Discuție Utilizator:Akosnagy

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Akosnagy) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! MihaitzaBot 21 aprilie 2007 12:54 (EEST)[răspunde]

Propunere pentru ștergere a paginii Márton Moyses[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Márton Moyses creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Márton Moyses până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎31 august 2016 13:11 (EEST)[răspunde]

Propunere pentru ștergere a paginii Aladár Szoboszlay[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Aladár Szoboszlay creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Aladár Szoboszlay până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎31 august 2016 13:12 (EEST)[răspunde]

În încercarea dv. de a face cunoscute date mai puțin știute despre relația maghiarilor din Transilvania cu statul comunist român, poate ar fi bine să vă concentrați pe câteva direcții prioritare. Nu cred că are rost să generați multe pagini slabe calitativ - sub raport al cantității și acurateții informației. Mai bine vă alegeți câteva pagini și le dezvoltați cât mai bine. Exemple:

--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 septembrie 2016 21:21 (EEST)[răspunde]

Mutat de la Discuție Utilizator:Accipiter Q. Gentilis#Răspuns Sugestie

Sper că acesta este modalitatea de a răspunde...

În principiu sunt de acord ca procesul Szoboszlay să fie tratat sub pagina lui Szoboszlay Aladár, în cazul în care ar rămâne doar atât, dar în acest proces au fost executați încă 9 persoane, din care la încă o persoană sigur pot să obțin date mai detaliate, din pagina căreia la fel vor face referiri la proces.

Pe tema procesului există o carte cu 1000 de pagini scris de un cercetător din România și există multe publicații și de la un cercetător din Italia, pe baza căreia se poate face din el un articol foarte extins, și detaliat.

Cele de sus cred că sunt suficiente motive să rămână separat. Procesul Szoboszlay și Szoboszlay Aladár nu cred că în primul rând este o relație între maghiari și statul comunist, fiindcă foarte mulți români au fost implicați în proces. O asemenea afirmație ar fi echivalent, cu una că revoluția din 1989 este revoluția maghiarilor, fiindcă a pornit de la încercarea arestări lui László Tőkés.

Pe de altă parte într-o enciclopedie, mai ales una digitală, indexată cu legături nu știu dacă e mai bine gruparea subiectelor sub puține pagini, mai ales dacă sunt implicate mai multe persoane în acel subiect. Un exemplu pentru pagini aproape fără conținut, sunt pagina parlamentarilor. Fiecare parlamentar are câte o pagină, majoritatea doar cu câteva rânduri, de multe ori nici informațiile nu sunt corecte, și la majoritatea lor nici nu prea e ce să fie scris, fiindcă sunt nesemnificativi, care nu au avut nici o activitate în timpul mandatului, paginile totuși există, există separat, și așa e și bine.

Legat de pagina Format:Cetățeni români executați în urma revoluției Ungare din 1956, o să pun referințele necesare, numai prima dată aș vrea să le verific personal din cărți, cu toate că știu că în acele cărți există documente despre executarea persoanelor respective.

Această pagină altfel nu sunt sigur că e bine întitulată, fiindcă au fost cetățeni executați pe baza unor procese, au fost persoane împușcați numai așa, au fost persoane care au murit în închisoare, și au fost persoane care s-au sinucis. Nu sunt un editor cu suficientă experiență să iau o asemenea decizie, deci aștept propuneri. Ákos (discuție) 22 septembrie 2016 09:49 (EEST)[răspunde]

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Akosnagy. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Mihai Andrei.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.