Discuție Utilizator:Oboyan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai fructuoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Bookshelf-40x20 grey.svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
U+26A0.svg
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Internet-group-chat.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Info-icon.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Art of Bookbinding p048 Book with map.png
Cum să creați propriul articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Crystal Clear app Startup Wizard.png
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Black check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Accessories-text-editor.png
Groapa cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
AB-Autobahnkiosk.svg
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Oboyan) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.-- Comunitatea utilizatorilor 2 ianuarie 2013 12:56 (EET)

Referințe[modificare sursă]

Salut, referitor la modificările făcute la articolul Avram Iancu, ar fi bine de adăugat referințe din lucrăile lui Vasile Macarie Moldovan pentru că altfel alți editori vă pot șterge ceea ce ați scris pe motiv de "parere personala". -- Numai bine, Saturnian (discuție) 3 ianuarie 2013 18:12 (EET)

Bună ziua. Vă rog să reveniți asupra ștergerii acestui citat din text.
„Frațiloru! Credeti noa, quo noi préluminatu vedem, si présolide credemu quo in esse dóa patrie sorori Magiarulu de esistentia [existență, n. ed.] si venitoriu [viitor, n. ed.] nu pote vorbi fara Romanu, nici Romanulu fara Magiaru.”
—Scrisoarea lui Avram Iancu către ofițerul revoluționar maghiar Iosif Simonffy, Câmpeni, 27 iunie 1849.[1]
Multe salutări, --Mihai Andrei (discuție) 5 ianuarie 2013 15:29 (EET)
  1. ^ Melinda Mitu, Ovidiu Muntean, Rememorând Revoluția. 1848-1849, Cluj 2008, pag. 16.
Probabil a fost scos din greșeală. -- Saturnian (discuție) 5 ianuarie 2013 15:51 (EET)
Stimate coleg Mihai Andrei, te rog să citești articolul despre AI așa cum e el acum, unde am adus dovezi numeroase și importante legate corespondența lui AI cu colonelul respectiv. Dacă consideri relevant acest citat, te rog să îi găsești un loc potrivit în articol. Dacă o faci, ar fi bine să îi adaptezi forma la regulile gramaticale și exprimarea modernă în limba română, pentru că 99% dintre cititori nu vor înțelege nimic din actuala formă de scriere. Nu l-am șters tendențios, ci pentru că pur și simplu nu îi mai vedeam locul, iar grija față de noi, ca români, față de propriile noastre valori, e mai importantă decât grija față de "sentimentele" altora, care nu mor de grija și de dorul nostru. Cu respect, --Oboyan (discuție) 5 ianuarie 2013 16:20 (EET)
Stimate domnule Oboyan, Amicus Plato, sed magis amica veritas. Valorile nu au etnie, așa încât nu pot subscrie la un antagonism între "valorile noastre" și "valorile lor". Apreciez munca dumneavoastră tocmai pentru că văd că lucrați acribic și nu pe povești. Vă rog însă să respectați standardele acestui proiect, care pune mare preț pe surse și pe verificabilitate, adică pe informația seacă, lăsând interpretarea la aprecierea cititorului. Alte proiecte respectabile, cum ar fi enciclopediaromana.ro, au drept priorități alte imperative. În orice caz, atât acel proiect, cât și acesta, servesc deopotrivă lărgirii de orizont. Vă rog așadar să înțelegeți că Wikipedia nu lucrează împotriva cuiva, ci pentru informarea tuturor. Numai bine, --Mihai Andrei (discuție) 5 ianuarie 2013 17:06 (EET)