Discuție Utilizator:Easykrunch

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Easykrunch) în care să vă prezentaţi pe scurt activitatea la Wikipedia, dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect!

Puteţi contribui şi la alte proiecte ale Wikimediei: Wikţionar, Wikimanuale, Wikiştiri, Wikcitat, Wikisursă. -- Comunitatea utilizatorilor 12 ianuarie 2010 10:23 (EET)

Andrei Teaşcă[modificare sursă]

Vedeţi pagina Wikipedia:Pagini de recuperat/Andrei Teaşcă. — AdiJapan 27 ianuarie 2010 03:36 (EET)[răspunde]

■ Nu ştergeţi[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ştergeţi în mod nejustificat conţinutul paginilor de la Wikipedia, aşa cum aţi procedat la Discuţie Utilizator:AdiJapan. Când ştergeţi text, vă rugăm să specificaţi motivul în sumarul modificării şi discutaţi modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuţii a articolului. Dacă aţi greşit, nu vă faceţi probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsaţi nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecţionaţi către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceţi la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiţi greşeli, vă rugăm să le corectaţi.

Pentru teste, folosiţi cutia cu nisip. Informaţii despre cum puteţi contribui la Wikipedia găsiţi la pagina de bun venit. Vă mulţumim. Victor Blacus (discuţie) 29 ianuarie 2010 16:36 (EET)[răspunde]

■■ Nu ştergeţi[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ştergeţi conţinutul sau formatele din paginile Wikipediei, aşa cum aţi făcut la pagina Discuţie Utilizator:AdiJapan, fără să specificaţi un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ştergerile dumneavoastră nu par să fie constructive şi au fost anulate. Vă rugăm să folosiţi groapa cu nisip dacă doriţi să experimentaţi. Mulţumim. Victor Blacus (discuţie) 29 ianuarie 2010 16:49 (EET)[răspunde]

Adăugaţi mesajul, fără a şterge. Paginile de discuţii nu se şterg. Vă mulţumesc. -- Victor Blacus (discuţie) 29 ianuarie 2010 16:50 (EET)[răspunde]
Bună ziua, Easykrunch. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui AdiJapan.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Andrei Teașcă[modificare sursă]

Vă răspund aici la întrebarea „cum arăt ce spun alţii despre Andrei Teaşcă şi Teatrul de Magie?”. Iată ce trebuie să faceți.

Adăugați la sfîrșitul articolului o secțiune numită „Bibliografie”. În cadrul ei faceți o listă a publicațiilor care vorbesc despre subiectul articolului. Dintre acestea, publicațiile disponibile pe internet se trec cu legătură externă, iar cele apărute doar pe hîrtie se trec cu detalii privind titlul, autorul, publicația, editura, pagina și tot ce mai e nevoie pentru a putea fi găsite în biblioteci.

Vedeți totuși că la Wikipedia nu orice publicație se poate folosi ca sursă de documentare. De exemplu nu se acceptă blogurile, forumurile, siturile personale și alte pagini unde poate scrie oricine orice. Fac excepție de la această regulă siturile personale ale persoanelor sau firmelor care fac subiectul articolelor, așa încît cititorii să știe ce spun subiectele despre ele însele, deci blogul lui Andrei Teașcă trebuie lăsat. Găsiți detalii la Wikipedia:Surse de încredere.

E bine ca la orice afirmație din articol care ar putea fi pusă la îndoială să adăugați o notă în care să precizați sursa. Așa se procedează la afirmațiile surprinzătoare sau la cele care par să exagereze etc. Despre cum se adaugă notele găsiți explicații la Ajutor:Note.

Puteți adăuga și o listă de publicații pe care nu le-ați folosit la scrierea articolului, dar care ar putea fi interesante pentru cititorii care vor să afle mai multe despre subiect. Această listă trebuie pusă într-o secțiune separată, numită „Lectură suplimentară”. Dacă toate publicațiile din listă sînt disponibile pe internet, puteți numi secțiunea „Legături externe”. Vedeți la Wikipedia:Legături externe ce criterii avem pentru acestea.

Cea mai mare problemă a articolului, de a cărei rezolvare depinde chiar supraviețuirea lui, este stabilirea notabilității. Pentru aceasta e nevoie de surse (puse tot în secțiunea „Bibliografie”) din care să rezulte că Andrei Teașcă a fost remarcat de specialiștii domeniului și că aceștia îl consideră notabil, adică suficient de semnificativ pentru ca realizările sale să rămînă în istoria domeniului. Vedeți criterii detaliate la Wikipedia:Articole biografice. Sîntem pretențioși la acest aspect pentru că foarte adesea lumea scrie articole la Wikipedia despre artiști în devenire, care încă nu au fost remarcați de specialiști, deci includerea lor în Wikipedia ar însemna să depășim limitele unei enciclopedii (serioase).

Dacă treceți de problema notabilității urmează chestiunile de detaliu. — AdiJapan 25 iunie 2010 11:55 (EEST)[răspunde]

Pentru că probabil nu am învăţat încă toate regulile wikipedia, vă rog să mă ajutaţi în continuare şi să îmi spuneţi dacă ceea ce am adăugat până acum este corect. Mai am de adăugat şi alte detalii însă aş vrea să ştiu dacă sunt pe drumul cel bun. Vă mulţumesc anticipat, Cristina Strecopîtov--Easykrunch (discuţie) 29 iunie 2010 19:52 (EEST)[răspunde]