posibil ca și eu să mă fi pripit, pentru a preîntâmpina asemenea incidente vă rog să completați descrierea modificărilor; dacă lucrați un timp mai îndelungat puneți la începutul articolului eticheta „dezvoltare” și timp de 24 de ore nimeni nu o să vă deranjeze cu modificări. Numai bine, --ZOLTAN (discuție) 18 ianuarie 2010 21:28 (EET)
- OK! Multumesc pentru sfaturi! Am nevoie de ele, fiind nou in domeniu! Cele bune!Silenzio76 (discuție) 18 ianuarie 2010 21:35 (EET)
- sunt deschis oricărei discuții legat de redactarea articolelor. În primă fază pun eu eticheta de care pomeneam, până mâine la aceeași oră, dacă doriți, puteți redacta nestingherit. Încă ceva: pentru a da de veste celui căruia îi adresați un răspuns, e bine să lăsați pe pagina destinatarului formatul „răspuns” sau să-i scrieți direct pe pagina lui de discuții, altfel riscați ca mesajul dumneavoastră să treacă neobservat.--ZOLTAN (discuție) 18 ianuarie 2010 21:43 (EET)
- Domnule Tăcere76(:-)), dacă doriți să lucrați mai departe fără ingerința unora, ștergeți formatul dezvoltare și imediat repuneți-o dumneavoastră cu salvaări intermediare. Spor la treabă, --ZOLTAN (discuție) 19 ianuarie 2010 21:04 (EET)
- sunt deschis oricărei discuții legat de redactarea articolelor. În primă fază pun eu eticheta de care pomeneam, până mâine la aceeași oră, dacă doriți, puteți redacta nestingherit. Încă ceva: pentru a da de veste celui căruia îi adresați un răspuns, e bine să lăsați pe pagina destinatarului formatul „răspuns” sau să-i scrieți direct pe pagina lui de discuții, altfel riscați ca mesajul dumneavoastră să treacă neobservat.--ZOLTAN (discuție) 18 ianuarie 2010 21:43 (EET)
- OK! Multumesc pentru sfaturi! Am nevoie de ele, fiind nou in domeniu! Cele bune!Silenzio76 (discuție) 18 ianuarie 2010 21:35 (EET)
- Acum e mult mai bine. E posibil ca și eu să mă fi pripit, pentru a preîntâmpina asemenea incidente vă rog să completați descrierea modificărilor; dacă lucrați un timp mai îndelungat puneți la începutul articolului eticheta „dezvoltare” și timp de 24 de ore nimeni nu o să vă deranjeze cu modificări. Numai bine, --ZOLTAN (discuție) 18 ianuarie 2010 21:28 (EET)
Ramses
[modificare sursă]Domnule Silenzio76, bună seara. Vă felicit pentru tot ce faceți la pagina lui Ramses al II-lea. Țineți-o tot așa. Păcat că nu apare în fiecare zii un nou contribuitor asemenea dumneavoastră. Cu bune gânduri, --ZOLTAN (discuție) 20 ianuarie 2010 22:51 (EET)
- Domnul meu, nici nu stiți cât mă chinuie tehnica asta :). De trei zile mă chinui să fac infoboxul faraonului să arate ca la pagina germană ... tare mi-a plăcut treaba aia a lor cu numele ... doresc să o introduc și eu, dar nu mă lasă lacunele-mi între ale IT-ului. Aș dori să aduc aceste informații în continuarea infoboxului creat deja pe o pagină în română.
- În altă ordine de idei, scopul meu era să mă ocup de romanticii poeți englezi. Am început cu Byron (încă nu este articolul cum l-aș dori) și voiam să continui zilele astea cu Shelley ... dar dracu' m-a pus să mă uit la acel articol cu Ramses al II-lea (apropo, nu știu nici să schimb titlul aricolului, cred că Ramses cel Mare ar trebui înlocuit cu Ramses al II-lea) și oripilat de acele scribălituri mi-am spus că trebuie să iau atitudine.
- Nu am prins nici chestia cu răspunsul :) Sunt unii mai grei de cap :) Cele bune! Silenzio76 (discuție) 20 ianuarie 2010 23:22 (EET)
- Ca să schimbați titlul articolului dați clic pe al cincilea buton de sus, redenumește.— Ionutzmovie discută 20 ianuarie 2010 23:46 (EET)
- How easy is that! :)) Merci mult! Silenzio76 (discuție) 20 ianuarie 2010 23:49 (EET)
- Pentru baroneasa Angelica lăptăreasa falimentară (de fapt, un personaj extrem de controversat) puteți vota aici--ZOLTAN (discuție) 4 februarie 2010 23:56 (EET)
- Așa Zoltan, adună voturi. Bună treabă.--Lerman Kruger (discuție) 5 februarie 2010 00:17 (EET)
- Pe mine m-a adunat contra :))Silenzio76 (discuție) 5 februarie 2010 00:21 (EET)
re:Shelley
[modificare sursă]Imaginea cu piatra lui funerară nu era la commons. Wikipedia are un loc unde poți încărca doar imagini libere, Wikimedia Commons. Imaginile libere sunt cele create de tine, sau cele care sunt făcute de la 70 de ani de la moartea autorului fotografiei sau de la 100 de ani de la moartea celui căruia i s-a facut fotografia, și alte cazuri speciale (de exemplu poți încărca imagini daca au licențe CC-BY-SA,CC-BY,GFDL, autorul a renuntat la drepturi; imaginile trebuie să aibă permisiune de reutilizare comercială) Această imagine nu era la Commons, era încărcată doar pe Wikipedia engleză. Fiindcă avea licența corect completată, am copiat-o la commons folosit o unealta care mută imaginile de pe wikipedii la commons, astfel incat fiecare enciclopedie sa le folosească în comun, astfel economisindu-se spatiu. Apropo, felicitări pentru articol.— Ionutzmovie discută 14 februarie 2010 20:55 (EET)
M-am ocupat de imaginea lui Thomas Medwin.— Ionutzmovie discută 14 februarie 2010 22:43 (EET)
Fie ca această sărbătoare să-ți aducă bucurie și căldură în suflet ție și familiei tale
Hristos a înviat!
Zoltán
Explicație
[modificare sursă]Având în vedere comentariul dv. de aici, vreau să vă spun că, în decursul anilor au fost mai multe discuții privind acțiunile începătorilor care aveau sau nu perspectivă din punct de vedere al Wikipediei. Aproape toți administratorii angajați în patrula schimbărilor recente (adică cei tracasați de anumiți începători) și-au exprimat în aceste discuții părerea să se strângă șurubul. S-a opus însă AdiJapan, deoarece pe el personal îl interesează să dea lecții de limbă, ortografie și punctuație. Noi, ăștilalți, am luat exemplu de la el, dar, deoarece noi scriem și articole (el nu scrie), nu avem timp de finețuri. Este interesantă contradicția lui AdiJapan: afirmă că aici scopul suprem este scrierea „enciclopediei”, dar în practică nu scrie, ci dă lecții începătorilor, și are nevoie de ei, tocmai ca să aibă cui da aceste lecții.
Bun, mă gândesc să recomand celor care sunt ocupați, să nu-și consume timpul cu chestiuni ca cea de la care a pornit disputa. Deoarece v-ați exprimat poziția, sunteți dispus să faceți și ceva concret, mai exact să vă ocupați dv. să dați răspunsuri celor mai puțin instruiți, degrevând pe ceilalți? Așa, ați face-o conform vederilor dv. --Turbojet 17 aprilie 2010 18:09 (EEST)
- Domnul meu, în limita timpului disponibil, mai încerc să fac și lucruri concrete! M-aș putea angaja și la exercițiul propus de dumneavoastră, dar mă tem, că datorită lipsei de experiență, nu dețin toate răspunsurile! Dacă comunitatea experimentată îmi acordă sprijinul, aș spune: de ce nu?--Silenzio 18 aprilie 2010 16:10 (EEST)
- Păi atunci să așteptăm până acumulați suficientă experiență, înclusiv în chestiunea în care v-ați exprimat. --Turbojet 21 aprilie 2010 21:55 (EEST)
- Exact despre asta vorbeam, aroganța care vă stăpânește. Și senzația, că dețineți dreptul de a trimite pe oricine, în orice condiții, la colț. Bunul simț este un dar care unii îl au, iar alții ... nu vor să-i "experimenteze" sensul. Dreptul la exprimare, îl dețin, ca simplu cetățean a unui stat civilizat și democratic! Nu am nevoie de sfatul sau acceptul d-voastră ... Înțelegeți termenii: democrație? civilizație? Se învață și la Poli :) ... Garantat. Acolo am absolvit și eu. --Silenzio 22 aprilie 2010 03:29 (EEST)
- Păi atunci să așteptăm până acumulați suficientă experiență, înclusiv în chestiunea în care v-ați exprimat. --Turbojet 21 aprilie 2010 21:55 (EEST)
Fără atacuri la persoană!
[modificare sursă]La Wikipedia sunt interzise atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru atacuri personale la adresa altor contribuitori. Vă rog să comentați conținutul și să nu jigniți utilizatorii; atacurile la persoană fac rău comunității și proiectului. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. Vă mulțumesc.
La termenul „aroganță” mă refer. Eu nu am folosit astfel de termeni.
În plus, Wikipedia nu este o democraţie, iar la civilizație vă rog să mai meditați, vedeți avertismentul de mai sus. Civilizație nu înseamnă egalitarism. La ce a dus egalitarismul dintre elita intelectuală și cei mai puțin educați s-a văzut în comunism. --Turbojet 22 aprilie 2010 11:47 (EEST)
- Domn profesor, aveți stil :)) ... Dumneavoastră jigniți (vedeți două comentarii mai sus, ș.a.), ca mai apoi să-mi săriți în cap cu niște reguli, cărora se pare nu le înțelegeți adâncimea (la democrația Wikipediei, mă refer aici, în special). Comportament tipic "elitei intelectuale" române! Termenul folosit, aroganța, nu era un epitet, ci este un fapt ... ori vi-l asumați, ori renunțați a vă mai comporta ca atare! Ar fi mult mai bine pentru Wikipedia Română. Toate bune, că încep, iarăși, să-mi aduc aminte de ce am ales să muncesc pe alte meleaguri! --Silenzio 24 aprilie 2010 23:44 (EEST)
- Ba, dv. e foarte clar că m-ați jignit pe mine, acum și în reluare, dar cu ce v-am jignit eu? Citați-mi exact cuvintele mele. --Turbojet 25 aprilie 2010 22:08 (EEST)
- Păi atunci să așteptăm până acumulați suficientă experiență, inclusiv în chestiunea în care v-ați exprimat, si mai exact ... inclusiv în chestiunea în care v-ați exprimat! Cum se traduce asta? (Esti prea prost sa-ti dai cu parerea? Sau? Ce este cu acest pumn in gura?)
- Ba, dv. e foarte clar că m-ați jignit pe mine, acum și în reluare, dar cu ce v-am jignit eu? Citați-mi exact cuvintele mele. --Turbojet 25 aprilie 2010 22:08 (EEST)
- Sincer, nu doresc sa mai bat apa in piua! De asemenea, recitind, (si citind si alte discutii de ale dumneavoastra pe paginile de discutii), mi-e clar ca am exagerat! IMI CER SCUZE! Avem, oricum, viziuni diferite despre cum ne comportam cu cei mai putin educati! Cele bune! --Silenzio 30 aprilie 2010 22:51 (EEST)
- În urma unor discuții recente din pagina de reclamații îmi retrag scuzele ... Unii nu se dezic. Dețin adevărul sub formă absolută.--Silenzio76 (discuție) 20 iunie 2010 04:25 (EEST)
- „Ești prea prost să-ți dai cu părerea”. Am uitat că românii nu se pot dezobișnui, nici pe alte meleaguri, de obiceiul de a „traduce” ce spune interlocutorul în cuvinte cât mai jignitoare și de a reacționa conform acestei „traduceri”, nu conform textului original. Este greșit a confunda inteligența cu bagajul de cunoștințe și experiență. Un student nu este prost pentru că n-a auzit de o anumită teoremă.
- Wikipedia în limba română diferă mult de altele. La „Explicație” am început cu recomandarea să luați la cunoștință problemele de care s-a lovit comunitatea în decursul timpului în legătură cu utilizatorii care creau doar probleme pe Wikipedia. Probabil nu le-ați găsit înainte de a discuta. Toți cereau protejări excesive, blocări „on sight” și alte acțiuni similare, care demonstrau exasperarea lor față de acțiunile unui anumit gen de utilizatori.
- Este surprinzător cum la numărul de articole pe care îl are Wikipedia în limba română, are așa de puțini colaboratori activi, adică care scriu efectiv articole. Doar cca. 20 de oameni fac asta, restul doar mai pun o virgulă, o categorie etc., iar foarte mulți creează numai probleme, dând de lucru administratorilor, care trebuie să deretice (aceasta este cea mai bună caracterizare a muncii de administrator) după ei, în loc să aibă și ei timp să dezvolte Wikipedia. Aceste persoane active trebuie lăsate în pace, nu să veniți dv., să-i tracasați cu political correctness. Este ca atunci când ceri femeii care a spălat pe jos să fie politicoasă cu cel ce a lipăit unde ea a spălat. Asta am încercat să vă spun, dar dv. erați sigur că dreptatea era de partea dv. V-am propus să preluați dv. sarcina ucigătoare de a explica în mod „politicos”. Zic „ucigătoare”, că dacă explici detaliat și politicos, nu mai ai timp de articole, cum n-are timp AdiJapan. Normal că puteați îndeplini sarcina doar dacă aveați experiență, de exemplu de pe Wikipedia în limba engleză, așa că v-am oferit ocazia să-mi spuneți: „păi eu știu altfel de pe en:wp”. Dv. însă ați confirmat că nu aveați experiența necesară, iar atunci, eu v-am spus că vă mai trebuie ceva timp pentru a acumula experiența generală pe Wikipedia și experiența specială datorită partricularităților apeciale ale Wikipediei în limba română. Experiența dv. de viață într-o țară diferită de România nu vă dă informații despre problemele speciale ale Wikipediei în limba română. Admonestarea de către dv. a administratorilor respectivi (eventual și a mea) a fost nepotrivită din perspectiva necesităților Wikipediei, acelea de a se scrie articole și a se păstra curățenia paginilor. Cum s-a spus, Wikipedia nu este un sit de socializare, întrajutorare în educare etc. Celor care nu vorbesc/scriu destul de bine pentru a scrie articole trebuie să li se spună situația, că nu avem oameni care să vină să curețe după ei. Și nu avem timp nici să le explicăm pe larg, cum o fac eu acum pentru dv., sacrificându-mi o oră de lucru. De ce o sacrific? Ca să protejez pe ceilalți administratori de alte acțiuni similare. Repet: persoanele care lucrează pe Wikipedia în limba română (administratori și persoane care scriu conținut în articole) trebuie protejate față de cele care nu prezintă perspectivă, adică nu exprimă bine, nu contribuie în articole etc. Vedeți partea cui o luați, în interesul Wikipediei. Cele bune. --Turbojet 1 mai 2010 15:19 (EEST)
- 1. Românul e român, oriunde s-ar afla! Doar nu e cameleon. :)) Unde să mai punem, că interlocutorul dumneavoastră, nu e "bași" român! Am prostul obicei, de a o da în extreme, să clarific lucrurile ... și se pare că dau cu oiștea în gard! Dar e doar prostie, nu românism! Și apropo, mă dezgustă faptul cum ne desconsiderăm națiunea, toată ziua, pe mai toate canalele media, și ce e mai trist, și pe posturile media naționale! "Românul în sus, românul în jos!", "Ca la noi la nimeni!", Trăim în România, și asta ne ocupă tot timpul!", etc. Deja a devenit o cultură și asta e trist! Am fi niște ființe extraordinare, dacă ne-am debarasa de acest prost obicei, de a ne desconsidera! Trebuie să începem să conviețuim cu noi înșine și cu sinceritate să ne acceptăm minusurile și plusurile! Ca oricare altă națiune de pe această strâmtă planetă suntem și cu bune și cu rele!
- 2. Dacă nu ar exista mizeria și cei ce o produc, femeia de servici ar rămâne fără servici și implicit, fără pâine ... Apropo de asta, vin cu un exemplu din scurta mea experiență pe Wikipedia! Am întâlnit la un moment dat un articol scris într-un mod pueril, agramat, cu o traducere foarte slabă și bineînțeles o documentare catastrofală! Deși nu mă interesa subiectul, m-am apucat să-l rescriu, deoarece era o rușine enciclopedică! Acum întrebare este: Cum apreciem aportul celui ce a scris articolul inițial? Personal, consider, că a avut un aport pozitiv! Dacă nu exista munca lui inițială, făcută într-un mod discutabil, Wikipedia română nu deținea, poate, încă, acel articol!
- Tocmai, am văzut un alt articol despre Stația de epurare de la Glina. Autorul, din câte se pare, nu deține nici limbajul tehnic, specific domeniului, nici cunoștiințele necesare. Este apreciabil "curajul" de a iniția articolul. Dar, după cele spuse de dumneavoastră, mai sus, în calitate de specialist în probleme de alimentări și apă și canalizare ar trebui să-l iau pe domnul autor la "împins vagoane". "Domnule ce te bagi unde nu-ți fierbe oala?", "De ce faci mizerie?", "Stai în banca dumitale!" :)
- Cer scuze autorului că îl folosesc drept exemplu "negativ"! Dar acest articol este de actualitate!
- 3. Domnule profesor, această discuție a pornit de la "admonestarea" unui utilizator pentru faptul că dădea sfaturi unui alt utilizator despre modul cum își educă copii. Pentru a-mi exprima părerea în acea chestiune, consider că nu am nevoie de experiență pe Wikipedia! Și continui să susțin că acele remarci au depășit o anumită limită! Cele bune! --Silenzio 2 mai 2010 19:58 (EEST)
- Este surprinzător cum la numărul de articole pe care îl are Wikipedia în limba română, are așa de puțini colaboratori activi, adică care scriu efectiv articole. Doar cca. 20 de oameni fac asta, restul doar mai pun o virgulă, o categorie etc., iar foarte mulți creează numai probleme, dând de lucru administratorilor, care trebuie să deretice (aceasta este cea mai bună caracterizare a muncii de administrator) după ei, în loc să aibă și ei timp să dezvolte Wikipedia. Aceste persoane active trebuie lăsate în pace, nu să veniți dv., să-i tracasați cu political correctness. Este ca atunci când ceri femeii care a spălat pe jos să fie politicoasă cu cel ce a lipăit unde ea a spălat. Asta am încercat să vă spun, dar dv. erați sigur că dreptatea era de partea dv. V-am propus să preluați dv. sarcina ucigătoare de a explica în mod „politicos”. Zic „ucigătoare”, că dacă explici detaliat și politicos, nu mai ai timp de articole, cum n-are timp AdiJapan. Normal că puteați îndeplini sarcina doar dacă aveați experiență, de exemplu de pe Wikipedia în limba engleză, așa că v-am oferit ocazia să-mi spuneți: „păi eu știu altfel de pe en:wp”. Dv. însă ați confirmat că nu aveați experiența necesară, iar atunci, eu v-am spus că vă mai trebuie ceva timp pentru a acumula experiența generală pe Wikipedia și experiența specială datorită partricularităților apeciale ale Wikipediei în limba română. Experiența dv. de viață într-o țară diferită de România nu vă dă informații despre problemele speciale ale Wikipediei în limba română. Admonestarea de către dv. a administratorilor respectivi (eventual și a mea) a fost nepotrivită din perspectiva necesităților Wikipediei, acelea de a se scrie articole și a se păstra curățenia paginilor. Cum s-a spus, Wikipedia nu este un sit de socializare, întrajutorare în educare etc. Celor care nu vorbesc/scriu destul de bine pentru a scrie articole trebuie să li se spună situația, că nu avem oameni care să vină să curețe după ei. Și nu avem timp nici să le explicăm pe larg, cum o fac eu acum pentru dv., sacrificându-mi o oră de lucru. De ce o sacrific? Ca să protejez pe ceilalți administratori de alte acțiuni similare. Repet: persoanele care lucrează pe Wikipedia în limba română (administratori și persoane care scriu conținut în articole) trebuie protejate față de cele care nu prezintă perspectivă, adică nu exprimă bine, nu contribuie în articole etc. Vedeți partea cui o luați, în interesul Wikipediei. Cele bune. --Turbojet 1 mai 2010 15:19 (EEST)
Sistemul electoral britanic
[modificare sursă]Stimat domn,
Vă mulțumesc pentru mesajul Dvs., exprimând opinia că formularea:
- căci sistemul electoral britanic este astfel conceput ca alegătorii să decidă în mod direct și nemijlocit nu numai majoritatea parlamentară, ci întreg cabinetul, în frunte cu prim-ministrul. În cazul când nici un partid nu câștigă majoritatea absolută a locurilor în parlament, această procedură simplă nu este aplicabilă...
- căci sistemul electoral britanic este astfel conceput ca alegătorii să decidă în mod direct și nemijlocit nu numai majoritatea parlamentară, ci întreg cabinetul, în frunte cu prim-ministrul. În cazul când nici un partid nu câștigă majoritatea absolută a locurilor în parlament, această procedură simplă nu este aplicabilă...
conține informații eronate, dar în special vă mulțumesc pentru argumentele în favoarea acestei idei:
- Alegătorii britanici aleg reprezentanții partidelor prin vot uninominal. Dar, deoarece, la ei funcționează tactica "guvernului din umbră", la partidul aflat în opoziție, ei au posibilitatea să cunoască pe ce oameni mizează fiecare partid în parte,
- Alegătorii britanici aleg reprezentanții partidelor prin vot uninominal. Dar, deoarece, la ei funcționează tactica "guvernului din umbră", la partidul aflat în opoziție, ei au posibilitatea să cunoască pe ce oameni mizează fiecare partid în parte,
pentru că este exact ceea ce am avut eu în vedere când am scris rândurile respective. Întâmplarea face însă ca eu să nu fiu autorul acestei idei--cu ani în urmă, am auzit-o de la profesorul de drept constituțional Ion Deleanu [1], fost judecător la Curtea Constituțională a României și autor al Constituției României din 1991, cu părțile ei bune sau rele. (Probabil că i se poate da credit, dacă nu pentru constituție, cel puțin pentru această simplă informație de drept constituțional.) Din păcate nu vă pot da o referință scrisă, nici una pe internet. De aceea vă rog să luați în considerare ideea pe care ați enunțat-o--că guvernul este votat direct din urne, nu pentru că alegătorul ar vota pentru persoana primului ministru, ci datorită existenței instituției „shadow government”.
Cred că formularea „alegătorul poate decide..." exprimă clar ideea că el/ea nu votează pentru persoana prim-ministrului. Din contră, formularea alegătorul alege/votează...” ar exprima ideea de mai sus, legată de persoana primului ministru. Cu toate acestea, în urma mesajului Dvs., am introdus o notă de subsol în care am încercat să explic mecanismul prin care se realizează votarea cabinetului de către alegător. Vă rog să îmi permiteți să cred în continuare că, în cazul acestui mecanism, și în aceste condiții, formularea „direct și nemijlocit” este valabilă.
Aș fi onorat dacă m-ați informa în legătură cu decizia Dvs. legată de această formulare. Ea mi se pare corectă, și sunt în continuare foarte interesat ca ea să rămână în text așa cum este, sau cel puțin cel puțin într-o formă foarte asemănătoare.
Al Dvs.,
Nerissa-Marie (discuție) 15 mai 2010 06:31 (EEST)
Evaluare
[modificare sursă]Stimat domn,
Sunt foarte fericit că rândurile mele au avut un efect ilar, deconectant, însă vă asigur că există un mesaj mai degrabă clar în ele. Cu toate acestea, eu sunt mai degrabă adeptul maximei Castigat ridendo mores decât a expresiei românești a spune cuiva verde-n față etc, pentru că, e.g., dacă cineva își exprimă în mod stentorial punctul de vedere, cu multe semne de exclamații și virgule, se poate presupune că ideea nu e suficient de gândită, de coaptă, de matură... Faceți cum credeți.
Mă bucur că am reușit, în urma eforturilor comune, să găsim le mot juste pentru articolul cu alegerile. El arată bine, zic eu. Se mai pot scrie și alte lucruri, dar în mod necesar trebuie să introducem, după 27 mai, rezultatul alegerilor parțiale din circumscripția Thirsk și Malton.
Primiți, vă rog, asigurarea celor mai alese sentimente, Nerissa-Marie (discuție) 16 mai 2010 07:04 (EEST)
Sărbători fericite!
[modificare sursă]Stimat domn,
Vă rog să primiți urările mele sincere de sănătate și belșug cu ocazia Crăciunului și Anului Nou!
Îmi pare sincer rău că nu reușiți să vedeți partea bună a acestei inițiative care pune în legătură oamenii din toată lumea. Continui să cred că corespondența noastră din mai a fost rodnică și sper din toată inima ca eu să nu fiu una din cele două persoane la care vă referiți în pagina de utilizator ca fiind retrograde și abuzive. Am râs când am văzut evaluarea mea la rubrica „Haz de necaz la Wikipedia”--pentru că de fapt acesta a fost unul din scopurile ei--să mai râdem nițel, dacă e voie de la stăpânire. Cu toate acestea, cel mai mult am râs de panseul de la fosta rubrică „Din puțul gândirii”: „Nu-ți pune mintea cu prostul, că are mintea odihnită.” Zile în șir m-am gândit să vă replic, dar nu am găsit momentul potrivit. Dacă o fac acum, este pentru ca să vă sugerez, în mod serios și respectuos, că contribuția Dvs. este importantă la Wikirom și că sper să nu renunțați la a mai contribui aici.
Adevărul este, stimat domn, că peste tot în lume se vor găsi oameni posaci sau dezagreabili, și România nu face excepție, dimpotrivă: comunismul a trecut peste ei/ele ca un tăvălug și le-a distrus orice plăcere de viață. Consider o normă de viață absolut elementară renunțarea la a lupta cu fiecare moară de vânt care îmi iese în cale și, la fel ca „prostul” din cugetarea Dvs. încerc pe cât posibil să nu-mi pun mintea cu dânșii, păstrându-mi-o odihnită, pentru o muncă utilă și plăcută în cadrul Wikipediei. Uneori respectivele persoane chiar se întâmplă să aibă dreptate, în ciuda stilului „Neandertal” pe care îl arborează în virtutea inerției.
Trebuie să recunosc că și eu văd stări de lucruri nepotrivite aici, cu toate acestea nu pot să mă împiedic să nu remarc gradul de libertate sensibil mai ridicat aici, în comparație cu munca de birou, de exemplu. E adevărat că aici totul e benevol, dar cele mai multe lucruri plăcute sunt gratuite, dacă ne gândim bine...
Vă rog să mă iertați că m-am întins la vorbă. Vă mulțumesc pentru cugetarea din fosta rubrică „Din puțul gândirii” și îmi permit să vă propun și eu o cugetare: Trebuie să ne bucurăm înainte de a avea un motiv serios, pentru a ne asigura că ne-am bucurat vreodată. (Beaumarchais).
Multă sănătate și un car de haz de sărbători!
Nerissa-Marie (discuție) 21 decembrie 2010 15:06 (EET)
FC UTA Arad
[modificare sursă]Nu doriți să scrieți și despre foștii mari jucători ai echipei? :) Puteți folosi datele din această pagină pentru statisticile jucătorilor.— Ionutzmovie discută 5 ianuarie 2011 00:33 (EET)