Discuție:Paradoxism

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 25 ianuarie 2007 00:13 (EET)[răspunde]

Toate aceste aiureli au fost adaugate de Pachia Tatomirescu, care nu stie nici macar ce inseamna un paradox! Ori, paradoxismul este bazat pe paradoxuri, foarte exact l-a descris Florentin Smarandache. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 75.161.29.141 (discuție • contribuții).

14 Legături despre paradoxism[modificare sursă]

Din site-ul http://fs.unm.edu/a/paradoxism.htm s-au găsit legături în 14 limbi despre paradoxism, care merg:

Fișierele cu paradoxismul în arabă și chineză au caractere nelatine; s-ar putea deci să fie greu de accesat. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 75.161.30.99 (discuție • contribuții).

15 Informatii FALSE despre paradoxism[modificare sursă]

Nicaieri nu se scrie ca Pierre Fontanier “a fondat curentul literar paradoxist”, nici in Wikipedia franceza in articolul despre Pierre Fontanier, nici in Encyclopædia Universalis, nici in Oxford Reference {vedeti referintele de mai jos, cu linkuri cu tot: [1], [2], [3]}.
In Wikipedia franceza, articolul despre Pierre Fontanier, nici macar nu citeaza cuvantul “paradoxisme” (in franceza): https://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre_Fontanier

Fontanier este prezentat ca gramatician, nu ca fondator de curente literare, el a studiat figurile de stil, nu curentele literare. Nici macar nu este amintit cuvantul “paradoxisme” in acest articol.
Iar un current literar nu se intemeiaza numai prin simpla inventare a unui termen, paradoxism! Francezii au meritul cultural de a evidentia orice scriitor, chiar daca a scris doar un singur poem in limba lor.

Romanii, interesati doar de bani, platiti din strainatate, au nemeritul de a denigra orice scriitor roman, chiar si pe Eminescu, Caragiale (dupa cum am asistat recent la un cenaclu prin ZOOM), Creanga etc., dar si personalitati istorice, precum Stefan cel Mare, etc.

Pentru un current literar:
- Se scriu teorii literare si eseuri despre current.
- Se fac manifeste.
- Se publica antologii literare privind curentul respective, la care sa participe cat mai multi scriitori. Intre 1980-2014 am publicat 14 antologii internationale, cu sute de scriitori din zeci de tari; ele se pot accesa online la: http://fs.unm.edu/a/paradoxism.htm .
- Participa multi scriitori, nu doar fondatorul.
- Se organizeaza intruniri pe tema curentului literar.
- Se produc noi specii literare ( in cadrul paradosimului am introdus: distihul paradoxist, catrenul paradoxist, etc.; vezi: http://fs.unm.edu/a/lit-term.htm ).
- Se fac turnee in alte orase [Rm. Valcea, Craiova], sau chiar in alte tari (de pilda eu am facut un turneu in Brazilia in 1992, relatat in jurnalul meu de calatorii). Eu m-am ocupat de toate acestea.

Fontanier nu s-a ocupat de niciunele dintre acestea. El a fost un excelent analist al figurilor retorice, un gramatician, dar nu teoretician de curente literare. Exprimarea ca: “Paradoxismul este un curent cultural de avangardă inițiat de gramaticianul francez Pierre Fontanier”, este o minciuna wikipediana, ca multe alte minciuni despre mine si despre altii. Despre mine, in alte saituri wiki s-a mai scris in engleza ca sunt: “criminal”, “spargator de banci”, “sinucigas cu bomba” etc. Atata falsificare! Apar tot felul de insulte la adresa mea, ca la usa cortului. Cu acuzatii false, de “creatii triviale”, “megaloman”, “autointitulat autor…” [oricine publica este autor] etc. fara ca ei sa fi cautat macar in Google Scholar la profilul meu, privind indexul mare la publicatii si numarul ridicat de citatii : http://scholar.google.com/citations?user=tmrQsSwAAAAJ&hl=en (accesat pe 13 iunie 2020) h-index 66, i10-index 426, citations 24830, sa descopere ca afirmatiile din Wikipedia sunt minciuni crase. Verificati si in Scopus, ResearchGate, Academia.edu, Mendeley, etc.

Conform portalului Wikipediocracy [ https://wikipediocracy.com/ ], un portal pe care l-am descoperit intamplator, recent, cautand sa vad daca Wikipedia a mai denigrat si pe altii, am constatat ca de fapt acesta este scopul ei: defaimare, falsificare a informatiei, boicotare a realizarilor unor personalitati, ipocrizie, dublu-standard, invidie la adresa altora, coruptie, etc. Ca multe articole wiki sunt scrise de nespecialisti, unii nici cu liceul terminat (high-school dropouts), dar pozand in profesori si denigrand pe adevaratii cercetatori. Cititi in Wikipediocracy [ https://wikipediocracy.com/ ], ca sa va convingeti, sute de articole de unde am extras informatiile anterioare.

Deci va rog frumos sa corectati acest articol: stergeti falsa propozitie despre Fontanier, ca si acuzatiile false despre mine cu "creatii triviale" etc.


In cazul ca aceste falsitati nu sunt corectate, imi cer scuze, dar voi avea dreptul sa scriu un articol despre minciunile de aici, si sa-l public in WIKIPEDIOCRACY.

Florentin Smarandache

Referinte:

[1] Wikipedia franceza, “Pierre Fontanier”, URL: https://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre_Fontanier (link accesat pe 6 iunie 2020).


[2] Robert SCTRICK, “FONTANIER PIERRE - (1768-1844)”, Encyclopædia Universalis [en ligne], consulté le 11 juin 2020. URL: http://www.universalis.fr/encyclopedie/pierre-fontanier/ (link accesat pe 6 iunie 2020).


[3] Oxford Reference, “Fontanier, Pierre in The New Oxford Companion to Literature in French”, https://www.oxfordreference.com/view/10.1093/oi/authority.20110803095826909 (link accesat pe 6 iunie 2020): “Obscure French author of two works, Manuel classique pour l'étude des tropes (1821) and Les Figures autres que tropes (1827), both republished by Genette as Les Figures du discours…”


[4] Google Scholar - Florentin Smarandache, http://scholar.google.com/citations?user=tmrQsSwAAAAJ&hl=en (accesat pe 13 iunie 2020) h-index 66, i10-index 426, citations 24830


Alte Referinte pe care le-am gasit care critica Wikipedia:

[5] Wikipediocracy este un portal care continuu critica Wikipedia https://wikipediocracy.com/

[6] A compendium of Wikipedia criticism. Wikipedia contains incorrect, misleading, and biased information https://wikipediocracy.com/2015/08/16/a-compendium-of-wikipedia-criticism/

[7] Alex Beam, Tricky truths behind Wikipedia, Globe Columnist http://www.boston.com/news/globe/living/articles/2007/03/12/tricky_truths_behind_wikipedia/

[8] L. Ornea, Wikipedia is considered Junkipedia, http://www.agonia.net/index.php/essay/1780962/Wikipedia_is_considered_junkipedia

[9] I. Maldarescu, Destararea românilor prin „europenizare” forțată [about Wikipedia, surnamed by the majority Junkipedia], https://www.art-emis.ro/editoriale/destararea-romanilor-prin-europenizare-fortata

[9] The Dark Side of Wikipedia http://fullmeasure.news/news/cover-story/the-dark-side-of-wikipedia

[10] Helen Buyniski, Wikipedia: Rotten to the Core, https://prn.fm/wikipedia-rotten-core/

[11] Wikipedia = Junkipedia https://www.scribd.com/doc/38282029/Wikipedia-Junkipedia

[12] Elsworth, Catherine. “Wikipedia professor is 24-year-old college dropout.” The Telegraph. 7 Mar 2007. https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1544803/Wikipedia-professor-is-24-year-old-college-dropout.html

[13] Examples of Bias in Wikipedia https://www.conservapedia.com/Examples_of_Bias_in_Wikipedia

[14] Wikipedia editors hit with $10 million defamation lawsuit by Canada’s Yank Barry, https://www.dailydot.com/unclick/wikipedia-lawsuit-yank-barry-10-million/

[15] Andrew Leonard, Revenge, ego and the corruption of Wikipedia https://www.salon.com/control/2013/05/17/revenge_ego_and_the_corruption_of_wikipedia/

ETC.

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de FlSmarandache (discuție • contribuții).

16 Cuvantul "paradoxisme" nu apare nici macar in celebrul dictionar francez Larousse[modificare sursă]

Cuvantul „paradoxisme” nu apare nici macar citat/listat in celebrul dictionar francez Larousse, de 1856 pagini, tiparit pe hartie in anul 2005, pe care il am la mine; la pagina 784 intalnim cuvintele franceze „paradoxe” iar imediat urmeaza „parafe”, asadar „paradoxisme” ar fi trebuit sa fi existat intre ele – dar nu este. Deci, cuvantul „paradoxisme” nu a existat in limba franceza.
Asadar, afirmatia ca gramaticianul francez Pierre Fontanier a initiat paradoxismul este o minciuna grosolana.
Florentin Smarandache Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de FlSmarandache (discuție • contribuții).

1. Repectați WP:NU#LUPTĂ.
2. Mai mult de a marca articolul cu {{Note de subsol}} nu prea pot face; dacă doriți, puteți marca afirmația cu {{Necesită citare}}, pentru că oricum nu citeză nici măcar o sursă (prin intermediul unei note).
3. Nu șitu dacă ați modificat vreodată articolul, dar dacă o faceți, respectați WP:CO. --NGC 54 (discuție | contribuții) 15 iunie 2020 21:40 (EEST)[răspunde]

17 Corecturi efectuate[modificare sursă]

S-au corectat link-urile, eliminind ".gallup" din radacina linkurilor, deoarece site-urile au fost mutate la campusul Universitatii New Mexico din Albuquerque. S-a inlocuit asertiunea falsa ca "paradoxismul a fost initiat de Pierre Fontanier" deoarece nici macar in celebrul Larousse nu exista cuvantul 'paradoxisme'. Si s-a sters calomnia asupra fondatorului care era falsa, deoarece autorul este recunoscut la nivel international; vedeti mai jos profilul sau in Google Scholar, in ResearchGate, in Scopus, in Mendeley, in Publons, etc.
Deci va rugam sa stergeti eitcheta de la inceputul articolului, deoarece articolul este complet corectat.


University of New Mexico, United States
http://fs.unm.edu/FlorentinSmarandache.htm
Google Scholar
http://scholar.google.com/citations?user=tmrQsSwAAAAJ&hl=en
ResearchGate
https://www.researchgate.net/profile/Florentin_Smarandache
Academia.edu
https://unm.academia.edu/FlorentinSmarandache
LinkedIn
https://www.linkedin.com/pub/florentin-smarandache/6b/a20/1
Facebook
https://www.facebook.com/florentin.smarandache.1
ORCID
https://orcid.org/0000-0002-5560-5926
Scopus
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=6506230265
Publons
https://publons.com/researcher/1283728/florentin-smarandache/
Web of Science ResearcherID
https://publons.com/researcher/K-3160-2013/
MDPI SciProfiles
https://sciprofiles.com/profile/226990
SSRN (Social Science Research Network)
https://papers.ssrn.com/sol3/cf_dev/AbsByAuth.cfm?per_id=1192898
Mendeley
https://www.mendeley.com/profiles/florentin-smarandache/
Twitter:
https://twitter.com/fsmarandache/
Instagram
https://www.instagram.com/florentin.smarandache/
Library of Congress, Washington DC, USA
http://id.loc.gov/authorities/names/n85821137.html
Library of Australia
https://librariesaustralia.nla.gov.au/search/display?dbid=auth&id=36013271
WorldCat Identities
https://www.worldcat.org/identities/lccn-n85821137/

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 67.0.253.159 (discuție • contribuții).

„Deci va rugam sa stergeti eitcheta de la inceputul articolului, deoarece articolul este complet corectat. Nerealizat:
1. „Trebuie pus(ă) în formatul standard”: articolul nu folosește ghilimelele cum trebuie, conține legături externe în interiorul articolului, modul în care este aranjat textul nu este potrivit (de fapt, o mare parte din articol este o colecție de citate de-ale lui Florentin Smarandache, care se abat de la subiectul articolului; în forma actuală, o parte din acea parte sunt doar părerile lui Florentin Smarandache), secțiunea „Legături externe” trebuie reformulată (dacă nu ștearsă; link-ul dă eroare 404), în unele locuri lipsesc diacriticele etc.
2. Îi lipsesc notele de subsol”: are bibliografie, dar nici măcar o notă. --NGC 54 (discuție | contribuții) 18 iunie 2020 21:11 (EEST)[răspunde]