Discuție Utilizator:Endriu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 12 ani de Andrei Stroe în subiectul Problemă cu sursa fișierului Biserica cu ceas.jpg

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Endriu) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! — AdiJapan  26 ianuarie 2007 09:45 (EET)Răspunde

Sursa/drepturile de autor ale imaginii Manastirea Voronet.jpg[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia imaginea Manastirea Voronet.jpg fără a preciza provenienţa. Pe pagina imaginii nu se specifică cine a creat imaginea, astfel încât drepturile de autor sunt neclare. Dacă nu dumneavoastră aţi creat imaginea, trebuie să motivaţi drepturile de folosire ale imaginii pe Wikipedia şi să specificaţi care este sursa imaginii, de exemplu situl de internet de unde aţi copiat-o şi termenii de utilizare ai acelui sit. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea poate fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

--Anclation 28 ianuarie 2007 18:43 (EET)Răspunde

Imagini[modificare sursă]

În primul rînd felicitări pentru contribuţiile la articolul România şi la celelalte unde aţi mai intervenit.

Despre imagini aş vrea să vă spun că există foarte mulţi utilizatori care încalcă legea drepturilor de autor şi aduc imagini copiate de pe alte situri sau scanate din cărţi, punînd astfel în pericol existenţa proiectului Wikipedia. De aceea sîntem nevoiţi să impunem tuturor, inclusiv utilizatorilor care respectă legea, cîteva obligaţii referitoare la imagini:

  • Orice fişier trebuie să aibă precizată sursa. Dacă este o fotografie făcută chiar de acel utilizator, trebuie precizat acest lucru. Dacă e o imagine copiată de undeva (legal) trebuie spus exact de unde.
  • Orice fişier trebuie să aibă o licenţă. Dacă este opera utilizatorului se pot alege diverse licenţe compatibile cu Wikipedia, iar dacă este opera altcuiva trebuie date toate informaţiile disponibile cu privire la drepturile de autor. Licenţele compatibile cu Wikipedia sînt acelea care permit folosirea fişierului în orice scop, inclusiv comercial.

Sursa o puteţi indica în propriile cuvinte: „fotografie făcută de mine”, „schiţă desenată de Igrec Icsulescu”, „diagramă copiată de la situl http:...”.

Pentru licenţe puteţi să alegeţi una de la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini sau să folosiţi proprrile cuvinte dacă nu se potriveşte nici una.

Ştiu că este o chestiune neplăcută, dar nu vrem ca Wikipedia să dispară pur şi simplu în urma unei decizii judecătoreşti, de-asta facem atîta gălăgie. Dacă nu vă descurcaţi cu licenţele puteţi să ne întrebaţi, de exemplu la Cafenea sau la Wikipedia:Unde întreb. Toate cele bune! — AdiJapan  30 ianuarie 2007 07:34 (EET)Răspunde

Nominalizare concurs[modificare sursă]

Recent aţi nominalizat articolul Arta arabă la concursul de scriere. L-am scos de pe listă pentru că nu îndeplineşte condiţia articol nou scris începînd cu 1 martie sau ciot dezvoltat semnificativ. Arta arabă a fost scris înainte de 1 martie iar ultima modificare a articolului s-a făcut pe 28 februarie. O altă condiţie este ca articolul să aibă 4000 de octeţi dar acest lucru contează mai puţin, i-ar fi putut avea pînă în momentul punctării. Detalii la Wikipedia:Concurs de scriere#Condiţii de participareLaurap\ mesaj 13 martie 2007 10:46 (EET)Răspunde

Clone[modificare sursă]

Aveţi un mesaj la Discuţie Utilizator:Mocu#Clone. — AdiJapan  20 martie 2007 12:18 (EET)Răspunde

Sursa/drepturile de autor ale imaginii Dulce.jpg[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia fişierul Dulce.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Referendum[modificare sursă]

Bună ziua! La Wikipedia are loc un Referendumul de interes vital pentru comunitate şi vă rog să luaţi atitudine prin vot. Mulţumesc--—Radufan 24 iunie 2007 20:49 (EEST)Răspunde


Problemă privind drepturile de autor ale fişierului ARBDD.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulţumesc pentru încărcarea fişierului ARBDD.jpg. Acestuia, însă, îi lipsesc informaţiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fişierul va fi şters în curând, dacă nu se pot determina sursa fişierului şi licenţa sub care este disponibil. Dacă ştiţi aceste informaţii, atunci vă rugăm să adăugaţi o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii.

Dacă aţi încărcat şi alte fişiere, asiguraţi-vă că aţi specificat corect licenţa şi sursa. Puteţi găsi o listă de fişiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveţi întrebări, le puteţi adresa la Cafenea. Vă mulţumim pentru colaborare. //  GikÜ  vorbe  fapte  / marţi, 23 iunie 2009, 20:17 (EET)

Problemă cu sursa fișierului Biserica cu ceas.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:Biserica cu ceas.jpg. Am observat că pagina de descriere a fișierului nu specifică în acest moment cine a creat conținutul, și astfel situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră acest fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci este suficient de regulă un link spre site-ul de unde a fost luată imaginea, împreună cu condițiile complete de utilizare a conținutului acelui site. Dacă însă deținătorul drepturilor de autor este altul decât proprietarul site-ului, acesta trebuie specificat și el în mod clar.

Dacă ați mai încărcat și alte fișiere, verificați dacă ați specificat și sursa și licența acestora. Puteți găsi o listă a fișierelor încărcate de dumneavoastră aici. Fișierele a căror sursă și licență nu sunt specificate vor fi șterse în decurs de o săptămână de la marcarea lor, conform politicii de ștergere. De asemenea, fișierul va fi șters dacă este sub incidența drepturilor de autor și sub o licenţă restrictivă. Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Mulțumesc.  —Andreidiscuţie 7 iunie 2011 18:50 (EEST)Răspunde