Sari la conținut

Discuție Utilizator:Cherry13372

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 1 an de Nenea hartia în subiectul Handbal
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat unui mentor.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Cherry13372) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 1 februarie 2022 17:53 (EET)

Handbal[modificare sursă]

Bună ziua,
Vă mulțumesc pentru contribuțiile la diferite articole care privesc handbalul. Deși modificările dumneavoastră sunt în general constructive, am observat însă că nu priviți cu mare atenție felul cum arată articolele după unele din editările pe care le-ați făcut. Nu știu dacă ați remarcat, dar nu de puține ori cineva trebuie să facă mici reparații în urma dumneavoastră, ceea ce nu ar fi necesar dacă v-ați asigura după fiecare modificare că totul arată bine. Am să vă dau câteva exemple:

1) Uneori copiați informații de la en.wiki, dar nu traduceți termenii. „LB”, „RB” sau „GK” pot fi prescurtări folositoare în engleză, dar posturile respective se numesc „intermediar stânga”, „intermediar dreapta”, respectiv „portar” în limba română. De asemenea, articolul „Captain (sports)” nu există decât la en.wiki. Feriți-vă să adăugați acest link, așa cum ați făcut aici, în dreptul lui Coralie Lassource. Dacă totuși doriți să arătați că o anumită sportivă este căpitanul echipei, puteți folosi exemplul de aici, din dreptul lui Buceschi. Firește, puteți crea chiar dumneavoastră în română un articol despre postul de căpitan, iar atunci vom putea cu toții introduce un link către el.
2) Aici ați stricat așezarea în pagină. Formatele sunt componente delicate ale unui articol și simpla eliminare a unei paranteze sau linii duce la stricarea aspectului. Aveți grijă când umblați prin ele și folosiți întotdeauna butonul „Previzualizare” înainte de a salva vreo modificare. Nu salvați decât dacă totul arată bine în previzualizare. Dacă totuși ați stricat ceva din greșeală sau din grabă și nu știți cum să reparați, nu e nici o dramă. Vă puteți anula chiar dumneavoastră modificarea greșită sau puteți cere ajutor (eu, spre exemplu, sunt disponibil; îmi puteți scrie un mesaj pe pagina de discuții).
3) O altă problemă apare atunci când ștergeți unele link-uri. Dacă priviți notele de subsol de aici sau aici, veți observa erorile cu roșu de la rândul 4. Ele se datorează faptului că ați șters niște link-uri care furnizau surse pentru mai multe paragrafe, nu doar pentru unul singur.

Ar mai fi și alte mici amănunte, dar cred că ați înțeles ce voiam să spun. Aș dori să considerați mesajul meu drept ceea ce este: un mic ajutor, nu o critică. Cu toții mai greșim, important este să avem intenții bune. Vă doresc spor la editat și, după cum am scris mai sus, vă stau oricând la dispoziție. --Nenea hartia (discuție) 2 iulie 2022 23:30 (EEST)Răspunde