Discuție Utilizator:Nihil scimus

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 3 ani de Nihil scimus în subiectul 1848
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Nihil scimus) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 2 septembrie 2017 17:30 (EEST)

1848[modificare sursă]

Eu nu am vazut in nicio publicatie ce spuneti dv. Imaginea color apare pe coperta lui Ion Frunzetti - Pictorii revolutionari de la 1848 din 1988. In interiorul cartii apare in schimb imaginea alb/negru a lucrarii. Daca la fotografia alb/negru spune ce este, la coperta nu spune. Am sase-sapte carti de baza din strimul lui Tgeorgescu despre acea epoca si nu apare in niciuna imaginea asta color. Dv ati vazut-o la Academie in original? Cele doua sunt foarte diferite. Nu spune niciun analist critic ca lucrarea ar fi fost facuta in mai multe variante si nici macar daca a fost litografiata. Am citit tot. Cel mai probabil imaginea lui Frunzetti de pe coperta este o "varianta" facuta ptr publicarea cartii. Eu nu am evidența palpabila printr-o afirmatie sau a unei publicari a ei de cineva intr-o sursa de incredere. Dovediti dv prin surse nu prin propria opinie si voi fi de acord. ...Asybarisaport 11 iunie 2020 18:58 (EEST)Răspunde

Salutări Asybaris! Nu am nici-o opinie, sincer vorbind, deoarece nu pot fi absolut sigur că varianta văzută acum vre-o zece ani la Academie este "singurul" și "autenticul" original. Poate că tot o copie (veche) era? În orice caz, Alex:D aici [1] dă o variantă "galbenă" din Lupta intregului popor, nr. 2/1988 (care pare a fi la fel "de încredere" precum lucrarea lui Ion Frunzetti) a acuarelei [2] pe care ați scos-o fiindcă nu are referințe serioase, dar pe care am mai văzut-o în alte lucrări cu mențiunea "Editura Meridiane" (unde lucra Ion Frunzetti). Această variantă cu mai multe jobenuri a fost introdusă și de Bogdan aici [3] dar tot fără sursă. Înafara Wikipediei, mai sunt zeci de alte variante, majoritatea color. Este oare posibil ca atât în trecutul mai îndepărtat, cât și mai recent, să se fi publicat exemplare mai scumpe color și mai ieftine alb/negru? Nu prea înțeleg de ce varianta din lucrarea lui Ion Frunzetti ar fi mai de încredere decât cea din Lupta intregului popor? Dintr-un punct de vedere strict grafic, mi se pare neverosimil ca acuarelistul Costache (sau Costin) Petrescu să se fi străduit să realizeze pentru început o operă atât de "cețoasă" cu atâtea nuanțe cenușii, ca mai apoi să refacă (el sau alții?) o variantă mai precisă și în culori? Mai probabil mi se pare că Frunzetti, cu mijloacele tehnice de la "Meridiane" așa cum erau în "Epoca de Aur", să fi reprodus în alb și negru o acuarelă cu mai puține jobenuri, dar tot color. Desigur, mă pot înșela. Date fiind moravurile din "Epoca de Aur" este chiar posibil ca varianta cu mai puține jobenuri să-i fi fost impusă lui Frunzetti fiindcă în acea epocă jobenul era simbolul burgheziei și al capitalismului! Mai știi? Ar merita cercetări. --Nihil scimus (discuție) 12 iunie 2020 13:03 (EEST)Răspunde