Discuție:Războaiele Napoleoniene

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole bune Războaiele Napoleoniene a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Subiecte militare, având în vedere criteriile aferente articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia, iar dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.

Evaluat: 7 septembrie 2008. (Versiunea evaluată).

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 25 ianuarie 2007 00:32 (EET)[răspunde]

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Te rog scoate-le din articole sau alătură-te discuției de la commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 24 februarie 2007 16:23 (EET)[răspunde]

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuţie:Războaiele napoleoniene/AB1. Legătura de modificare pentru această secţiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Recenzie[modificare sursă]

Evaluare AB (vedeţi criteriile)
  1. Este bine scris.
    a (în proză): b (Manual de stil):
  2. Să prezinte informaţii corecte ce pot fi verificate.
    a (referinţe): b (citează surse de încredere): c (fără cercetare originală):
  3. Acoperă bine subiectul.
    a (aspecte majore): b (se concentrează asupra subiectului):
  4. Nu încalcă PDVN.
    Prezintă diferitele puncte de vedere în mod cinstit:
  5. Este stabil.
    Nu există dispute etc.:
  6. Este ilustrat, dacă posibil, de imagini.
    a (au o licenţă adecvată): b (sunt relevante subiectului şi sunt însoţide de descrieri adecvate):
  7. Per total:
    Aprobat/Respins:
  • Articol complet din toate punctele de vedere, care tratează bine subiectul.
  • O obiecţie este în legătură cu referinţele care sunt doar 12.
  • Rog specificarea originalului după care a fost tradusă imaginea Imagine:Harta campaniei de la Waterloo.png şi a licenţei acestuia.

Sunt aşteptate şi alte păreri înainte de schimbarea statutului în aşteptare.  Daniel  Mesaj  31 august 2008 15:06 (EEST)[răspunde]

Nominalizare articol bun în aşteptare[modificare sursă]

Promovarea acestui articol la statutul de articol bun a fost pusă în aşteptare. Pe perioada evaluării, câteva probleme care nu necesită rescrierea articolului au fost puse în discuţie. Acesta este un rezumat întocmit la data de 2 septembrie 2008 al calităţii articolului cu privire la criteriile aferente articolelor bune:

1. Bine scris?: Da - complet şi complex. Se concentrează asupra subiectului, este corect scris din punct de vedere gramatical şi respectă Wikipedia:Manual de stil.
2. Prezintă informaţii corecte?: Da. Singura obiecţie se referă la notele de subsol care sunt doar 12. În vederea unei viitoare nominalizări la AC, ar mai trebui nişte referinţe.
3. Acoperă bine subiectul?: Da - complet, complex şi se concentrează numai asupra acestui subiect, fără să intre în amănunte inutile.
4. Este neutru?: Da - respectă WP:PDVN
5. Este stabil? Da - nu există conflicte de modificare
6. Imagini?: Da - frumos ilustrat; imaginile au licenţe adecvate.


Vă rugăm adresaţi aceste probleme iar apoi lăsaţi un mesaj aici cu privire la rezolvarea lor. În decurs de 48 de ore articolul va fi reevaluat. Dacă aceste probleme nu sunt adresate în decursul a 7 zile, articolul va fi respins fără alte notificări. Vă mulţumim pentru efortul depus până acum.  Daniel  Mesaj  2 septembrie 2008 13:37 (EEST)[răspunde]

Rezolvat. Am mai adăugat câteva referinţe, numărul actual al acestora fiind de 28. Sper să fie de ajuns.--Andynomite (discuţie) 7 septembrie 2008 21:17 (EEST)[răspunde]

   Discuţie încheiată. Rezultat: articol promovat.  Daniel  Mesaj  8 septembrie 2008 21:20 (EEST)   [răspunde]


Salutări, am citit articolul şi vreau să îl felicit pe Andynomite pentru el. Articolul în forma actuală este, în opinia mea foarte corect şi bun. Am câteva sugestii de îmbunătăţire, care nu afectează statutul articolului, dar care trebuie, în opinia mea, discutate. Vreau să îmi spui dacă ai vreo doleanţă cu privire la forma în care să le pun:
1. Cred că ar fi bine de spus că există "opinii" conform căreia războaiele napoleoniene au fost continuate de războaiele celui de-al doilea imperiu. Sunt opinii care nu fac nici o legătură între cele 2.
2. La Războaiele primei coaliţii: poate ar fi bine de adăugat o frază despre victoriile generalului Joubert.
3. Războaiele celei de-a 2a coaliţii: foarte importantă a fost bătălia de la Zurich, care a salvat Franţa de invazia rusă. Înfrângerea a fost un element important care l-a convins pe ţar să facă pace. La fel, ar trebui menţionată rezistenţa esenţială a lui Masséna la Genova, care a permis operaţiunile primului consul Bonaparte şi victoria de la Marengo (cred că o frază ar fi suficientă).
4. Expediţia din Irlanda: înainte de debarcare, corpul expediţioar a traversat o furtună care a dispersat flota; din cauza asta, jumătate din armată s-a întors în Franţa.
5. Pacea de la Amiens: războiul a început după ce Anglia a declarat război (cred că merită menţionat că războaiele napoleoniene nu au pornit cu declaraţia de război a Franţei).
6. Tot aici: faptul că vroiau să îl dea jos pe Bonaparte şi să reinstaureze monarhia ar trebui, zic eu reformulat, pentru a se sublinia că este doar o opinie. Esdaile, de pildă opinează că Angliei nu prea îi păsa dacă Franţa redevine monarhie, atâta timp cât se păstra principiul lor secular de securitate: echilibrul de forţe, ameninţat de Franţa.
7. Instaurarea Imperiului: de fapt Senatul francez (prin sénatus-consulte) a proclamat Imperiul, validat ulterior printr-un plebiscit.
8. Campania din Rusia: aş menţiona că francezii au pierdut f mulţi oameni până să ajungă la Moscova, din cauza foametei, căldurii excesive şi contramarşurilor epuizante.
9. Despre Borodino, aş zice: În ciuda unei victorii la limită, Napoleon i-a forţat pe ruşi... etc.
10. Prima abdicare: aş adăuga câteva cuvinte despre defecţiunea lui Marmont, care a încheiat un acord separat cu aliaţii şi şi-a predat trupele, pecetluind soarta Parisului, deşi bravii Mortier şi Moncey (la Porte de Clichy) continuau să lupte.

Adaug în final că mi-ar lua pagini să scriu toate lucrurile pe care le apreciez la acest articol. --Alex Demian (discuţie) 8 septembrie 2008 23:04 (EEST)[răspunde]

 Realizat--Andynomite (discuţie) 7 octombrie 2008 11:55 (EEST)[răspunde]

Date suplimentare[modificare sursă]

Legende ale războaielor