Discuție Utilizator:Marius28

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 7 ani de Strainu în subiectul Propunere pentru ștergere a paginii Anca Sârghie

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Marius28) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect! 4 august 2008 11:50 (EEST)

Câți ani aveați în 1959? (vă rog să luați în serios întrebarea) //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 28 iunie 2009, 22:29 (EET)

Stimate Domn, fotografia a fost facuta in anul 1959. Eu, fiul compozitorului Sirghie Gheorghe am scanat aceasta fotografie si am incarcat-o pe Wikipedia. Sunt bucuros ca sunteti vigilent si tocmai de aceea astept cu interes sa-mi spuneti ce anume trebuie sa trec la data....Data cand am scanat fotografia?...Astept sugestii. Multumesc anticipat !
Există trei lucruri pe care trebuie să le schimbați în descrierea fișierului Maior Sirghie Gheorghe fata.JPG:
  1. Sursa: Dvs. ați decis să lăsați self-made. Din engleză, asta înseamnă făcută de mine, or dvs. nu aveați anii corespunzători pe vremurile celea și nu ați putut-o face (de aceea v-am și întrebat mai sus câți ani aveți).
  2. Autor: Iarăși, nu dvs. sunteți autorul. Dvs. doar ați scanat fotografia făcută de altcineva.
  3. Licență: Fiindcă nu dvs. sunteți autorul fotografiei, nu puteți hotărî de sine stătător ce licență veți atribui imaginii, doar dacă n-ați moștenit cumva drepturile de autor asupra ei.
Aștept un feedback din partea dvs. și sper să putem colabora pentru ca, până la urmă, să decidem împreună soarta imaginii pe wiki. //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 28 iunie 2009, 23:13 (EET)

Deci,mie mi se apre absurd ceea ce se intimpla. Tatalui meu i-a fost facuta aceasta fotografie in cadrul unitatii militare de catre o persoana care se ocupa cu fotografierea, persoana despre care nu mai stie nimeni nimic de zeci de ani- era probabil fotograful unitatii, un prestator de servicii daca vreti, care nu avea nici un drept de autor asupra respectivei fotografii. Fotografia i-a fost remisa tatalui meu care a pastrat-o in albumul de familie. Dupa moartea lui, normal ca aceasta apartine familiei.E dreptul nostru sa o folosim asa cum se cuvine pentru a-i cinsti memoria...V-am rugat sa-mi sugerati ce anume ati face in locul meu, dar nu am primit un raspuns in acest sens. Din cate inteleg ar trebui sa aflu cine a facut aceasta fotografie in 1959 iar pentru asta ar trebui sa "dezgrop mortii" pentru a pune aici probabil numele unui soldat sau plutonier de care nu se mai stie nimic....La ce serveste toata chestia asta?...Sincer...unele lucruri mi se par absurde. Mai am niste fotografii de la inceputul secolului cu parintii lui...Ce ar trebui sa fac?....Sa-l caut pe nenea ala care avea un aparat cu trepied,cu placi fotografice, sa aflu unde este ingropat si sa-l trec ca si autor, sau fiind fotografii de familie sa subintelegem ca avem drept deplin asupra lor si le putem pune la dispozitia publicului?... Va astept si eu cu precizari, foarte tinere Domn...

Se pare că totul e în ordine acum. Am modificat câmpurile Sursa și Autor, iar modificarea licenței de către dvs. este cât se poate de potrivită în acest caz.
Până la urmă, drepturile de autor aparțineau tatălui dvs., fiind moștenite de dvs. la decesul lui. Acum ați eliberat imaginea în DP, ceea ce reprezintă soluția optimă în cazul nostru.
Să știți că și mie îmi displace birocrația cu care trebuie să facem management în imagini, întrucât oricum nu avem statut juridic în România și, la toate porcăriile care se întâmplă pe internet (postarea unor poze aflate sub copyright de către site-urile de știri, de exemplu), o imagine uitată pe wiki n-ar trebui să însemne nimic. Totuși, fiindcă ne-am pornit și, în particular, m-am pornit pe calea asta, trebuie să o ducem până la capăt.
Vă urez spor la scris în continuare și mai comunicăm! //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 29 iunie 2009, 13:38 (EET)

OK. Multumesc! Mi se pare mult mai constructiva ultima abordare. Sincer sa fiu, doresc sa mai adaug cateva fotografii din activitate, am si un articol recent dintr-un ziar, dar dorinta mea era sa le pun ca linkuri, de asa maniera incat sa nu incarc pagina de fotografii numai ca editorul acesta este ingrozitor de greoi. Daca aveti vreo idee, cum pot sa fac acest lucru intr-o maniera simpla si eleganta va astept cu un sfat. Multumesc anticipat !


Fără atacuri la persoană![modificare sursă]

La Wikipedia sunt interzise atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru atacuri personale la adresa altor contribuitori. Vă rog să comentați conținutul și să nu jigniți utilizatorii; atacurile la persoană fac rău comunității și proiectului. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. Vă mulțumesc. Este vorba despre modul în care ați ales să discutați cu Andrei Stroe. -- Victor Blacus (discuție) 15 octombrie 2010 18:51 (EEST)Răspunde

Bună seara. Ceea ce am criticat este acțiunea și atitudinea, nu persoana. Vi se pare normal să ștergi un articol la care s-a muncit extrem de mult fără să încerci să îndrumi, dacă ești administrator? Normal este să lași o explicație, să spui ce este greșit și ce e bine iar dacă observi că persoana nu înțelege să facă aceste modificari, atunci poate urma ștergerea. Noi, începatorii, avem nevoie de îndrumare nu de exces de zel. În felul acesta cred eu că vom avea mai mult de câstigat cu toții. Vom reface materialul și-l vom republica așteptând o atitudine concilianta și nu o șterge rapidă, fără explicații. Dacă cineva se simte lezat, noi ne cerem scuze dar așteptăm să fim tratați cu respect pentru efortul depus.--Sîrghie Marius Condrat 15 octombrie 2010 19:41 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Anca Sârghie[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Anca Sârghie creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Anca Sârghie până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎20 septembrie 2016 13:58 (EEST)Răspunde