Discuție:Mașina Enigma

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Mașina Enigma este un subiect de care se ocupă Proiectul Istorie militară, spațiul de organizare și coordonare pentru dezvoltarea articolelor despre bătălii, războaie, conducători de armate și armate participante la lupte Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ABAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa AB pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Articole bune Mașina Enigma a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Tehnică și tehnologie, având în vedere criteriile aferente articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia, iar dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.

Evaluat: 11 mai 2009. (Versiunea evaluată).

Evaluare AB[modificare sursă]

  1. Problemă de formă: Prima parte a articolului este de fapt expunerea, nu rezumatul. Propun trecerea acestei expuneri în corpul articolului și redactarea unui rezumat.
  2. Prezintă informații corecte ce pot fi verificate, există bibliografie și note, însă acestea sunt cam rare în partea de descriere tehnică de la început. La fel este și în versiunea engleză, care se pare că a fost sursa tradusă, și care este AC. Acest aspect pare dificil de îmbunătățit fără a relua documentarea originală. Având în vedere că e vorba de AB, consider că este admisibil.
  3. Acoperă bine subiectul.
  4. Este neutru.
  5. Este stabil.
  6. Este ilustrat, licențele sunt corespunzătoare. --Turbojet 24 martie 2009 21:08 (EET)[răspunde]
Mulțumesc pentru evaluare. Nu mi se pare că introducerea e doar o expunere, afirmațiile sunt toate dezvoltate în articol. Incompletă era, însă, așa că i-am mai adăugat câteva rânduri despre funcționare și despre mașinile care s-au mai păstrat.--Andreidiscuție 29 martie 2009 19:37 (EEST)[răspunde]
Bine, poate nu înțeleg eu bine ce ar trebui să fie introducerea, credeam că trebuie să fie definiția subiectului plus rezumatul articolului, ca să invite cititorii să-l citească și ei să știe ce vor găsi în articol. Văd însă că nici pe en:wp, unde articolul e AC, această schemă nu se respectă, așa că nu mai insist. Consider că poate fi promovat. --Turbojet 6 mai 2009 22:48 (EEST)[răspunde]

   Discuție încheiată. Rezultat: promovat.  Daniel  Mesaj  11 mai 2009 19:50 (EEST)[răspunde]